Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie -felicitari Bilexa
Vin 17 Feb - 16:00 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Pagina 5 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 22 Oct - 10:51

Voi ma omorati cu toate chestiile astea interesante.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 22 Oct - 20:47

Silviule, eu turtele le fac pe plita sobei , asa le-am prins si eu, ca foita de tigara, cum zicea si bunica-mea, Dumnezeu sa o ierte!Imi zicea:fata maichii, iei foaia asa cu pumnii stransi si o intinzi usor, usor facand-o subtire, si o coci iute!Eu bubulino draga deja am pus varza, am avut noroc ca mi s-a facut frumoasa , in gradina, am lasat si pentru mancare,asa ca la iarna fac placintele cu varza calita!!!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de bubulina la data de Lun 22 Oct - 21:34

Adelina tu esti tare harnicuta si-mi esti tare draga ca semeni foarte mult cu o buna prietena de-a mea din scoala generala.
Ne-am revazut dupa multi ani, la un club de dans, la care eu imi duceam baiatul, iar ea , fetita.Nu m-am gandit o clipa sa o intreb de un nr. de telefon, o adresam un email, nik... credeam ca o sa ne vedem mereu. Mad
Aaa...eu am facut astazi, spre seara, un chec aperitiv si o prajitura crem a la crem, pe care am dat-o la rece, pentru ca mi s-a parut un pic cam moale.

bubulina
incepator
incepator

Mesaje : 36
Data de inscriere : 23/09/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vizitator la data de Lun 22 Oct - 22:04

Si mama tot pe plita le face! Eu n-am pus inca varza de regula o pun dupa sf Dumitru, desi cam as avea o retinere ca varza astora nu-mi place. Lasa, fa tu turte ca te-oi vizita vreodata sa le probez! Razz. Maine am sa fac gem (sper, adik asa mi-am propus).

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 25 Oct - 21:33



Fasole grasa cu oase afumate de porc(sau piept de porc)

Ingrediente:

600 g piept de porc
1 kg fasole grasa
100 ml ulei
100 ml vin alb sec
4 cepe
1 lingura boia de ardei
1 lingurita cimbru uscat
2 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
! legatura de marar,imi place la nebunie!
sare
piper


Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul în felii şi presăraţi-l cu sare, piper, boia şi cimbru. Prăjiţi-I înăbuşit în 50ml ulei şi 1 ceşcuţă de apă până când se evaporă toată apa, iar carnea se pătrunde bine. Separat, într-o altă tigaie, prăjiţi înăbuşit în ulei fasolea grasă spălată, împreună cu ceapa tocată julienne.

Adăugaţi pieptul prăjit, vinul şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi să fiarbă încă 15 minute şi la final puneţi usturoiul tocat mărunt, împreu­nă cu pătrunjelul si mararul

Asata am gatit eu in seara asta, numai ca am folosit os garf,dar e super si cu piept de porc

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Vin 26 Oct - 9:19

Multumim pentru reteta Adelina!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de stoy la data de Sam 27 Oct - 12:06

Salvate si editate de-a lungul timpului. O parte din retete sunt incercate si de mine dar toate mi-au parut interesante.
Deoarece le-am luat de pe site-uri straine, de pe facebook, traducerea am facut-o eu cum m-am priceput mai bine si de aceea vreau sa va atentionez ca la unele s-ar putea sa mai trebuiasca cate ceva ( interveniti voi cu idei), stiu ca sunteti niste harnicute si va descurcati voi cum stiti mai bine.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

stoy
incepator
incepator

Mesaje : 58
Data de inscriere : 02/10/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vizitator la data de Sam 3 Noi - 12:16

Da, recunosc aici in fata dumneavoastra la "Asociatia Gurmanzilor Anonimi" ca nu ma pot lasa de supliciul mancarurilor al caror iz, parca din vreun ospat ingeresc coborand, imi staruie obsedant in nari ca unui inecat mirosul podului de pe care tocmai sarise. In cautarile mele dragelor, gasit-am un site profesionst cu de-ale gurii iar astazi atentia papilelor mele gustative a fost sustrasa de aceasta bunaciune divina produs al roadelor pamntului:
http://www.petitchef.ro/retete/antreuri/vinete-cu-parmezan-la-cuptor-fid-1506290
Avantajul de capatai al acestei retete e ca scapam de coptul vinetelor pe tabla! Ce ziceti?

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Sam 3 Noi - 12:36

Foarte interesant siteul las pe maine sa-l studiez pe indelete.Multumim Silviu.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 4 Noi - 13:52

Reteta pentru coliva

Ingrediente:
500 g grau decorticat sau arpacas, 375 g zahar, aproximativ 250 g nuci curatate, vanilie, coaja rasa de lamaie (optional), o cana si jumatate pesmet din paine alba sau biscuiti daca nu o pregatim in zile de post, zahar pudra (ca sa se acopere coliva), 1 lingurita rasa cu sare, putina cacao si bomboane, pentru ornat coliva.

Instructiuni :
1. Eliminam toate corpurile straine din grau si il spalam in mai multe ape.
2. Punem graul intr-o oala mai mare, peste care turnam apa, ca sa acopere boabele de grau cam de un lat de palma si si-l fierbem cel putin o ora. Trebuie sa amestecam din cand in cand, ca sa nu se prinda.
3. Dam oala jos de pe foc si o acoperim cu un servet curat, apoi o invelim cu o patura, sau ceva gros, ca sa-si mentina caldura cat mai mult.
4. Dupa 4-5 ore, adaugam zaharul si fierbem din nou, pana se leaga. Acum trebuie sa amestecam cu o lingura curata din lemn, ca sa nu se lipeasca de fundul vasului, dand gust neplacut colivei.
5. Dupa ce s-a legat, luam vasul de pe foc si il lasam descoperit, pana ce compozitia s-a racit si o tinem acoperita in frigider pana cand dorim sa finisam coliva.
6. Inlaturam coaja care s-a format, adaugam sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si nucile taiate fin cu cutitul, pisate sau rasnite dupa preferinta.
7. In continuare, amestecam usor toate ingredientele, pana se omogenizeaza.
8. Compozitia o aseazam pe un platou curat, ceva mai mare decat o coala de hartie si o modelam uniform pe platou, ca sa capete o forma frumoasa.
9. Deasupra cernem pesmetul, pe care il presam putin cu un carton ca sa fie mai dens si neted, apoi cernem un stat uniform de zahar pudra, gros de cel putin 1 mm (oricum sa acopere bine pesmetul), pe care il presam, ca si pe pesmet.
10. Pentru ornat, putem folosi un sablon facut din carton, care sa reprezinte o cruce, peste care cernem putina cacao. De asemenea, putem folosi diverse bomboane, ca: drajeuri, migdale trase in zahar si altele, dupa preferinta si inspiratia noastra.
11. Curatam bine marginile platoului de pesmetul si de zaharul cazut la cernut.

Coliva este bine s-o pregatim in ajunul zilei cand vrem s-o folosim.

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Dum 4 Noi - 14:08

Multumesc pentru reteta Adelina!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Mar 6 Noi - 20:57


Rulouri de pui cu legume si cascaval

Ingrediente
1 piept de pui
3felii groase de sunca
3 morcovi
3 castraveti in otet
3 felii de cascaval Delaco
5 oua
faina
sare
scobitori

Mod de preparare
Se taie pieptul de pui pe din doua si se fac doua fasii intinse care mai apoi se pot rula.
Se pun morcovii la fiert cu coaja.
Se taie sunca bastonase impreuna cu cascavalul.Cand este gata morcovul se curata si se face si el bastonase lungi.
In alt vas se bat oaule se adauga faina treptat cu sarea si putin piper .Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa ca pentru clatite.
Se aseaza pieptul de pui si se pun cate 2 bastonase din fiecare ,morcov,castraveti,unca ,amestecate intre ele si se ruleaaza.Se prind bine cu scobitori pe toate partile si se dau prin faina.oul batut si apoi se prajesc la foc domol.
Cand sunt gata si s-au racit putin se scot scobitorile si se taie felii.
Pofta buna.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mier 7 Noi - 9:58

Multumesc Dandy,am facut aceasta reteta cu ceva timp in urma si a fost apreciata de ai mei!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Joi 8 Noi - 0:23

Se zice ca nu degeaba invatam toata viata Embarassed ....imi spuneti si mie , va rog, care e diferenta intre morcovul fiert in coaja si cel curatat dinainte de coaja ?
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 8 Noi - 20:27

Prea mare diferenta nu ar fi, este una subtila, de gust si culoare, exact ca la cartof..si mai e ceva!Nu se pierd asa multe vitamine cand e in coaja

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 8 Noi - 21:36


Prajitura pentru diabetici


Ingrediente reteta Prajitura pentru diabetici

Faina 8 linguri
Margarina Unirea Original 250 grame
Oua 6 buc
Praf de copt 0.5 pachet
Zahar vanilat 4 pliculet

Alte ingrediente: 1 praf sare, 21 linguri zahar diamant (indulcitor pt diabetic ), 3 pachete crema de prajituri cu gust de vanilie, 900 ml santal de portocale cu 0% zahar adaugat, 4 banane, 1 plic praf de frisca lighit, 150 ml apa , 1 plic intaritor frisca, 30 gr ciocolata pt diabetic (optional )
Mod de preparare Prajitura pentru diabetici

Blat:
Se bat spuma, cu ajutorul mixerului reglat la viteza mare,galbenusurile cu 6 linguri zahar,zaharul vanilat .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: aproximativ 160grade Celsius(preincalzit ): Cuptorul cu aer cald :150 grade Celsius (preincalzit ).Cuptoru cu gaze : treptele 2-3 (preincalzit).Blatul copt se lasa sa se raceasca in tava, apoi se desface usor hartia de copt si se taie
in doua parti pe orizontala.
CREMA:
Intr-un vas se mixeaza cu mixerul reglat la viteza mare ,aproximativ 3 minute ,3 plicuri Crema de prajituri cu gust de vanilie impreuna cu 750 ml Santal (rece, de la frigider )+9 linguri de zahar .
Cu ajutorul unui mixer se bate spuma 250 gr margarina Unirea Original impreuna cu 6 linguri de zahar +2 plicuri zahar vanilat si apoi se adauga treptat (lingura cu lingura) crema de vanilie amestecand continuu.
1 plic praf de frisca lighit se prepara conform instructiunilor de pe ambalj,la
final se adauga un plic intaritor frisca.
3.
Asamblarea
Prima foaie de blat ,se stropeste cu Santal de portocale, se asaza un strat de rondele de banane, se pune jumatate din crema, se asaza a-II-a foaie de blat , se stropeste si se asaza un strat de banane,restul de crema. Se rade ciocolata deasupra, se orneaza cu frisca si se da prajitura la rece pentru 3-4 ore.
Micul secret al retetei Prajitura pentru diabetici
Exista multe tipuri de indulcitori, secretul la aceasta reteta este sa folositi Diamant ,pt ca se foloseste ca si zaharul obisnuit, are aceeasi putere de indulcire si este stabil la copt, fiert si congelat .Daca ai doua prajituri pe masa (una pt diabeticii si alta facuta cu zahar normal ) nu poti sa faci diferenta . Este o prajitura exceptionala cu un gust deosebit (racoroasa ), se merita sa rasfatam persoanele dragi cu asa prajitura !

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Joi 8 Noi - 21:39

Adelina, Adelina, lasa ca eu astept anul urmator cand va fi ziua ta Razz , nu ma obosesc sa fac acum Smile.

Si daca o face altcineva intre timp, mananc si de la ea/el Smile si tot nu fac.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 18 Noi - 10:47

Crema de zahar ars

8 oua
1 litru de lapte
200g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g zahar ( pentru tapetat)

Cum se prepara Crema de zahar ars:

Intr-o cratita smaltuita(eu pun si fac in ceaunul de mamaliguta, e numai bun, nu risc sa stric cratitele, caci am patit asta deja Crying or Very sad ) se pun 150 g de zahar. Cratita se pune pe foc ( dar nu direct pe flacara ) si se amesteca zaharul cu o lingura de lemn, pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta, circular, pentru a se tapeta cu zaharul caramelizat marginile.
Intr-un bol, se pun ouale si 200 g zahar si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se adauga treptat laptele, pentru a subtia compozitia. Aceasta compozitie se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins, circa 30 de minute. Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata. Dupa ce este gata, ori o puneti pe un platou si ornati cu fructe daca va plac, ori cu frisca, ori lasati asa, simpla,eu prefer sa rad putina ciocolata deasupra.Pofta mare!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Dum 18 Noi - 10:55

Aceeasi reteta folosesc si eu Adelina.
Eu am facut ieri o placinta cu mere de post deoarece o parte din familie posteste.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 18 Noi - 13:18

Clatite cu flori de salcam

Buna, recitind pe net aceasta reteta, v-o recomand cu caldura pentru atunci cand salcamii vor da in floare!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ingrediente:

24-30 flori de salcâm (cu tot cu codiţă)
5 linguri de zahăr
2 ouă, esente
2 linguri de ulei
1 cană de lapte gras (250 ml)
1 cană de făină
coaja rasă de la o lămâie
1 vârf de cuţit de sare
4-6 linguriţe miere (preferabil de salcâm)
ulei pentru prajit

Preparare:

Spălaţi florile de salcâm, cu grijă, sub jet de apă rece pentru a convinge locatarii (insectele) să-şi părăsească locuinţa pe care o ocupă abuziv:).
Nu exageraţi totuşi cu apa deoarece florile îşi vor pierde din parfum.
Scuturați florile de excesul de apă şi lăsaţi-le să se zvânte până faceţi aluatul.
Spargeţi ouăle într-un vas adânc.
Adăugaţi zahărul şi sarea şi bateţi-le până când granulele prind a se dizolva.
Adăugaţi coaja de lămâie rasă, laptele, uleiul şi încorporaţi cu grijă făina pentru a nu face cocoloaşe, folosind un tel.
Amestecaţi cu telul pentru a obţine un aluat subţire de clătite.
Încingeţi uleiul într-o tigaie, la temperatură medie spre mare (190 de grade).
Treceţi florile de salcâm prin aluat, ţinându-le de codiţă.
Rumeniţi florile de salcâm pe ambele părţi.
Scoateţi florile şi lăsaţi-le la scurs pe hârtie absorbantă.

Florile de salcâm în aluat se servesc calde sau la temperatura camerei, unse cu miere şi acompaniate de o cană de lapte.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Eu in fiecare an fac aceasta reteta, mi-o facea bunica cand eram mica, apoi am invatat si eu sa le prepar, sunt o bunatate!@

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Dum 18 Noi - 13:32

Foarte interesanta reteta de clatite .

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 19 Noi - 20:55

Redau aici retetele de la Adelina. Gulasul cu ficat l-am facut in seara asta si a iesit delicios. Vi-l recomand!

Felii de ficat

- 4 felii ficat de vita,
circa 150 g fiecare
- 12 frunze de busuioc proaspat sau 1 lingurita uscat
- 3-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Preparare:

Tocati marunt usturoiul si frunzele de busuioc. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare si caliti circa 2 min, amestecul de usturoi si busuioc.

Adaugati feliile de ficat si caliti aproximativ 3 min pe fiecare parte sau pana ce acesta este facut.

La sfarsit sarati si piperati.

Serviti ficatul cald, turnand in farfurie, peste el, sosul de busuioc.
******** ****************
Gulas cu ficat de vita
500 g ficat vita
250 ml lapte dulce
1ceapa,1 morcov,1 ardei gras
3-4 ciuperci
2 catei usturoi
ulei masline
150 ml vin alb
2 linguri pasta bulion
cimbru,busuioc,patrunjel verde,sare si piper
Mod de preparare reteta Gulas cu ficat de vita

Se taie ficatul bucati mici, se acopera cu lapte si se lasa cca 30 minute.

Separat se curata legumele, se clatesc si se taie felii subtiri sau cubulete si se calesc in ulei. Se stinge cu vinul alb, se adauga si usturoiul pisat si condimentele. Se adauga si ficatul, se mai pune apa sa acopere si se lasa la fiert 30 minute. La sfarsit se adauga bulionul si patrunjelul verde.

Se serveste cu piure de cartofi sau cartofi natur

avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mar 20 Noi - 9:53

Eu acum de dimineata am facut o salata din piept de pui fiert,castraveciori acri si maioneza.Ieri am avut mai mult de lucru.Am facut o portie de zacusca si mai fac una in postul Pastelui.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Sam 24 Noi - 13:02

Pentru ca e ora mesei va servesc drob din organe de vitel, facut de mine aseara.

Am pus in compozitie spanac verde, praz, marar, patrunjel si 20 de oua Smile.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Sam 24 Noi - 13:12

Eu servesc cu placesre ca nu tin post!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum