Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie -felicitari Bilexa
Vin 17 Feb - 16:00 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Pagina 6 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Sam 24 Noi - 16:31

Arata bine dar 20 de oua mai omorat......Sunteeeeeeeemn in crizaaaaaa Laughing

Rulada din omleta a la dana(nu eu,alta Dana)

Ingrediente:
* 4 oua
* masline
* branza proaspata de vaca
* 4 linguri smantana
* sare
* piper
* boia
* patrunjel
* marar
Preparare:

Amestecam ouale cu smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult.

Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei.

Punem deasupra maslinele feliate si patrunjelul.

Se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 20 minute.

Cand s-a rumenit putin deasupra este gata.

In timp ce omleta este la cuptor pregatim crema de branza.

Tocam marunt mararul si amestecam bine cu branza.

Dupa ce am scos omleta si am rasturnat-o cu fundul in sus punem crema de branza peste si rulam cu ajutorul hartiei de copt, lasam aa cateva minute dupa care o taiem felii.
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Sam 24 Noi - 16:57

Merita incercata, deja imi lasa gura apa.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Sam 24 Noi - 22:46

Nu pot sa pun si poza sa vezi si ce bine arata Very Happy

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Dum 25 Noi - 9:30

Are dreptate Coca ,merita incercata rulada!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Sam 1 Dec - 18:22

Coltunasi
Intr-un bol(Lighenas) mare se toarna doua oua si un praf de sare, dupa care se amesteca bine.
Se toarna faina in ploaie si se amesteca cu grija pana cand coca devine consistenta, suficient de tare pentru a se intinde cu usurinta, fara sa se lipeasca. Se taie apoi in forma de patrat (cu laturile de aproximativ 20 cm) sau romb.
Branza de vaci se farama si se amesteca pana la omogenizare cu zaharul, cele doua oua, praful de zahar vanilat, esenta de rom si cu coaja de lamaie.(eu ii pun si un pic de branza de oaie)
Din amestecul format, se adauga cate o lingura in fiecare patrat de aluat, dupa care se indoaie in forma de triunghi si se lipesc bine cu ajutorul degetelor sau a unei furculite.
Coltunasii se pun la fiert in apa cu un praf de sare si se iau atunci cand acestia se ridica la suprafata apei. Se scurg bine si se trec rapid pe sub un jet de apa rece.

Si daca doriti, puteti umple cu visine( eu pun visine din borcanul de visine cu aspirina)sau, cu carne, sunt deliciosi!
( Tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.250 g carne tocata sau sunca
2-3 linguri ketchup
marar si patrunjel verde
3 linguri smantana
2-3 linguri de ulei
1 lingurita unt
sare, piper, cimbru, curry )
Daca vreti, ii asezati frumos intr-un vas termorezistent,Jena,adaugati un pic de smantana,si ii dati cam 4 minute la cuptorul incalazit .
Pofta buna!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Dum 2 Dec - 16:06

M-ai facut sa salivez Smile.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 2 Dec - 16:19

Acesta era si scopul..[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 3 Dec - 22:37

Nuci
Ingrediente pentru aluatul din care se fac cojile:
3 oua
250 grame margarina
2 linguritze de praf de copt
o cana cu zahar(250 grame)
arome(esenta de vanilie, esenta de rom..etc)
zeama de la jumate lamaie
faina cat cuprinde


Ingrediente pentru crema:
jumatate litru de lapte
zahar pudra 150 g
margarina 50 grame
cacao(2 linguri)
miez nuca 150 grame
faina 100 grame
esenta de rom


Pentru aluatul din care se fac cojile. Se bat bine ouale, se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul, esentele si se amesteca bine pana cand zaharul se topeste partial. Margarina se taie bucati si se adauga si ea. Exista si optiunea de a topi partial margarina. Eu nu topesc. Se pune apoi si faina si se framanta pana se face o coca vartoasa.

Dupa ce se face coca, nu trebuie lasata sa dospeasca. Se fac bilute mici, care se pun in forma la copt(pe aragaz). Forma trebuie incinsa foarte bine inainte de a se pune coca in ea, pentru ca aceasta sa nu se lipeasca. Cojile se fac in maximum 2 minute

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]










Faguri

Simple, rapide, gustoase si de efect sunt aceste fursecuri facute cu forma de fagure.

Avem nevoie de:

3-5 oua (depinde de marime)
1 cana zahar
1 cana ulei
faina cat cuprinde
esente (rom, vanilie)
coaja rasa de lamaie si portocala
bicarbonat de amoniu + lapte
Intr-o cratita se pun: ouale, zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Alaturi am pozat cana cu ulei. Nu conteaza prea tare marimea canii, dar trebuie sa se foloseasca aceeasi unealta pentru zahar si pentru ulei. Cana de ceai, normala, cam 250 - 300 ml este perfecta.
Pregatim amoniacul (se stinge cu lapte):Am pus amoniacul si laptele putin pe plita, cat sa se stinga praful si imediat s-a facut spuma ,torn cana de ulei in cratita, am adaugat ceva faina si amoniacul stins:Se framanta totul si se adauga faina rand pe rand, pana rezulta un aluat nelipicios:Se pune forma de faguri pe plita, sa se-ncinga. Facem din aluat bilute de diferite marimi si le punem pe forma, apoi presam bine:Se invarte forma rapid, altfel se parlesc prea tare:











[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vizitator la data de Lun 3 Dec - 23:01

Saru'mana Adelina, chiar am sa caut aici niste forme, sunt convins ca la un targ am vazut ceva asemanator. Trebuie sa fie!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mar 4 Dec - 20:17

Asta seara am pregatit ceea ce va prezint mai jos. Aceste poze sunt facute cu alta ocazie, mai demult.
Reteta este dintr/o carte a lui Radu Anton Roman pe care eu l-am apreciat foarte mult pentru felul in care gatea si in care iti facea pofta mai ales Smile. Datorita lui am mancat pepene la gratar (si acum imi lasa gura apa). Povestea cu asa dragoste incat abia ma stapaneam sa nu mor de pofta.
Cand am primit cartea am deschis-o exact la aceasta reteta. Alta nu am mai facut din ea.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mar 4 Dec - 20:32

Coca!Eu ii fac de obicei cu branza de oi framantata(din aia de la saramura)marar pun si-n compozitie mult, sunt fana a mararului, are aroma si un gust...maine faci gogosele din aluat cu cartofi

Gososele din aluat cu cartofi

2 cartofi mijlocii
75g margarina
2 oua
150g zahar
putin sare
11g drojdie uscata
1 1/2 kg faina
ulei pentru prajit
ciocolata, zahar praf, suc de lamaie pentru glazura

Se fierb cartofii , se lasa sa se raceasca si se fac pasta(piure) . In apa in care au fiert cartofii( un pic din ea) se dizolva drojdia.
Adaugam cartofilor margarina, zaharul, , sarea, ouale omogenind dupa fiecare in parte. Adaugam faina si framantam. Iese un aluat molcut(se intareste apoi). Se acopera castronul in care e aluatul cu o punga de plastic si se pune in frigider cel putin 8 ore(creste si acolo nu va faceti griji)
Cu ajutorul sucitorului sau pur si simpu cu mana se intinde o foaie de aluat , taiem cu ajutorul unui pahar un cerc din el si apoi inca unul mai mic inauntru in asa fel incat sa obtinem un inel.Se prajesc gogosile in ulei incins

Se scot pe servet de hartie si se pudreaza cu zahar sau le face glazura:ori zahar praf amestecat cu putin lichid, ori ciocolata topita in bain-marie, ori amandoua Smile


_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mar 4 Dec - 20:40

Ce bine suna reteta ta, Adelina! Sper sa o fac vreodata Smile.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vizitator la data de Mar 4 Dec - 22:11

E bestiala reteta ta Coca, chiar acu' o sapt am facut cartofi cu smantna, mi-ar fi fost de mare ajutor. Insa unde ai gasit faina de chimen? Si gogoselele tale suna bine Adelina!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 5 Dec - 8:47

Imi pare bine ca iti place. E mancarea preferata a Cristianei si nu numai. I/am facut surpriza aseara.
Chimenul l/am dat prin rajnita din poza. De aceea e pozata ca sa vedeti cu ce am macinat. E o rajnita de piper si e perfecta sipentru chimen. Poate ati citit reteta, se serveste cu smantana pe deasupra si cu patrunjel. Mie imi place si fara daca nu am.
Pofta buna! Smile
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Victoria la data de Mier 5 Dec - 10:57

Adelina ,dar pentru gogosi e neaparat drojdie uscata sau putem folosi si la cub??as face diseara niste gogosi sunt tare curioasa dar 8 ore sa creasca??????? bounce
Coca arata tare apetisant ,,si eu care vreau sa slabesc putin ,,ca de cand a venit sotulache al tineam numai cu prajiturele si sarmalute am pus si ceva sunculita pe mine Very Happy (nu mult)[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Victoria
ucenic
ucenic

Mesaje : 497
Data de inscriere : 22/09/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 5 Dec - 19:52

Pune drojdie la cub si lasa macar o ora sau jumatate de ora la frigider!Spor la gogoserit!merge, caci de multe ori si eu ma grabesc si numai astept!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Joi 6 Dec - 0:00

Eu am facut in seara asta reteta de mamaliga prajita cu legume de pe pagina 1 .
Si a iesit asa :

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

mamaliga nu a iesit discuri ci "gogosi" si nu s-a prea prajit ( mai bine pentru ficatul meu obosit de la antibiotice ) si am mai prajit citeva feliute micute de telemea alaturi ( demential ) .
La portia a doua pentru ca s-a terminat telemeaua ( asa buna a fost Smile) ) am pus o felie de Camembert si o felie de prosciutto.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Legumele le-am mixat cum am avut : ciupercute, ceapa, ardei rosu, vinete cu usturoi de la borcan ( o reteta ruseasca minunata ) si citeva rosii cu sos din borcan. Patrunjel verde , sare,piper. Si-atit.

Din cind in cind mai incerc cite o reteta ce o puneti voi aici Wink. Multumesc ca exista acest subiect.
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Joi 6 Dec - 9:48

Ma omori! Smile Ce pofta mi-e! Bravo tie!
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 24 Dec - 6:44

Salata de gogosari/ardei copti

Se taie gogosarii in suvite,se adauga maioneza amestecata cu 1-2 linguri smantana ,cativa catei de usturoi ,sare si piper dupa gust.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Valih la data de Lun 24 Dec - 8:51

Mersi Coca! Sarbatori fericite la toata lumea! ma duc la ....cozonaci!
avatar
Valih
Admin

Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de gigi15 la data de Mar 25 Dec - 1:20

Noi am facut prajituri in familie,ne-am jucat dar au iesit si foarte gustosi
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
gigi15
incepator
incepator

Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mar 25 Dec - 11:04

Arata minunat,ai fetite harnice!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mar 25 Dec - 16:31

Gigi, foarte reusite!mai ca as intinde mana, as lua cu una o prajitura, si cu alta as mangaia pe cap fetita, mi-aduce aminte de anii copilariei mele,cate fetite mai stau asa, cu mama si bunica?

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Joi 27 Dec - 9:47

Ce frumos ati ornat Smile. Mie nu-mi iese niciodata ornatul. Bravo voua ca ati facut impreuna toate aceste prajituri frumoase!
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 27 Dec - 14:45

Cozonac cu mac

Ingrediente

1 kg faina, 4 oua, 50 gr smantana, 200 gr unt, 200 gr zahar, 5 gr sare, 20 gr drojdie, 200 ml lapte, vanilie.
Umplutura: 100 gr mac, 50 gr zahar, 250 ml lapte, vanilie.
Necesar: faina pentru modelat, 1 ou pentru uns cozonacii.
Preparare

Intr-un bol se dizolva drojdia cu 50 ml lapte caldut. Intr-un vas se adauga ouale omogenizate cu zahar si restul de lapte, sare, vanilie, smantana, drojdia dizolvata si faina. Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat bun de framantat. Se adauga treptat untul topit si framantam pana se incorporeaza. Se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Separat formam umplutura: intr-un vas punem lapte la fiert cu zahar , cand a dat in clocot se adauga macul si amestecam. Lasam la fiert cca 15 min, amestecand din cand in cand. Se adauga vanilia si se lasa la racit. Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt. Pe un blat de masa se presara faina iar cu merdeneaua se intinde foaia. Se adauga jumatate din umplutura , se intinde bine apoi se ruleaza. Se aseaza in tava si se unge cu ou batut. Se lasa la crescut din nou. Cu restul de aluat si jumatatea de umplutura se obtine al doilea cozonac. Se lasa sa creasca apoi se coc la foc potrivit.

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum