Rețetele noastre, încercate si neîncercate
+14
monatibi
kitty_1973
Valih
Victoria
Dandy
Alexuta
rodica
stoy
tiktakro
gigi15
bubulina
Vyky
Adelina
Coca
18 participanți
Pagina 11 din 11
Pagina 11 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
O sa incerc si eu reteta asta,multumesc
kkrmen- ucenic
- Mesaje : 201
Data de inscriere : 04/11/2012
Varsta : 41
Localizare : Maramures
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Am facut aseara si mi-a placut foarte mult.
Piept de pui cu rosii si cascaval
Ingrediente
4 felii de piept de pui
1 rosie mare
4 felii de cascaval penteleu
busuioc,sare,piper,ghimbir
unt
Portii: 2Portii: 2
Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 minute
Feliile de pui se condimenteaza si se pun putin la prajit in unt.Se lasa pe fiecare parte iar dupa 5 minute se scot pe o farfurie.
Se aseaza feliile de piept de pui intr-un vas termorezistent sau o tava,se pune cate o felie de rosie,adaugam putina sare deasupra si la final punem feliile de cascaval.(sa nu folositi un cascaval care se topeste imediat).
Se pune putina apa pe fundul vasului si se pune la cuptor pentru circa 15 minute.
Se servesc cu piure de cartofi.
1Se orneaza cu frunze de patrunjel
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Piept de pui cu rosii si cascaval
Ingrediente
4 felii de piept de pui
1 rosie mare
4 felii de cascaval penteleu
busuioc,sare,piper,ghimbir
unt
Portii: 2Portii: 2
Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 minute
Feliile de pui se condimenteaza si se pun putin la prajit in unt.Se lasa pe fiecare parte iar dupa 5 minute se scot pe o farfurie.
Se aseaza feliile de piept de pui intr-un vas termorezistent sau o tava,se pune cate o felie de rosie,adaugam putina sare deasupra si la final punem feliile de cascaval.(sa nu folositi un cascaval care se topeste imediat).
Se pune putina apa pe fundul vasului si se pune la cuptor pentru circa 15 minute.
Se servesc cu piure de cartofi.
1Se orneaza cu frunze de patrunjel
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Placinta cu iaurt sau lapte batut.
Aluat (mamaie il foloseste si la placinta cu mere).
1 ou
7 linguri zahar
7 linguri ulei
7 linguri apa
1 lingurita amoniac stinsa cu zeama de lamaie sau otet
sare, esenta de rom si de lamaie
faina
Se amesteca iaurtul/laptele cu 8 oua, 6 linguri zahar, 1/2 lingurita sare, stafide, gris, esenta rom.
Se imparte coca in doua parti, se pune o parte de coca in tava unsa si tapetata cu faina. Se toarna compozitia si deasupra se aseaza cealalta foaie de coca.
Se coace la foc potrivit.
In loc de gris eu am pus fulgi de ovaz. Nu a mai iesit la fel de fina dar a iesit la fel de buna. Am pus putin cam multi fulgi asa ca puneti la ochi cat credeti. Si grisul tot la ochi il pun .
Pofta buna!
Edit. Eu fac dintr-un litru si jumatate sau doi de lapte (dupa cum am prin frigider).
Aluat (mamaie il foloseste si la placinta cu mere).
1 ou
7 linguri zahar
7 linguri ulei
7 linguri apa
1 lingurita amoniac stinsa cu zeama de lamaie sau otet
sare, esenta de rom si de lamaie
faina
Se amesteca iaurtul/laptele cu 8 oua, 6 linguri zahar, 1/2 lingurita sare, stafide, gris, esenta rom.
Se imparte coca in doua parti, se pune o parte de coca in tava unsa si tapetata cu faina. Se toarna compozitia si deasupra se aseaza cealalta foaie de coca.
Se coace la foc potrivit.
In loc de gris eu am pus fulgi de ovaz. Nu a mai iesit la fel de fina dar a iesit la fel de buna. Am pus putin cam multi fulgi asa ca puneti la ochi cat credeti. Si grisul tot la ochi il pun .
Pofta buna!
Edit. Eu fac dintr-un litru si jumatate sau doi de lapte (dupa cum am prin frigider).
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Multumesc pentru reteta Coca!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Cu placere, Vyky! Sper sa-ti placa.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Multumesc pentru reteta, o voi incerca si eu,ca imi face cu ochiul...prea arata fain a ta!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dovleac “rumenit” umplut cu carne
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 1 ore, 15 min
Ingrediente
1 dovleac (2 kg)
sare
250 g piept de pui
2 linguri ulei de măsline
100 g pâine
150 ml smântână
100 g miez de nucă
100 g brânză
60 g mozzarella
1 lingurita coajă de lămâie
1 lingurita piper măcinat
ulei pentru tavă
Preparare
1. Se spală bine dovleacul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, apoi i se taie capacul, care se păstrează. Se scot seminţele şi o parte din miez, astfel încât să rămână o margine cu un diametru de 10 cm. Se presară sare în interior şi se unge cu ulei de măsline.
2. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele, apoi se lasă la rece. Pâinea se înmoaie în smântână. Nucile se mărunţesc.
3. Bucăţelele de carne de pui se pun în blender împreună cu pâinea înmuiată în smântână şi se amestecă bine.
4. Se taie caşcavalul bucăţele. Se pune carnea tocată într-un bol, împreună cu nucile, jumătate de mozzarella mărunţită, coaja de lămâie şi piperul şi se amestecă bine.
5. Se umple dovleacul cu această compoziţie, se acoperă cu capacul său, se pune în tava de aragaz unsă cu puţin ulei şi se bagă în cuptorul încins la 180 °C, timp de 30 de minute. Se scoate apoi, i se ridică capacul şi se pune restul de
mozzarella feliată, se acoperă din nou şi se mai dă pentru încă 15 minute la cuptor.
Dovleac “rumenit” umplut cu carne
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 1 ore, 15 min
Ingrediente
1 dovleac (2 kg)
sare
250 g piept de pui
2 linguri ulei de măsline
100 g pâine
150 ml smântână
100 g miez de nucă
100 g brânză
60 g mozzarella
1 lingurita coajă de lămâie
1 lingurita piper măcinat
ulei pentru tavă
Preparare
1. Se spală bine dovleacul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, apoi i se taie capacul, care se păstrează. Se scot seminţele şi o parte din miez, astfel încât să rămână o margine cu un diametru de 10 cm. Se presară sare în interior şi se unge cu ulei de măsline.
2. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele, apoi se lasă la rece. Pâinea se înmoaie în smântână. Nucile se mărunţesc.
3. Bucăţelele de carne de pui se pun în blender împreună cu pâinea înmuiată în smântână şi se amestecă bine.
4. Se taie caşcavalul bucăţele. Se pune carnea tocată într-un bol, împreună cu nucile, jumătate de mozzarella mărunţită, coaja de lămâie şi piperul şi se amestecă bine.
5. Se umple dovleacul cu această compoziţie, se acoperă cu capacul său, se pune în tava de aragaz unsă cu puţin ulei şi se bagă în cuptorul încins la 180 °C, timp de 30 de minute. Se scoate apoi, i se ridică capacul şi se pune restul de
mozzarella feliată, se acoperă din nou şi se mai dă pentru încă 15 minute la cuptor.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Va reamintesc reteta. Este delicioasa.Coca a scris:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rulada de cascaval
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este un aperitiv deosebit si se face relativ usor.
Ingrediente
- 1 bucata Ementaler (cam 300g)
- 150g sunca presata
- o jumatate ardei gras rosu
- 2 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] fierte tari
- 100g branza topita
- 100g unt moale
- o ceapa mica
- 4 catei de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] verde
- [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Portii: 8
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta Rulada de cascaval
Rulada are un gust mai special cu Ementaler, dar se poate face si cu cascaval Hohland Clasic, o bucata de 300g.
Cum procedam: bucata de cascaval o introducem intr-un vas cu apa clocotita, cu ambalaj cu tot, asa cum este ea, in vid. Acoperim vasul si lasam 15-20 minute.
In acest timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un bol sunca taiata cubulete, ardeiul gras tot cubulete, ouale date pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul tocate fin, patrunjelul tocat marunt, branza topita si untul moale. Condimentam dupa gust cu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Asezam pe masa o folie alimentara sau un celofan, scoatem cascavalul din ambalaj si il intindem cu ajutorul unui sucitor, pana obtinem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm. Deasupra adaugam umplutura, o intindem uniform si rulam cu ajutorul foliei. Rulada trebuie lasata la rece 3-4 ore si apoi se taie feliute.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Cartofi noi cu ciuperci și usturoi
Dacă mă întrebați pe mine, excelenta rețetă de urmează mai la vale e mai mult decât o simplă variantă a cartofilor noi sotați singurei și parfumați cu mărar și usturoi. Și asta pentru că zeama lăsată de ciuperci este imediat absorbită și dă o aromă mai mult decât interesantă trufandalelor astea tradițional românești, dar care astăzi ne vin mai mult din Egipt, de pildă, decât de pe plaiurile mioritice. Însă cum n-are rost să facem acuma o întreagă discuție pe tema alimentelor importate, că tot nu rezolvăm nimic aici, mai bine hai să trecem în bucătărie.
Pregătiți dumneavoastră
1 kg de cartofi noi,
250 g ciuperci,
1 legătură de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link],
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] verde după gust,
ulei,
sare și [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Faceți mai întâi toaleta cartofilor și a ciupercilor; eventual, dacă-i cazul, tăiați totul bucăți civilizate. Încingeți uleiul într-o tigaie cu pereții înalți și începeți sotarea, amestecând des prin agitare și săltare (sauter!) fiindcă, dacă băgați lingura, aproape sigur veți zdrobi cartofii.
Când aproape au ajuns la gradul de rumenire pe care îl doriți, puneți și usturoiul tocat mărunt, iar atunci când sunt gata, sărați, piperați, presărați mărarul, agitați bine pentru ultima oară, stingeți focul, puneți capacul și lăsați aromele să se omogenizeze vreo cinci minute.
Asta ar fi varianta de bază, dar verdețurile ar putea fi mai multe, desigur.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] este primul care-mi vine în minte, dar ați putea, de pildă, să puneți și un pic de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] odată cu usturoiul, că se înțeleg tare bine între ele și împreună cu cartofii.
Când despre vin, depinde. Dacă mâncărica asta va fi distribuită într-un rol de garnitură, atunci firește că veți turna în pahare ceva potrivit cu felul de bază. Dacă însă cartofii noi cu ciuperci vor constitui un fel de sine stătător (eventual simplu pretext pentru o salată babană, de varză nouă, evident!) atunci trebuie să mărturisesc că la cei pe care-i vedeți în poză am băut o Fetească Regală de pe la Odobești (Crama Blum) și tare bine a mai fost!
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Tocanita din piept de pui cu legume
24 Februarie 2015
99
Cat de simplu se poate face o tocanita! Doar asezi legumele in straturi peste carne si dai totul la cuptor. E gata cand nu mai rezisti mirosului care vine dinspre cuptor.
Turcii folosesc oala de lut cand prepara acest tip de tocanita, dar[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] meu emailat s-a comportat excelent. Mai vreau sa va spun ca a iesit o tocanita exceptionala desi am cumparat dovlecelul si vanata din supermarket, fasolea era congelata si rosiile din conserva. Va dati seama cum va fi tocanita asta la vara? Delir culinar intr-o singura oala!!!
Ingrediente pentru [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi si pulpe de pui dezosate)
1 ceapa mare
1 lingura [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
3 cartofi
1/3 ardei gras rosu
150 gr fasole verde (poate fi congelata)
1 dovlecel mic
1 vanata mica
2 rosii din conserva (sau 1 rosie mare bine coapta)
1/2 legatura patrunjel
sare
Portii: 5
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]- Preparare
[/size][list="padding-right: 0px; padding-left: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 10px; margin-left: 25px;"]
[*]Cartofii se curata si se taie rondele nu foarte subtiri. Ardeiul se taie fasiute. Dovlecelul se taie rondele. Vanata se taie in 4 pe lungime si apoi rondele. Se toaca patrunjelul. Se strivesc rosiile cu furculita (daca sunt din conserva) sau se taie rondele (daca sunt proaspete).
[*]Pieptul de pui se separa in cei doi lobi si fiecare lob se taie pe latime, in 4-5 bucati.
[*]Am folosit un [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] emailat de 23 cm diametru pentru a preparat tocanita.
[*]Se toaca ceapa. In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute).
[*]Se adauga bucatile de pui si se soteaza, amestecand din cand in cand, doar pana carnea isi schimba culoarea peste tot.
[*]Se adauga pastele (de ardei si rosii), condimentul turcesc si se mai soteaza 3 minute, amestecand sa se acopere bucatile de pui cu pasta.
[*]Se trage oala de pe foc.
[*]Se aseaza cartofii peste carne. Se presara cu sare, putin piper si putin patrunjel.
[*]Se presara deasupra fasolea verde si ardeiul gras. Se presara sare si patrunjel.
[*]Se aseaza deasupra rondelele de dovlecel. Se presara cu sare, piper si patrunjel.
[*]Se aseaza deasupra vanata. Se toarna rosiile peste ultimul strat si se presara cu sare si patrunjel.
[*]Se toarna 1 1/2 cani de apa (cat sa ajunga sub stratul de dovlecei). Se pune oala iar pe foc si se aduce la fierbere.
[*]Se pune capacul pe oala si se da la cuptor, la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp legumele vor fi lasat mult suc si tocanita va fi aproape acoperita de sos.
[*]Se ia capacul, se scade temperatura la 150C si se mai lasa 30 minute sa scada sosul un pic.
[*]E buna imediat, dar e si mai buna reincalzita, sosul va capata consistenta.
[/list]
24 Februarie 2015
Categorii: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link],[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
99
Cat de simplu se poate face o tocanita! Doar asezi legumele in straturi peste carne si dai totul la cuptor. E gata cand nu mai rezisti mirosului care vine dinspre cuptor.
Turcii folosesc oala de lut cand prepara acest tip de tocanita, dar[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] meu emailat s-a comportat excelent. Mai vreau sa va spun ca a iesit o tocanita exceptionala desi am cumparat dovlecelul si vanata din supermarket, fasolea era congelata si rosiile din conserva. Va dati seama cum va fi tocanita asta la vara? Delir culinar intr-o singura oala!!!
Ingrediente pentru [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi si pulpe de pui dezosate)
1 ceapa mare
1 lingura [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
3 cartofi
1/3 ardei gras rosu
150 gr fasole verde (poate fi congelata)
1 dovlecel mic
1 vanata mica
2 rosii din conserva (sau 1 rosie mare bine coapta)
1/2 legatura patrunjel
sare
Portii: 5
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]- Preparare
[/size][list="padding-right: 0px; padding-left: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 10px; margin-left: 25px;"]
[*]Cartofii se curata si se taie rondele nu foarte subtiri. Ardeiul se taie fasiute. Dovlecelul se taie rondele. Vanata se taie in 4 pe lungime si apoi rondele. Se toaca patrunjelul. Se strivesc rosiile cu furculita (daca sunt din conserva) sau se taie rondele (daca sunt proaspete).
[*]Pieptul de pui se separa in cei doi lobi si fiecare lob se taie pe latime, in 4-5 bucati.
[*]Am folosit un [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] emailat de 23 cm diametru pentru a preparat tocanita.
[*]Se toaca ceapa. In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute).
[*]Se adauga bucatile de pui si se soteaza, amestecand din cand in cand, doar pana carnea isi schimba culoarea peste tot.
[*]Se adauga pastele (de ardei si rosii), condimentul turcesc si se mai soteaza 3 minute, amestecand sa se acopere bucatile de pui cu pasta.
[*]Se trage oala de pe foc.
[*]Se aseaza cartofii peste carne. Se presara cu sare, putin piper si putin patrunjel.
[*]Se presara deasupra fasolea verde si ardeiul gras. Se presara sare si patrunjel.
[*]Se aseaza deasupra rondelele de dovlecel. Se presara cu sare, piper si patrunjel.
[*]Se aseaza deasupra vanata. Se toarna rosiile peste ultimul strat si se presara cu sare si patrunjel.
[*]Se toarna 1 1/2 cani de apa (cat sa ajunga sub stratul de dovlecei). Se pune oala iar pe foc si se aduce la fierbere.
[*]Se pune capacul pe oala si se da la cuptor, la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp legumele vor fi lasat mult suc si tocanita va fi aproape acoperita de sos.
[*]Se ia capacul, se scade temperatura la 150C si se mai lasa 30 minute sa scada sosul un pic.
[*]E buna imediat, dar e si mai buna reincalzita, sosul va capata consistenta.
[/list]
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Am mancat candva la un restaurant din Bucuresti si mi-a placut foarte mult. Pana zilele trecute eu nu am gasit piper verde la plic si cand l-am vazut mi-am si zis ca trebuie sa il folosesc.
SOS DE PIPER VERDE
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Reţetă cu timp de pregătire
20 minute
Acest sos este o incantare pentru orice fel de friptura -de vita, de pui, cu somon ….eu am incercat de aceasta data cu pui.
Ingrediente
• 150 ml vin alb sec
• 10 ml coniac
• 200 ml smântână dulce
• 1 lingurită mustar
• 1 lingură de boabe de piper verde (daca nu aveti in saramură, puneti boabe uscate la inmuiat in apa, cu 15 min.inainte de folosire)
• sare si piper
Mod de preparare
· 1. Puneți vinul alb într-o crăticioară la foc mediu până dă în clocot și apoi adăugați coniacul și lăsați să fiarbă la foc mic 5-10 minute până scade la jumătate. Nu acoperiți cu capac crăticioara în care fierbeți sosul!
· 2. Adăugați smântâna dulce, puțin câte puțin, amestecând continuu. După ce ați încorporat toată smântâna, lăsați sosul la fiert încă 10 minute până se îngroașă.
· 3. Adăugați muștarul, boabele de piper verde (daca doriti le puteti zdrobi usor cu dosul unei linguri inainte de a fi adaugate la sos).
· 4. Luați de pe foc și potriviți de sare și piper.
SOS DE PIPER VERDE
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Reţetă cu timp de pregătire
20 minute
Acest sos este o incantare pentru orice fel de friptura -de vita, de pui, cu somon ….eu am incercat de aceasta data cu pui.
Ingrediente
• 150 ml vin alb sec
• 10 ml coniac
• 200 ml smântână dulce
• 1 lingurită mustar
• 1 lingură de boabe de piper verde (daca nu aveti in saramură, puneti boabe uscate la inmuiat in apa, cu 15 min.inainte de folosire)
• sare si piper
Mod de preparare
· 1. Puneți vinul alb într-o crăticioară la foc mediu până dă în clocot și apoi adăugați coniacul și lăsați să fiarbă la foc mic 5-10 minute până scade la jumătate. Nu acoperiți cu capac crăticioara în care fierbeți sosul!
· 2. Adăugați smântâna dulce, puțin câte puțin, amestecând continuu. După ce ați încorporat toată smântâna, lăsați sosul la fiert încă 10 minute până se îngroașă.
· 3. Adăugați muștarul, boabele de piper verde (daca doriti le puteti zdrobi usor cu dosul unei linguri inainte de a fi adaugate la sos).
· 4. Luați de pe foc și potriviți de sare și piper.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Multumesc pentru reteta!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Aseara am gatit reteta de mai jos. A fost ideea lui Doru si bine a facut. Eu am asortat-o cu mamaliga calda. Combinatia este mai mult decat reusita. V-o recomand.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Să tot fie vreo 12-13 ani de când am făcut prima oară o pasiune mistuitoare pentru mâncarea mexicană. Simt uneori că iuţeala şi parfumul acelor mâncăruri exprimă starea de spirit a unei latinităţi aprige şi rezistente. Mexicanii sunt plini de viaţă, veseli, aprigi şi trăirea lor intensă este exprimată profund prin preparatele lor simple, curate, energice şi delicioase.
Chiar dacă "chili con carne" îşi are în fapt rădăcinile în Spania, mexicanii au dat putere şi nuanţe profunde acestui fel de mâncare. Mie îmi aduce aminte de mâncarea simplă, de la ţară, făcută cu dragoste, o mâncare menită să te pună pe picioare şi să-ţi dea puterea de a trece peste orice!
Avem nevoie de o jumătate de kilogram de carne tocată, de preferinţă amestec, dar să fie de calitate. O ceapă potrivită, sare, piper, ulei de măsline, 5 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, 2 linguriţe cu vârf de paprică dulce amestecată cu din cea iute, 1 linguriţă rasă de oregano, 1 linguriţă rasă de cimbru şi una de chimen, 1 roşie, 2 ardei (capia sau gras), 4 ardei iuţi (asta ţine de fiecare cât de mult ţine la iuţeală...), cam 1/2 kg de fasole roşie fiartă şi vreo 200-300 grame de porumb fiert boabe şi o cutie de roşii tăiate în bulion.
Ardeiul se toacă bucăţele, roşia se taie cuburi şi se amestecă cu roşiile tăiate în bulion, carnea se dă la călit în 4-5 linguri de ulei, iar când începe să rumenească, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate potrivit. Peste carne urmează condimentele...sare, piper, boia, oregano, cimbru şi chimen. După ce le ia bine căldura pe toate acestea, adăugăm ardeii tocaţi, roşiile, fasolea şi porumbul şi lăsăm să fiarbă binişor la foc mic, până scade şi formează un sos potrivit de gros.
Nu vă mai trebuie decât ceva pâine şi ceva udătură...că iuţeala cere şi din acestea.
Să aveţi poftă şi spor!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Chili con carne
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Să tot fie vreo 12-13 ani de când am făcut prima oară o pasiune mistuitoare pentru mâncarea mexicană. Simt uneori că iuţeala şi parfumul acelor mâncăruri exprimă starea de spirit a unei latinităţi aprige şi rezistente. Mexicanii sunt plini de viaţă, veseli, aprigi şi trăirea lor intensă este exprimată profund prin preparatele lor simple, curate, energice şi delicioase.
Chiar dacă "chili con carne" îşi are în fapt rădăcinile în Spania, mexicanii au dat putere şi nuanţe profunde acestui fel de mâncare. Mie îmi aduce aminte de mâncarea simplă, de la ţară, făcută cu dragoste, o mâncare menită să te pună pe picioare şi să-ţi dea puterea de a trece peste orice!
Avem nevoie de o jumătate de kilogram de carne tocată, de preferinţă amestec, dar să fie de calitate. O ceapă potrivită, sare, piper, ulei de măsline, 5 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, 2 linguriţe cu vârf de paprică dulce amestecată cu din cea iute, 1 linguriţă rasă de oregano, 1 linguriţă rasă de cimbru şi una de chimen, 1 roşie, 2 ardei (capia sau gras), 4 ardei iuţi (asta ţine de fiecare cât de mult ţine la iuţeală...), cam 1/2 kg de fasole roşie fiartă şi vreo 200-300 grame de porumb fiert boabe şi o cutie de roşii tăiate în bulion.
Ardeiul se toacă bucăţele, roşia se taie cuburi şi se amestecă cu roşiile tăiate în bulion, carnea se dă la călit în 4-5 linguri de ulei, iar când începe să rumenească, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate potrivit. Peste carne urmează condimentele...sare, piper, boia, oregano, cimbru şi chimen. După ce le ia bine căldura pe toate acestea, adăugăm ardeii tocaţi, roşiile, fasolea şi porumbul şi lăsăm să fiarbă binişor la foc mic, până scade şi formează un sos potrivit de gros.
Nu vă mai trebuie decât ceva pâine şi ceva udătură...că iuţeala cere şi din acestea.
Să aveţi poftă şi spor!
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Am gasit-o intamplator si mi s-a parut interesanta.
Vreau sa o fac
Publicat la: 08:21, 12 Octombrie
Gustul dulce-acrisor al gemului de prune si aroma nucilor usor rumenite se contopesc in aceasta minunata prajiturica.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri + 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi + 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Sursa
pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri + 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi + 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Vreau sa o fac
PREPARA DESERTUL COPILARIEI: PRAJITURA FRAGEDA CU GEM SI CREMA DE NUCI!
Publicat la: 08:21, 12 Octombrie
Gustul dulce-acrisor al gemului de prune si aroma nucilor usor rumenite se contopesc in aceasta minunata prajiturica.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri + 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi + 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Sursa
pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri + 1 ou intreg, un strop de sare;
pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi + 2 albusuri, 300g zahar pudra;
1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).
Cum am procedat:
pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;
pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;
se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.
Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Pagina 11 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Subiecte similare
» Lucrarile noastre
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
Pagina 11 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina