Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie -felicitari Bilexa
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa

» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Pagina 2 din 11 Înapoi  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Vin 21 Sept - 19:25

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente:
200 g biscuiti cu unt
100 g unt
1 lingura cu miere
100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
1 plic cu zahar vanilat
2 linguri cu zahar pudra
300 ml frisca lichida
capsune, zmeura, fructe de padure (pentru decor), esenta de vanilie
Mod de preparare:
PASUL 1 Zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie (mai maricei, nu pulbere). Amesteca-i, la bain-marie, cu untul si mierea.

PASUL 2 Intinde ce obtii intr-o forma de tarta, apoi da la rece pana ce prepari umplutura.

PASUL 3 Topeste ciocolata la bain-marie, adauga zaharul vanilat si zaharul pudra. Bate frisca tare si incorporeaz-o in ciocolata vanilata.

PASUL 4 Toarna acum compozitia peste biscuiti si da la rece vreo doua ore. Inainte de servire, scoate din forma, decoreaza cu frisca si capsune sau fructe de padure.



Ultima editare efectuata de catre adelinacomanescu in Dum 23 Sept - 12:39, editata de 1 ori

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Vin 21 Sept - 19:38

Clatite americane…cu afine sau dulceata

Ingrediente:

150 g afine
200 g faina
250 ml lapte
2 oua
50 g zahar
3 linguri cu miere
1 pliculet cu praf de copt
100 g unt
3 linguri cu ulei
Sare
Mod de preparare:
PASUL 1 Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, freaca galbenusurile cu un praf de sare. Toarna treptat laptele, mierea si uleiul.

PASUL 2 Adauga faina proaspat cernuta si amestecata cu zaharul si praful de copt.

PASUL 3 La final, incorporeaza albusurile batute spuma si afi nele zdrobite cu furculita. Lasa compozitia sa se odihneasca zece minute.

PASUL 4 Unge o tigaie din teflon cu putin unt. Toarna in mijloc un polonic si lasa compozitia sa se intinda. Coace pancake-urile pe ambele parti. Serveste-le fierbinti, cu putin unt topit.


Ultima editare efectuata de catre adelinacomanescu in Dum 23 Sept - 12:38, editata de 1 ori

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 23 Sept - 12:37

Dulceata de rosii


Am de gand sa incerc aceasta reteta cat de curand sa speram ca voi avea timp

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Ingrediente (pentru 4 borcane): 1,5 kg rosii bine coapte,
1 kg zahar gelifiant (se gaseste in magazine, Gelierzucker),
1 baton de vanilie.


Mod de preparare:
Introduceti rosiile in apa clocotita, lasati-le sa stea cateva minute, raciti-le sub jetul de apa si curatati-le de pielita. Taiati-le in patru, indepartati semintele (prin presare) si tocati miezul - nu prea marunt - cu ajutorul robotului de bucatarie. Puneti miezul intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga cel putin o ora.
Cantariti „pulpa” obtinuta si adaugati 900 g zahar la kilogramul de miez. Puneti rosiile impreuna cu zaharul intr-o oala mare cu fundul gros, adaugati batonul de vanilie (miezul despicat si razuit) si puneti-le la fiert - pe foc iute -, amestecand incontinuu, dupa ce incep sa clocoteasca. Verificati daca au fiert destul (circa 5 minute) varsand cateva picaturi pe o farfurioara: daca se incheaga, dulceata e gata. Daca nu, mai lasati-o sa fiarba incet, inca doua minute.
Turnati dulceata in borcane, puneti capacele si rasturnati borcanele de cateva ori cu gura in jos (circa 10 minute). Asezati-le apoi in pozitia normala si lasati dulceata sa se raceasca. Se poate pastra circa un an, la loc uscat si racoros, ferit de lumina. Dulceata de rosii are un gust delicios.

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Dum 23 Sept - 12:41

Cred ca este buna dulceata,dar trebuie sa fie rosiile de calitate din gradina personala nu ce gasesc eu pe piata si nu au niciun gust.
Ne spui si noua cum a iesit dulceata.O zi buna!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Dum 23 Sept - 14:05

Aceasta reteta a fost descoperita pe net de sotul meu, care mi/a trimis-o pe mail. Am avut de gand s-o fac si eu dau nu am mai avut rosii frumoase si nici timp. M-a incantat si pe mine si sunt sigura ca e delicioasa. Daca o faci sa ne spui si noua cum a iesit.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 23 Sept - 14:12

Buna iar!Am facut proba cu 10 rosii, a iesit super, ce mai,fac cand voi avea rosii perfecte, cred ca la anul de acum, ca pe cele frumoase le-am folosit , si mi-au ramas doar cateva in gradina, si eu vreau sa o fac cu cele din gradina mea proprie, sa fie de incredere.. Razz

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Dum 23 Sept - 14:43

Bravo tie, Adelina! Iti urmam exemplul, anul viitor.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de bubulina la data de Dum 23 Sept - 16:08

Buna ! Am citit rubrica si cred ca am sa incerc si eu reteta cu rosii uscate in ulei de masline.Mi se pare interesanta si buna, mai ales pentru pizza si paste.
Aaa.. si nu am facut niciodata clatite americane. Cred ca le-a venit timpul.
Multumesc de retete Adelina.

bubulina
incepator
incepator

Mesaje : 36
Data de inscriere : 23/09/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Dum 23 Sept - 18:01

Te asteptam cu poze Wink ca sa ne faci pofta!
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de gigi15 la data de Mier 26 Sept - 2:30

wwwaaawwww,ce am descoperit eu aici!Multe minunatii care mi-au fact o poftaaa Smile Va rog si eu ceva..retete de zacusca(nu am mai facut de ceva ani),cu ingrediente si mod de preparare!Chiar si cu gogonele,vinete sau ciuperci...de toate vreau sa incerc!Aaaa... sa nu uit,o sa incerc salatele voastre,dar aici nu gasesc gogosari,cu ce pot inlocui?Aici avem ardei lung rosu si carnos,pe care-l coacem,curatam de piele si seminte,dam prin masina de tocat si fierbem cu ulei,sare pana scade la o treime din cat a fost initial in oala.Se numeste aivar,si este o pasta de ardei,care se consuma cu orice,si se adauga si in mancare...foarte gustos!Muncesti pentru cateva borcanele pana-ti ies ochii,scade foarte mult(asa trebuie) la fiert,si trebuie amestecat in continu ore intregi,in timpul fierberii!
avatar
gigi15
incepator
incepator

Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mier 26 Sept - 15:37

Gigi eu am facut de-alungul anilor zacusca de gogonele si zacusca de vinete,insa familia mea prefera zacusca cu vinete pe care o fac de mult timp.
Avem nevoie de:
5kg vinete
10kg ardei capia ori gogosari
1,5kg ceapa
1kg morcovi
~1/2lsuc de rosii ori bulion
750ml ulei de fl.soarelui
sare dupa gust,piper
Se coc vinetele si ardeii cu o zi inainte se curata de piele si seminte apoi se lasa sa se scurga zeama din ele.
Se toaca ceapa ori se da prin masina si se caleste in ulei
Morcovul se da pe razatoare ori prin masina si se adauga peste ceapa si se tine pe foc pana cand iese uleiul deasupra.
Se adauga vinetele date prin masina ori taiate cu tocatorul de vinete si se continua fierberea.Se adauga apoi ardeiul taiat fasiute mici.Cand compozitia este aproape fiarta se adauga bulionul,sarea,piperul si facultativ cateii de la o capatana de usturoi.
In prealabil borcanele spalate se aseaza in tava aragazului si se incalzesc cateva minute.Se pune zacusca fierbinte in borcane,se capseaza si se baga la cuptor pentru o jumatate de ora.Borcanele se tin bine acoperite pana a doua zi.Deoarece eu stau la bloc si nu am beci pentru siguranta adaug la fiecare borcan de zacusca o aspirina.
Daca n-am fost explicita poti sa ma intrebi si iti raspund cu multa placere.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de gigi15 la data de Mier 26 Sept - 15:54

Multumesc!Se poate folosi si sucul de rosii din comert?Eu am beci, mai trebuie sa le pun aspirina?
avatar
gigi15
incepator
incepator

Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mier 26 Sept - 17:59

Eu folosesc bulion din comert ,nu-mi permit sa cumpar rosii sa fac suc ori bulion,daca as avea gradina ar fi altfel.
Este mai bine cu bulion,pui din ochi cat vrei ,dupa gust si aspect.
Eu sunt mai fricoasa si cred ca ar fi bine sa pui totusi aspirina sa fii sigura ca se pastreaza mai mult timp.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 26 Sept - 19:58

Vyky, eu doar vinetele le-am copt, restul am pus crud,si am dat prin robot toul, de diverse marimi, ceapa si morcovul mici, ardeii un picut mai mari, vinetele pasta, am pus si eu aspirina ca sa fiu mai sigura, chit ca sterilizez borcanele cand sunt pline cu zacusca in cuptor!Eu bulion poate la anul fac, am facut rost de seminte de rosii carnoase,speciale pentru asa ceva, si de o fi sa am productie voi face, de nu fac doar suc, anul asta ca si anul trecut am de doua culori, suc rosu si suc galben.

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Joi 27 Sept - 11:39

Adelina,eu la inceput asa faceam zacusca doar cu vinetele coapte,dar la servici discutand despre retete si gustand,mi-a placut mai mult cu ardeiul copt,la fel si copiilor mei.Este foarte adevarat ca se munceste mai mult ,dar "arta cere sacrificii".
Sa spun cinstit anul trecut de ziua mea copii mi-au cumparat robot de bucatarie,iar anul asta blender,dar eu ma obisnuiesc foarte greu cu aparatura moderna recurg tot la metodele vechi.
O zi buna!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 27 Sept - 18:09

Doamna, la mine e taman invers, inainte faceam cu ardei copt, acum , din lipsa de timp am facut cu din cel crud..e adevarat ca anul trecut am facut cu din cel copt! Razz si are si alta savoare, dar la cea de anul asta am adaugat la urma o lingura de miere de albine si am dat apoi doua clocote..

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Vin 28 Sept - 9:51

Am auzit la tv o doamna ardeleanca spunand ca ea pune miere in orice mancare iar anul trecut am adaugat si eu doua linguri de miere in zacusca fara sa spun familiei.A avut un gust deosebit.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Dum 30 Sept - 17:52

adelinacomanescu a scris:
Tocana de legume

2kg de gogosari,1kg de ardei,1kg de ceapa,1kg de morcov,700ml de ulei,o cana si un sfert de orez,piper, sare,patrunjel verde, frunze de telina

Dau prin robot ardeii si gogosarii ,ii pun intr-o cratita mare, separat, auresc ceapa si morcovul si dupa ce se auresc le adaug peste gogosarii si ardeii maruntiti, fierbem pana scade, separat fierbem orezul pe care-l vom adauga cand este gata tocana si ii dam vreo doua clocote, adaugam o lingurita de miere, sare si piper dupa gust, patrunjelul si telina taiate marunt,si punem la borcane pe care le bagam la cuptor la sterilizat.
Succes!

O fac! Smile.
Am listat reteta, am pregatit legumele. Doar ca in loc de ardei am pus tot gogosar pentru ca aveam Smile. Mai am sa curat morcovii si i-as taia rondele pentru ca asa ii tai eu de fel cand fac mancare Smile.
La final vin cu poze.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 30 Sept - 17:59

Abia astept!Succes!Si sa nu uiti pozicile! bounce

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Lun 1 Oct - 20:22

Si eu astept pozele, Admina....de cind ai spus de tocana, numai la ea imi sta capul Smile)....

vin si eu cu o reteta de "Zacusca deliciu " - adica pentru doamne cu gusturi fine Wink

2kg gogosari
2 kg ardei kapia, se coc pe tava IN CUPTOR, se decojesc cind s-au racit si se da pulpa lor prin blender.
Intr-o cratita pun la incalzit ( deci sa nu se incinga) 200-250 ml ulei , adaug pulpa , potrivesc de sare si mai adaug 2 linguri miere de albine ( se pot pune chiar si 3 linguri pentru cine adora mincarea putin dulce ) .
Se clocoteste incetisor 45' - 1 ora . Fierbinte se pune in borcane de 370 ml si se pune 1-2 linguri de ulei INCINS deasupra ( ca strat de etanseizare) . Se ascund la caldurica sub paturi si se lasa sa se raceasca de la sine....apoi hop! cu ele pe raft in camara Smile
Sper sa va placa....
Eu o ador pusa pe o felie de piine de casa, prajita si cu o feliuta de cas de capra deasupra....asa cum spune numele ei, e un ...deliciu ! Wink
Pofta-buna !
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 1 Oct - 22:11

Draga mea,Tiktakro, hai sa te intreb ceva:ti s-a intamplat sa se prinda compozitia un pic de cratita?sincer!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 1 Oct - 22:13

Iaca, vin si eu cu tocana.

Ingredientele (o parte din ele)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

aici fierbe orezul
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

aici fierb toate Smile
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

iar aici borcanele scoase din patura
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Va spun, este delicioasa! I-am dat gata pe toti cu ea Smile.

Mai jos aveti gogosari la otet, la care am sa adaug conopida atunci cand ii pun la borcan.

Reteta:
5 kg gogosari,
1 cana sare,
2 cani zahar,
1 l otet
Se taie gogosarii si se aseaza cu burta Smile in jos. Se presara sarea peste ei, apoi zaharul si otetul. Se acopera cu un prosop pana a doua zi cand ii asezam in borcane in asa fel incat sa incapa cat mai multi (ii presam), adaugam buchetele de conopida si turnam zeama peste ei. Se dau la camara si sunt foarte gustosi chiar peste doua, trei zile.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 1 Oct - 22:17

Admina, am avut dreptate deci, eu reteta asta o am de multi ani!Si cand am chef, mai ,,strecor" si ciuperci, insa anul asta finantele au fost mai mici si mi-am pus pofta in cui, asta este>Ma bucur ca ti-a reusit!Si arata foarte bine! bounce

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 1 Oct - 22:25

Multumesc de o mie de ori! Datorita tie am facut ceva foarte gustos!
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Lun 1 Oct - 22:26

adelinacomanescu a scris: Draga mea,Tiktakro, hai sa te intreb ceva:ti s-a intamplat sa se prinda compozitia un pic de cratita?sincer!

Folosesc o cratita de inox cu fund simplu ( deci nu dublu) , si lucrez la foc mic si pun peste ochi o plasa de sirma ( ca distantier ) ...nu mi s-a prins niciodata....sa stii ca si gemurile le fac tot pe ochiul de aragaz cu acest suport si nu s-au prins niciodata.
Este vorba de acel patratzel de sirma impletita care se folosea la tara pe vremuri sa pui oala fierbinte pe masa Very Happy . Am gasit intimplator la un magazin "gospodaresc" aceste "funduri" si sunt tare incintata de cum reactioneaza orice fierb mult timp pe foc....
Daca pot sa te mai ajut cu ceva....te rog intreaba ! Smile
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 11 Înapoi  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum