Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie -felicitari Bilexa
Vin 17 Feb - 16:00 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Pagina 8 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 20 Ian - 22:19

Din pacate asa sunt foile in Romania!Deci mare atentie cand cumparati foi de placinta din magazine!Eu le voiam asa care se desfac, si am nimerit taman invers din graba!A trebuit sa fac alta reteta!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Dum 20 Ian - 22:34

Au la Lidl un aluat de foietaj din care fac saleuri cu susan,pateuri cu branza,strudel cu branza dulce sau cu mere si creste, mai fac si haiose cu gem.Va fac poze cand mai fac .
Sunt bune si foile la placinta cu branza ,mere,dovleac.fac un amestec de iaurt,ulei ,zahar,ies foarte bune.Daca vreti va pun maine reteta ,o fac rar si nu stiu cantitatile exacte.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 20 Ian - 22:41

Te asteptam! Acum pun o reteta de pe net!


Reteta de foietaj de casa

Oua 1 buc
Ulei de floarea soarelui 1 linguri
Otet de vin 1 linguri
Sare 0.25 lingurite un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara 500 g cantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Unt 200 g

Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare.

Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.
Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.
Mai lasati 15 min sa se odihneasca.




Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.

Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min,
Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt.


Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte.


_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Lun 21 Ian - 10:46

Deci e clar : aluatul e foetaj e cel care creste in straturi Very Happy . Nu invers, cum a spus Adelina. De fapt stiam asta pentru ca, fac din el, asa cum am spus, saleuri cu brinza ( in general ) .
Dar tot nu am inteles daca foile de placinta din comert cresc ca si foetajul , sunt aerate sau e ceva cam ca la cremes ? subtire si crocant....
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 21 Ian - 11:52

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

TARTA CU MERE SI BEZEA

4 oua
10 linguri de zahar rase (pentru blat)
8 linguri de zahar rase (pentru glazura de bezea de deasupra tortului)
10 linguri de ulei
10 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 plic de praf de copt
1 kg mere
Portii: 14 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune putina faina si se amesteca bine cu lingura pana cand se termina ingredientele (Faina se amesteca intr-un castronel cu praful de copt).
Se incinge cuptorul cu are cald (electric) la 280 grade si pe gratarul din mijloc punem tava cu blatul pregatit (tava am tapetato cu hartie in prealabil).Setam ceasul sa sune la 15 minute. Blatul nu se va coace de tot.
Intre timp pregatim merele pe care le-am razuit dinainte san e apucam de blat. Punem 3 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Punem merele peste zaharul caramelizat si amestecam bine pana cand se topesc merele.
Scoatem blatul din cuptor si punem merele. Albusurile de la oua le frecam cu 8 linguri de zahar si punem si un praf de sare ca sa se intareasca bine. Intindem peste stratul de mere stratul de bezea si bagam iarasi in cuptor pentru 10 minute, pana cand se rumeneste.
Dupa ce se rumeneste pe deasupra tortul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de kitty_1973 la data de Lun 21 Ian - 19:12

Super retete [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Am si eu o intrebare pentru gigi15... paharutul de rachiu e musai? Daca nu am in casa tuica, insa am coniac sau wisky e OK?
avatar
kitty_1973
incepator
incepator

Mesaje : 46
Data de inscriere : 13/08/2012
Varsta : 44
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Lun 21 Ian - 22:19

Teo cam ceva de genul foii de cremes,se iau foite si nu creste ca foietajul.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Lun 21 Ian - 22:33

Multumesc, Dandy....am primit raspunsul pe care il asteptam. Multumesc.
Aveti vreo marca preferata ?
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 21 Ian - 22:35

Eu ma inteleg bine cu foile Morarita, au si foietaje si foi Laughing de placinta

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Lun 21 Ian - 22:39

NU-ti recomand Linco ;Morarita am auzit ca-s foarte bune Very Happy

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 21 Ian - 22:41

Si ce e important, nu se rup!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 21 Ian - 23:04

Sunt convinsa ca am scris aici mai devreme. Si nu e prima data cand patesc sa nu apara mesajul... Sad
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Lun 21 Ian - 23:07

Da, Morarita am luat ultima data foetaj si am fost foarte incintata de ele....Linco nu a vrut sa creasca deloc....au ramas palide gretoase si caramida in tava....
Multumesc. I love you
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Dandy la data de Lun 21 Ian - 23:09

Coca ai mai scris si altceva decat reteta de tarta?

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 49

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de gigi15 la data de Lun 21 Ian - 23:46

Kitty,nu stiu daca inlocuirea rachiului cu altceva strica reteta.Eu am primit reteta de la verisoara sotului,si noi nu facem rachiu sau mai bine zis la noi nu bea nimeni tarie,poate un vin fiert (rar de tot) si cate o bere rece la fel de rar, de aceea am luat de la ea intr-o sticluta (care cred o sa-mi ajunga un an).Acum ma gandesc ,ca o tarie aromata , si apropiata cu ''gradele'' de tuica de casa,nu strica compozitia.Pui un paharel din acelea mici,mici din care se poate bea numai rachiu.Eu am fost rezervata,dar am gustat la ea biscuitii,si nu ghiceam intr-o mie de ani ca reteta este cu rachiu,daca nu-mi spunea ea Smile
avatar
gigi15
incepator
incepator

Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de kitty_1973 la data de Mar 22 Ian - 10:23

Multumesc gigi15! Nici eu nu beau alcool... poate doar bere cu lamaie Wink Intamplator, am in casa o sticla de whisky ramasa de la botezul nepotelului meu. Vreau sa fac reteta ta pentru ca e economica... si arata apetisant [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
... in alta ordine de idei... am facut si eu cateva placinte la viata mea. :DSingurele foi de placinta care m-au dezamagit, au fost cele cumparate de la LIDL. Insa aluatul foietaj cumparat de acolo a fost ok.
avatar
kitty_1973
incepator
incepator

Mesaje : 46
Data de inscriere : 13/08/2012
Varsta : 44
Localizare : Onesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Sam 2 Feb - 19:45

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Tarta cu mure
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat

Preparare:
Se bat albuşurile spumă cu zahăr.

Se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se amestecă uşor de sus în jos, apoi se adaugă câte una, lingurile de ulei şi apă şi praful de copt.

La sfârşit se adaugă făina şi se amestecă tot aşa de uşor.

Se pune la copt în tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.


Se pudrează cu zahăr.

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mar 19 Feb - 16:15

o reteta de pe net:

Briose cu zmeura

Ingrediente: 250 g faina, 160 g zahar, 2 lingurite praf de copt, 250 ml lapte amestecat cu apa, 30 g ulei, 1 esenta de vanilie, zahar pudra, aproximativ 200 g zmeura.

Preparare:Intr-un vas, adaugam zaharul, faina amestecata cu praful de copt. Intr-un vas separat amestecam laptele, apa, uleiul si esenta de vanilie. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam zmeura si omogenizam. Umplem pe trei sferturi hartiutele de briose. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 - 25 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii pudram cu zahar pudra.

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vizitator la data de Mar 19 Feb - 17:17

Mamaaaa, n-am mai vazut zmeura de cand eram copil si saream gardul la un vecin de-o furam! Very Happy Apropo, ca eram mai multi "draci" pe strada si unul dupa ce a sarit gardul a avut proasta inspiratie sa deschida usa de la wc-ul care era situat langa gard si inlauntru era...baba! Nush daca Florin (asa-l cheama) a mai atins gardul inapoi, cert e ca baba a iesit apoi afara c-o falca-n cer si una in pamant zicand:- mah, te spun lu' tac'tu, tu esti fiu de "derector"? Taica-su era director la o scoala generala din localitate.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 24 Mar - 15:50

Kurtosi
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente pentru 4 Kurtosi (de marimea unei sticle de vin):

-500 g faina
-25 g drojdie
-150 grame zahar
-1 plic zahar vanilat
- 2 galbenusuri
- o cana lapte caldut
- 3 linguri ulei
- un varf de sare
- coaja de la o lamaie

Se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc.
Drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful
de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa
putin la dospit.
Se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de
lamaie si lapte pana iese un aluat moale. Se adauga apoi si uleiul, se
mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios.
Se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul.
Se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.
Sticlele (de vin am folosit eu ) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla.
Se
mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu
lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar
cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara..
Se aseaza sticlele intr-o
tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin
la racit si apoi se scot de pe sticle.

Eu am de gand pe borcane, sa le si pot intoarce ca nu-mi coace cuptorul peste tot la fel..faceam pe furculite, mici, dar se turteau


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de monatibi la data de Dum 24 Mar - 22:53

bravo

monatibi
incepator
incepator

Mesaje : 27
Data de inscriere : 18/03/2013
Varsta : 39

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vizitator la data de Lun 25 Mar - 15:42

Super, imi plac f mult Kurtos Kalacs! Cand treceam prin ardeal opream si-mi luam unul cald pe care-l scapam simultan printre dinti toti locuitorii temporari ai habitaclului. Saru'mana Adelina!

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 11 Apr - 19:26

Prajitura din corasla

Ingrediente: un litru de corasla , 3oua, 200g zahar, esente, 2 pliculete de zahar vanilat


Mod de preparare:




Se caramelizeaza zaharul si unge cu el o tava si pe laterale atat cat

ajunge preparatul. Separat se bat galbenusurile se toarna peste ele

corasla amestecata cu aromele iar la sfarsit albusurile batute spuma

tare cu zaharul vanilat.



Se toarna in tava si se da la cuptor.

Se serveste rece,si daca vreti,cu dulceata,gem..


Ultima editare efectuata de catre Adelina in Joi 11 Apr - 20:15, editata de 1 ori

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Joi 11 Apr - 20:12

Da' imi spui si ce este "corasla" , te rog ? Very Happy
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 47
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 11 Apr - 20:14

Corasla este primul lapte muls de la vaca dupa ce fata, am crezut ca stiti... Embarassed

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 46

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 8 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum