Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie -felicitari Bilexa
Vin 17 Feb - 16:00 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Retete de cafea

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Retete de cafea

Mesaj Scris de Coca la data de Vin 14 Dec - 9:54

Deliciile din ceasca de cafea
1.Cocktail Kahlua
Ingrediente: ●4 lingurite inghetata de cafea ●40 ml lapte dulce ●20 ml lichior de cafea Kahlua ●Frisca Mod de preparare:
Se amesteca inghetata, laptele si lichiorul.Se poate orna paharul de cocktail cu picior cu topping de ciocolata apoi se toarna amestecul obtinut anterior. Se orneaza cu frisca si sa pune la frigider 10 minute
2.Cafea cu gheata si lichior
Ingrediente: ●2 cescute de cafea ●1 pahar mic de lichor (crema ar fii mai indicat) ●gheata
●2 lingurite zahar ●coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Se amesteca bine ingredientele (mai putin gheata).
Daca folositi gheata rasa se poate amesteca si ea de la inceput. Daca aveti cuburi, puneti in pahar cuburile de gheata (in functie de cat de rece vreti sa fie bautura), apoi turnati cafeaua obtinuta anterior. Se poate orna cu frisca.

3.Cafea cu lamaie si scortisoara
Ingrediente: ●zahar ●1 varf de cutit cu scortisoara macinata ●2 lingurite cafea ●1 felie de lamai Varianta 1: In ceasca de cafea se combina ingredientele.
Separat, apa se da in clocot si apoi se toarna peste amestecul realizat anterior.
Se lasa 5 minute sa se linisteasca apoi se servete Varianta 2: Se prepara cafeaua asa cum o faceti in mod obisnuit, doar ca in loc de cafea simpla se adauga amesteul de: zahar, cafea si scortisora.
In ceasca de cafea se pune felia de lamaie.
Cand cafeaua este gata, se toarna peste lamaie. Se poate servi imediat.
Nota: Masurile sunt pentru o portie!Se poate orna si cu frisca si scortisoara.
Se serveste foarte bine alaturi de biscuiti cu mere si scortisoara.
Cafea cu piper si scortisoara
Ingrediente:
• cafea,
• boabe de piper negru,
• scortisoara,
• piper alb, negru sau rosu
Mod de preparare: La 8 doze (parti) de cafea, se adauga o jumatate doza piper si o jumatate doza scortisoara. Se prepara amestecul in acelasi mod in care va faceti cafeaua in mod obisnuit.
Cand se pune cafeaua in cesti se foloseste un filtru, astfel incat sa nu ajunga in ceasca de cafea zat sau resturi de piper si scortisoara.
Se poate orna cu frisca si scortisoara, dupa preferinte. piper alb, negru sau rosu
Caramel Frappuccino
Ingrediente:
• 1 cana cafea
• 3/4 cana de lapte
• cateva cuburi de gheata
• 3 linguri sos caramel sau topping de caramel
• frisca (sau spuma de lapte) pentru decor
• Mod de preparare:
Se prepara o cana mare de cafea neagra. Nu este nevoie de zahar pentru ca sunt suficient de dulci sosul de caramel si frisca.Se pun intr-un blender gheata, laptele si cafeaua si se amesteca pana se marunteste gheata.In fiecare pahar se pune cate o lingurita de caramel si apoi se decoreaza peretii paharelor.Se toarna amestecul din blender in pahare, si apoi se adauga frisca sau spuma de lapte pana se umple paharul. Se orneaza cu sos de caramel.
Cafea cu inghetata si caise
Ingrediente:
• ¾ de ceasca cu cafea proaspat racita
• ½ de ceasca cu nectar de caise
• 1/3 de ceasca de lapte rece
• o lingurita rata de inghetata de vanilie
• o jumatate de ceasca de caise
Mod de preparare: Se amesteca cafeaua, laptele si nectarul de caise intr-un castron.
Se adauga inghetata de vanilie, amestecand pana se omogenizeaza.
Din caisele proaspete se obtine o crema, cu ajutorul unui blender, care se toarna intr-un pahar inalt. Deasupra se pune amestecul din cafea obtinut anterior.
Cafea cu scortisoara
Ingrediente:
• 6 lingurite cu cafea solubila
• 1 plic cu scortisoara
• 250 ml apa
• 150 ml lapte
• 4 plicuri cu zahar brun
• 1 plic cu zahar vanilat
• 60 g frisca
• 1 lingurita cu cacao
• Mod de preparare:
Se amesteca intr-o cana mare cafeaua si scortisoara. Se toarna deasupra apa clocotita, amestecand energic.Se adauga lapte, zahar brun si zahar vanilat.La final, se orneaza cu frisca si putina cacao.Se poate servi atat rece, cat si calda, cu sau fara inghetata
Grog de cafea
Ingrediente:
• 3 cesti cafea
• 1/2 ceasca smantana
• 1 ceasca zahar brun
• 2 linguri unt topit
• 1/4 lingurita cuisoare, macinate
• 1/4 lingurita miez de nuca, macinata
• 1/4 lingurita praf de scortisoara
• coaja de la o portocala
• coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Se rup cojile de portocala si lamaie in cate 6 bucati si se pune o bucata din fiecare in cate o cupa.Se amesteca foarte bine untul, zaharul, cuisoarele, nuca si scortisoara intr-un vas mic.Se adauga apoi smantana, cafeaua si condimentele.Se pune compozitia in 6 cupe si se serveste imediat
Cappucino Fiorentino
Ingrediente:
• lapte
• espresso cald
• spuma de lapte si frisca
• cacao / praf de ciocolata Mod de preparare:
Se umple trei sferturi un pahar cu lapte proaspat, apoi se toarna espresso cald deasupra laptelui. Se toarna spuma de lapte sau frisca cu foarte multe grija, pentru a nu se dizolva inainte de a fi servita. Se pudreaza cu cacao neindulcita si cu praf de ciocolata.
Cafea mexicana
Ingrediente:
• 125 ml cafea instant
• 80 ml de sirop de ciocolata
• 250 ml lapte
• 1 lingurita de vanilie
• 1 lingurita de chimen
• 1 l de apa
• 60 ml zahar brun
• frisca si chimen pentru ornare Mod de preparare:
Se prepara cafeaua (la filtru sau ibric) impreuna cu chimenul.Intr-un vas mic, se combina zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele si se amesteca la foc mic pana se dizolva zaharul.Se adauga cafelei deja preparate o lingurita de vanilie.Se pune cafeaua in cesti si se orneaza cu frisca si chimen.
Cafea Thai
Ingrediente:
• 2 lingurite de cardamom
• 4 linguri de zahar
• 4 linguri de smantana
• 1 lingurita de extract de migdale
Mod de preparare:
Se fierbe cafeaua in mod normal pentru patru cesti, amestecand cele 2 lingurite de cardamom inainte de a fierbe cafeaua.Cand incepe sa fiarba, se adauga zaharul si migdalele. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva complet.Se lasa amestecul sa se raceasca la frigider. Se pregatesc paharele cu gheata zdrobita si se toarna apoi cafeaua.Înainte de a servi se adauga o lingura de smantana in fiecare pahar.
Cafea cu sifon
Ingrediente:
• 3 cesti de cafea foarte tare care a fost racita
• 1 ceasca de smantana
• o inghetata cu aroma de cafea
• 3/4 din o ceasca de apa minerala
• 1 lingura de zahar
• Frisca Mod de preparare:
O cafea cu sifon este un amestec unic de crema si bule.Se amesteca cafeaua, zaharul si smantana.Se umple o jumatate din opaharu in care se va servi si se adauga o lingura de inghetata, apoi se umple cu sifon (sau apa minerala).
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum