Lucrăm cu drag


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Lucrăm cu drag
Lucrăm cu drag
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Expozitie -felicitari Bilexa
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyLun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa

» Expozitie lucrari crosetate valih
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyMier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyMar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyLun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyMar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyJoi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyMier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyLun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Sanatatea noastra - Pagina 5 EmptyDum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Martie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Sanatatea noastra

+4
stoy
Dandy
Vyky
Adelina
8 participanți

Pagina 5 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5

In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Vin 10 Ian - 17:11

Ce nu stiai despre lamai. 15 miracole pentru sanatatea ta



Stiai ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? Sunt foarte multe beneficii pentru sanatate pe care lamaile ni le aduc si pe care le stim de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea ca lamaile sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare si ca sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat. Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.
 
Dar sunt si foarte multe beneficii ale lamaii pe care multi dintre noi nu le cunoastem. Foloseste lamaia sub orice forma cu putinta: sub forma de suc, in ceai, in alte bauturi, ca dressing la salata, sub forma de cataplasma sau atunci cand faci baie. Vei avea numai de castigat.
Iata beneficiile nestiute ale acestui fruct miraculos, asa cum ne sunt ele dezvaluite de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]copyright 2008, de Theresa Cheung.
 
1. Vindeca acneea
Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea. Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:
- Aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.
- Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.
2. Calmeaza anxietatea
Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare si tine mintea in stare de alerta. Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri, pentru a creste eficienta angajatilor. Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei de lamaie si inhaleaza.
3. Vindeca aftele
Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor. Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.
 
 
4. Scade febra
Cand ai febra din pricina racelilor, bea o cana de suc de la 1-2 lamai cu apa fierbinte si miere, bea-o toata o data, apoi la fel la fiecare 2 ore pana cand febra incepe sa cedeze.
 
 
5. Vindeca raceala si gripa
Cand ai racit, puterea vindecatoare a lamaii actioneaza atat intern, dand urgent vitamina C celulelor aflate in suferinta, cat si extern prin contactul dintre gatul afectat si sucul de lamaie. Cand iti curge nasul sau te doare gatul, consuma cat mai multa vitamina C, pentru ca aceasta impulsioneaza puternic sistemul imunitar punanand-ul la treaba ca sa lupte cat mai eficient cu boala. Bea la fiecare doua o limonada calda facuta din sucul de la o lamaie, miere, si o cana de apa fierbinte, dar nu atat cat sa-ti oparesti gatul, pentru ca mai rau ii faci..
Daca te doare gatul, adauga in acea limonada, in loc de miere, o lingurita de sare marina. Fa gargara cu ea de trei ori pe zi. Poti inghiti sucul dupa aceea.
 
 
6. Vindeca bataturile
Aplica o felie groasa de 5 mmpeste bataturi, impacheteaza si strange bine zona si lasa asa peste noapte. Ai grija doar ca lamaia sa fie in contact doar cu batatura pentru ca altfel este prea puternica pentru pielea normala si poate cauza arsura pielii.
 
 
7. Elimina eczemele
Daca suferi de infectii ale pielii cum ar fi eczema, o impachetare cu lamaie iti va face foarte bine. Pune 8 picaturi de ulei esential de lamaie in apa calda (250 ml) si o lingurita de miere. Mierea are si efect antiinflamator si intareste puterea de vindecare a lamaii.
Imbiba o bucata de bumbac in lichid, stoarce excesul si plaseaza bumbacul pe zona afectata, timp de 15 minute, de 2 sau 3 ori pe zi. Nu doar ca vindeca aceasta infectie, dar va reduce si mancarimea.
 
 
9. Invinge oboseala
Lamaia este ajutorul inestimabil pentru toti cei ce se confrunta cu oboseala cronica data de munca lor. Bea o lamaie stoarsa ori de cate ori te simti prea obosit sau suge o jumatate de lamaie. Exploratorii, aventurierii, infig un pai in capatul unei lamai intregi cand sunt epuizati si se revigoreaza sugand zeama direct din fruct.
Uleiul de lamaie stimuleaza si activitatea cerebrala asa ca de indata ce te simti foarte obosit si nu te poti concentra, pune 4 picaturi de ulei esential de lamaie intr-un vas mic de aromoterapie cu putina apa si bea si un pahar cu apa si lamaie la cateva ore.
 
10. Rezolva problema halenei
Lamaile te ajuta sa ai respiratia proaspata daca ai aceasta problema dupa consumul de alcool, tigari sau dupa ce ai mancat diverse alimente condimentate cum ar fi ceapa si usturoiul. Ca sa iti mentii proaspata respiratia, clateste gura cu sucul de la lamaia proaspat stoarsa combinat cu apa calduta. Te ajuta si daca mesteci o felie de lamaie dupa fiecare masa.
11. Lupta cu hipertensiunea
Se stie ca usturoiul si ceapa au efecte foarte bune in lupta impotriva hipertensiunii arteriale dar ele sunt ajutate mult si de lamaie. Combina 3 catei de usturoi pisati cu lapte  degresat sau lapte de soia. Adu la fierbere acest amestec si lasa-l 5 minute. Dupa racire, adauga in el sucul de la 3 lamai proaspat stoarse. Bea peste zi aceasta bautura minune.
Iar daca ai colesterolul marit, nu uita ca pectinele din lamai contribuie la accelerarea metabolismului si la scaderea colesterolului.
 

12.Vindeca dupa intepatura de viespe
 
Daca te-a intepat viespea, scoate acul din piele si maseaza locul cu 2 picaturi de lamaie proaspat stoarsa amestecata cu o lingurita de miere.
Ca sa tii insectele neplacute la distanta, pune in pulverizator 250 ml de apa si 20 picaturi de ulei esential de lamaie si pulverizeaza prin camera. Miroase excelent si tine si tantarii sau mustele la distanta. Mai poti sa lasi in dormitor pe noptiera o bucata de vata imbibata cu ulei de lamaie ca sa tina la distanta in serile de vara tantarii.
 
 
13. Indeparteaza durerea din corp
Chiar daca are gust extrem de acru, sucul de lamaie are un efect alcalin deosebit de puternic si deci este un agent natural impotriva excesului de aciditate care este responsabil de multe boli, printre care si reumatismul. Bea dimineata o lamaie stoarsa cu un pahar de apa calduta si repeta acest lucru de 2-3 ori pe zi daca ai dureri articulare.
Daca ai zone inflamate si dureroase, maseaza-le cu ulei de lamaie amestecat cu o lingurita de ulei de jojoba sau cu o crema pe care o ai in casa. Face minuni.

 
14. Iti salveaza stomacul
Bea sucul de la o lamaie proaspat stoarsa cu un pahar de apa calduta dupa fiecare masa. Acidul din lamaie va stimula producerea in stomac a acidului gastric si deci si activitatea muschilor stomacului.

 
15. Spune adio varicelor
Uleiul de lamaie are proprietati terapeutice considerabile asupra vaselor de sange si ajuta in lupta impotriva varicelor. Amesteca 6 picaturi de ulei de lamaie cu ulei de migdale sau de avocado sau de jojoba si maseaza zona afectata.
Revigoreaza-ti corpul si picioarele obosite cu varice printr-o baie in care pui 10 picaturi de ulei de lamaie, o lingura de miere si 4 picaturi de ulei de chiparos. Stai in acea apa pentru 15 minute si cand iesi din ea nu freca pielea, ci doar tamponeaz-o cu blandete.
 

Sursa . [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Joi 16 Ian - 13:29

Minunatul ceai de cătină

Ceaiul din fruct de cătină este plin de vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, P, F). Vitamina C se gaseşte din belşug în cătină, cam de 10 ori mai mult decât în citrice, iar vitamina E pe care o conţine este foarte importantă pentru anumite procese de regenereare a organismului. Aici găsim şi betacarotenul benefic ochilor, însa într-o cantitate mult mai mare decât în morcov. Cătina umple organismul de energie, mobilizându-l.

Infuzia de cătină se face din 2 linguriţe de fructe uscate peste cere se toarnă apă fierbinte. Se lasă la infuzat şi se beau 2 căni pe zi.

Cătina este un minunat tratament de încetinire a procesului de îmbătrânire. Vitaminei E pe care o conţine din belşug i se mai spune şi „vitamina tinereţii’’.

Întăreşte imunitatea, conferă energie şi revigorează organismul. Astfel, acesta alungă tot felul de alergii.

Alungă şi previne răcelile, gripele, stările febrile, răguşeala, faringita etc.

Băut cu 20 de minute înainte de masă, ceaiul de cătină alungă senzaţia de foame. Este utilizat în curele de slăbire deoarece este foarte eficient şi revigorează corpul.

Este indicat în cazurile de astenie şi anemie.

Are proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante, antibiotice. Astfel, afecţiunile hepatice şi cele gastrice sunt tratate cu infuzie de cătină.

Şi afecţiunile cardiovasculare se pot trata cu acest ceai, de
exemplu hipertensiunea.

Extern, infuzia este folosită la infecţii oculare, erupţii cutanate şi dermatoze.
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Joi 16 Ian - 21:58

10 feluri in care iti poti controla glicemia






Nivelurile inalte ale zaharului din sange sau ale glucozei creeaza niveluri inalte ale insulinei. Tandemul este periculos pentru creier, vasele de sange si restul organismului. Iata zece modalitati prin care iti poti gestiona nivelul zaharului din sange.
 
1. Trebuie sa stii ca amidonul, ca acela din cartofii albi si orez poate ridica glicemia mai mult si mai repede decat zaharul sau bomboanele. Dar orezul nu este de un singur fel. Orezul lunguiet, gatit, la care boabele raman lipite, are un indice glicemic ridicat. Orezul Basmati, la care boabele se separa cand este gatit are un indice glicemic scazut. Orezul brun si pastele fainoase brune nu au un indice glicemic similar cu orezul alb si pastele fainoase albe. De asemenea, este o legenda ca pastele fainoase au un indice glicemic mare si ingrasa. Toate pastele fainoase sunt alimente cu indice glicemic relativ scazut, ajutand la reducerea glicemiei, a poftei de mancare si a tendintei de ingrasare.

2. Mananca leguminoase din belsug. Toate leguminoasele se digera incet, provocand cresteri lente, treptate ale glicemiei, prin urmare, au indici glicemici scazuti, intre 48 si 18. Aici intra diferitele varietati de fasole, nautul, lintea, soia si arahidele, care fac parte din familia leguminoaselor, nu a nucilor.

3. Daca mananci alimente cu indice glicemic ridicat, combina-le cu alimentele cu indice glicemic scazut. Astfel reduci indicele glicemic general al mesei. Combinand fasole cu orez, de exemplu, obtii un indice glicemic intermediar. Cand iei doar o gustare simpla, alege una care are indice glicemic scazut, ca merele, arahidele. Alimentele cu indice glicemic ridicat, cum sunt jeleurile mancate fara nimic altceva, maresc glicemia.

4. Mananca multe legume si nuci. Legumele de salata ca morcovii, rosiile, ceapa, castravetii, salata verde, broccoli, avocado ca si nucile sunt alimente care nu au un impact semnificativ asupra glicemiei. Indicele lor glicemie este practic "zero", spune dr. Jennie Brand-Miller, profesor asociat de nutritie a University of Sidney, Australia. Carnea nu creste glicemia, dar grasimea ei favorizeaza rezistenta la insulina. Este important sa limitam atat consumul de grasimi, cat si pe cel de alimente cu indice glicemic ridicat, ne avertizeaza ea, desi carnea slaba este nutritiva.

5. Limiteaza consumul de alimente procesate, facute cu faina macinata fin, cum ar fi painea, cerealele pentru micul dejun procesate, fursecurile, biscuitii. Acestea au un indice glicemic ridicat, deoarece particulele fine de amidon trec rapid prin tubul digestiv.

Multe cereale pentru micul dejun si painea, atat alba, cat si integrala, facuta din faina fin prelucrata, au indici glicemici mai mari decat zaharul de masa, care are indicele glicemic 60-65 (sub 55 se considera un indice glicemic ca fiind scazut, iar peste 70 vorbim despre un indice glicemic ridicat). Painea alba sau integrala are indicele glicemic 70. Cele mai multe cereale reci au indici glicemici ridicati peste 70.

6. Pune otet sau zeama de lamaie in mancare pentru a-i scadea indicele glicemic. Studiile arata ca adaugarea a patru lingurite de otet intr-un sos pentru salata reduce indicele glicemic mediu al mesei cu 30%. Dr. Brand-Miller recomanda sa mancam o salata cu adaos de otet sau zeama de lamaie la felurile de mancare cu indice glicemic ridicat.

7. Mananca frecvent si in cantitati mici. Este mai bine pentru mentinerea glicemiei la o valoare constanta daca mananci mai putin, de sase ori pe zi, decat de trei ori pe zi. Este, de altfel, in conformitate cu evolutia umana. "Organismele noastre au fost proiectate astfel incat sa manance putin si des", spune dr. Benton.

8. Ia neaparat micul dejun. Peste noapte nivelul glucozei scade si trebuie refacut. Memoria si capacitatea de invatare au de suferit daca nu va hraniti creierul la trezire. Unii experti recomanda o combinatie de carbohidrati cu proteine pentru micul dejun, ca de pilda cereale cu lapte smantanit. Evita carbohidratii puri (paine prajita si jeleu), proteinele pure si grasimile animale.

9. Ia acid alfa-lipoic, un supliment care are tendinta sa scada glicemia. Doza recomandata pentru persoanele sanatoase: 50 pana la 60 mg zilnic. Pentru diabetici: 300 pana la 600 mg zilnic.

10. Ia suplimente de crom - 200 micrograme daca nu esti diabetic sau 1000 micrograme daca esti diabetic. In opinia cercetatorului si specialistului in diabet dr. Richard Anderson de la Departamentul American al Agriculturii, cromul tinde sa "normalizeze" glicemia, ridicand-o daca e joasa si coborand-o daca e mare.

Informatiile au fost preluate din cartea "Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului", de Jean Carper, Editura Curtea Veche, Bucuresti 2008. 


Sursa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Coca Joi 16 Ian - 22:01

Trebuie sa-l bag pe Doru pe aici sa citeasca Smile. Sau ma pune tot pe mine pt ca eu gatesc Smile.
Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Joi 16 Ian - 22:10

Cred ca mai repede tu citesti !

Glicemia si alimentele care o influenteaza




[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vizita la medic si informatia
Tocmai ai iesit din cabinetul medical, cu analizele in mana. Ti s-a spus “ai glicemia mare, colesterolul mare, grija mare la trigliceride…!” 
Te uiti la hartie si incepi a gandi: oare ce ar trebui sa fac? Sa tin regim? Sa iau pastile? Trebuie sa ajung acasa sa ma documentez temeinic. Cu sanatatea mea nu-i de glumit! Cata dreptate ai! Exista foarte multa informatie in online, dar trebuie aleasa cu grija si citita, pentru ca in multe locuri sunt informatii contradictorii, trebuie sa alegi cu atentie ceea ce vei pune in practica.
Valori medicale
Glicemia este influentata de cantitatea de glucoza care se afla in sange. Glucoza este energia care ne vine din consumul de alimente care contin[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sau amidon. Sunt si beneficii, dar sunt si daune. Aceasta glucoza poate sa creasca sau sa scada si automat influenteaza valoarea glicemiei. Alimentatia influenteaza direct cresterea sau scaderea valorilor glicemiei. Este factorul principal de care trebuie sa tii cont.
Valorile normale ale glicemiei stabilite de organizatiile medicale in drept sa faca acest lucru sunt: intre 73- 110 mg, peste 125 si sub 70 sunt considerate anormale. Valoarea glicemiei se stabileste dimineata la prima ora pe stomacul gol. O glicemie cu valori intre 111- 125 arata un diabet latent, iar peste 125 deja se poate discuta chiar de diabet.
Recunosc, subiectul este un teren minat care isca polemici atat intre medici cat si intre nutritionisti. Imi asum ceea ce vei citi, cum dealtfel imi asum fiecare rand citit de tine pe acest blog. Fiecare aliment consumat are o anumita consistenta si, stim cu totii, ca acel indice glicemic este diferit la  fiecare persoana in parte. Si asocierile sunt la fel de importante. Mierea, fulgii de porumb, painea alba sau integrala, cartofii in orice forma, biscuitii, bananele, orezul, morcovii au un indice glicemic mare, trecut de valoarea 70 si atunci cand sunt probleme e de preferat sa eviti aceste alimente. Alimentele sunt impartite in trei categorii:

  • Cu indice glicemic sub valoarea de 55, adica scazut
  • Cu indice glicemic intre valorile de 56-69, adica mediu
  • Cu indice glicemic peste valoarea de 70, adica mare.

Alimente care influenteaza glicemia
 Cartofii copti goi fara niciun adaos au un indice glicemic de 85. Amidonul din cartofi si din orez ridica  indicele glicemic mai mult decat o bomboana pentru ca nu mancam nici cartofi si nici orez doar cat o  bomboana. Painea, in general, fie ea alba sau integrala se situeaza undeva in jurul valorii de 70- 75,  chiar si unele cereale imbunatatite au acest indice trecut de 75, napolitanele, turta dulce, dulciurile in  general, cele care sunt fabricate pentru vanzare depasesc valoarea lui 75.
Spaghetele si macaroanele se incadreaza undeva la 60, fiind alimente cu indice glicemic relativ scazut,  fiind satioase reduc pofta de mancare. Majoritatea legumelor au acest indice scazut, intre 18-48   Combinand, de exemplu, varza si orez se obtine un aliment cu indice glicemic normal. Legumele de salata: rosii, ceapa, castraveti, broccoli, salata verde, telina, varza sunt alimente care nu au impact asupra glicemiei. In aceste salate daca se foloseste jumatate de lamaie sau 2 linguri de otet de mere valoarea glicemiei se mentine mica.
Un mar insa nu depaseste valoarea lui 38. Bananele, fiind mai dulci, urca pina la 55. A nu se confunda indicele glicemic cu glucidele pe care le contin  alimentele. Carnea in schimb nu creste glicemia, dar grasimea aferenta carnii este un factor care influenteaza rezistenta la insulina.
Factori cu greutate
Binenteles, nu doar alimentele influenteaza glicemia, varsta este unul din factorii importanti. La fiecare 10 ani care se adauga varstei de 40 ani se mai adauga 10 mg/100 ml la valoarea normala a glicemiei. Supararea, efortul, boala, fumatul, obezitatea toate si fiecare in parte influenteaza cresterea glicemiei. Consumul permanent de apa poate influenta de asemenea valoarea glicemiei. Se stie de cand lumea, apa spala atat in interior cat si in exterior. Cantitatea de apa este direct proportionala cu necesarul organismnului. Exista chiar o scara graduala de necesar de apa, in functie de  culoarea urinei. Poate porni de la un portocaliu inchis urcand in sus pina la lamai deschis. Consumul de apa este direct proportional cu nivelul de deshidratare al organismului. Poti verifica singur acest aspect.






Remedii naturale
Ceaiurile din diverse plante pot influenta spre bine, spre valori normale glicemia. Amintesc aici si e bine de stiut:

  • ceaiul de urzici este un bun detoxifiant, depurativ si nu in ultimul rand curata sangele de depunerile de grasimi, scade colesterolul si tensiunea arteriala, iar o cana de ceai bauta dimineata scade nivelul de zahar din sange, automat influentand glicemia
  • ceaiul verde previne bolile cardiovasculare si regleaza glicemia
  • ceaiul de ginseng aduce energie, revitalizarea organismului, scade tensiunea arteriala si tine sub control glicemia[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
  • radacina de brusture, de cicoare si frunza de anghinare, fierte la un loc si cu un consum de o cana zilnic mentine glicemia la nivel normal.
  • salata din frunze proaspete de papadie are acelasi efect fata de valorile glicemie, dar de preferat a se consuma doar primavara cand frunzele sunt proaspete.
  • ceaiul de salvie regleaza nivelul zaharului din sange aducand glicemia la nivelul dorit.
  • ceaiul de scortisoara previne diabetul de tip 2 si reduce glicemia

Dudele albe sunt fructe care coboara si regleaza glicemia la valori normale.
 
O alimentatie atent selectionata poate avea ca efect pe termen lung un control permanent al greutatii, o crestere a imunitatii organismului, rezistenta la multe boli, reducerea riscului aparitiei de diabet zaharat, pastrarea in valori normale a colesterolului, a glicemiei si, in final, o sanatate foarte buna si o viata lunga.


Sursa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Coca Joi 16 Ian - 22:15

Da, asa e! Ma voi stradui sa citesc tot. Multumesc!
Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Sam 18 Ian - 17:54

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Una din cele mai importante vitamine pentru sanatatea umana, este fara indoiala vitamina C. Este solubila in apa si insolubila in grasimi, motiv pentru care corpul nu o poate stoca, fiind necesara administrarea ei permanenta din surse externe. Cea mai cunoscuta deficienta a acestei vitamine in corp, este boala numita scorbut.




Istoric
Inca din secolul al XVI-lea,  medicul britanic James Lind, a constatat ca in cazul bolnavilor de scorbut, existau ameliorari spectaculoase si vindecari rapide, atunci cand acestora li se administra suc de lamaie. In 1928, Albert Szent Gyorgyi un bichimist ungur reuseste sa izoleze vitamina C din paprika (pulbere de ardei iute), primind premiul Nobel pentru descoperirile sale in biochimie si medicina legate de vitamina C. In anii 1970-1980, dr Linus Pauling, face numeroae cercetari asupra efectelor vitaminei C, motiv pentru care primeste Premiul Nobel.

Actiuni asupra organismului
Antioxidant, antitumoral, protejeaja impotriva bolilor de inima, esentiala in producerea spermei, mentine sanatatea sistemului imun, asigura cresterea si dezvoltarea cartilajelor, articulatiilor, a dintilor, pielii si a vaselor de sange, neutralizeaza toxinele din organism, creste absorbtia fierului la nivel intestinal, antidiabetic, scade riscul de AVC, ajuta in regenerarea in caz de fracturi, reduce nivelele crescute de histamina din organism (ce determina alergii si crize de astm), creste rezistenta la infectii, in special cand e luata preventiv, ori la primele simptome ale bolii.

Studii, cercetari
- Studii clinice au dovedit ca Vitamina C determina scaderea tensiunii arteriale si scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
- Studiul Jurnalului de Epidemiologie (mai, 1992), releva ca persoanle care au nivele crescute de vitamina C in sange, au o speranta de viata cu 6 ani mai mare decat a celor cu doze scazute.
- Un studiu japonez realizat pe 2000 de persoane pe parcursul a 20 de ani, a scos in evidenta ca persoanele cu nivele de vitamina C crescute in sange, au avut cu 30 % mai putine sanse de a face accidente vasculare cerebrale, comparative cu lotul martor.
- Numeroase studii releva ca un consum crescut de fructe si vegetale este asociat cu un risc scazut de cancer. Rolul vitaminei C in prevenirea cancerului este foarte mare, in special in cancerul de faringe, esofag, stomac, colon, rect, plamani. Doza optima pentru protectia impotriva cancerului este de 80-110mg vitamina C, zilnic.
- Studiile doctorului Linus Pauling, realizate in anii 1970 si 1980, au aratat ca dozele mari de vitamina C, au rol atat in prevenirea cat si in grabirea vindecareii racelilor si gripei, precum si a diabetului.

Sursele de fructe cele mai bogate in vitamina C
Acerola - Malpighia glabra 1677 mg /100g
Maces - Rosa spp 1500-2000 mg /100g
Catina - Hippophae Rhamnoides 670 mg /100g
Baobab - Adonsonia digitata 155-499 mg /100g
Jojoba - Ziziphus jujube 500 mg /100g
Kiwi galben - Actinidia chinensis 120-180 mg /100g
Coacaz negru - Ribes nigrum 155-215 mg /100g
Guava - Psidium guajava     183 mg /100g
Kiwi  verde - Actinidia deliciosa 98 mg /100g
Lychee - Litchi chinensis 72 mg /100g
Papaya - Carica papaya 62 mg /100g
Capsuni - Fragaria ananassa 57 mg /100g
Portocal - Citrus sinensis 53 mg /100g
Tamarillo - Cyphomandra betaceae 40 mg /100g
Grapefruit - Citrus paradisi 34 mg /100g
Mango - Mangifera indica 28 mg /100g
Zmeur - Rubus idaeus 23-32 mg /100g
Mandarin - Citrus reticulate 31 mg /100g

Vitamina C se gaseste in cantitati apreciabile si in patrunjel, broccoli, rosii, cartofi.

Cantitati orientative de vitamina C
1 pahar de suc de portocale 75mg de vitamina C
1 pahar de suc de grapefruit contine 60mg vitamina C
1 cana de capsuni contine 82mg vitamina C
1 rosie medie contine 23mg vitamina C
½ cana de broccoli contine 58 mg vitamina C
1 cartof mediu, fiert ori copt, contine 26 mg vitamina C

Doza zilnica recomandata
75mg/zi - femei adulte
90mg/zi - barbati adulti

Supradozarea cu vitamina C
Toxicitatea datorata supradozarii cu vitamina C este foarte rara, deoare corpul nu o poate stoca. Oricum mai mult de 2000mg /zi pot duce la aparitia problemelor gastrice si intestinale, precum si litiaza renala.

Cine este predispus la deficienta de vitamina C
Persoanele suferind de: alcoolism, arsuri, cancer, diaree prelungita, febra prelungita, infectii repetate, afectiuni intestinale, ulcer gastric, stomac rezecat, hipertiroidism, stres, tuberculoza, fumatori ori persoanele ce traiesc mult timp la temperaturi scazute.

Ce probleme apar in caz de deficienta a vitaminei C
Par uscat si degradat, gingivita, sangerarea gingiilor (semn binecunoscut in cazul bolnavilor de scorbut), piele uscata, devitalizata, sangerari nazale, caderea dintilor, anemie, scaderea imunitatii, incetinirea metabolismului cu aparitia obezitatii. Pot aparea semne generale ca depresia, oboseala, iar in cazuri de deficit grav, boala numita scorbut.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty BORSUL

Mesaj Scris de Valih Sam 18 Ian - 18:05

Un pahar de borş pe zi tratează toate bolile de ficat şi de plămîni, hipertensiunea şi anemia Borşul nu e doar ciorba acră, atît de apreciată prin unele părţi ale ţării, ci şi o licoare sănătoasă, rezultată din fermentarea tărîţelor de grîu. Occidentalii nu prea ştiu de acest preparat naturist, dar românii şi ruşii îl folosesc şi-i cunosc virtuţile curative. A apărut ca o variantă a unei vechi băuturi ruseşti, cvasul. Borşul nu are alcool şi dioxid de carbon. Este un lichid dietetic, nu are mai mult de 7,7 kilocalorii la 100 mililitri, procentele de grăsime fiind neglijabile. Lichidul gălbui, acrişor este tonic natural şi leac pentru multe boli. Cura cu borş are rol purificator al organismului şi de ameliorare sau chiar vindecare a unor afecţiuni. Să învăţăm să preparăm borş acasă şi să-i cunoaştem indicaţiile terapeutice.
Un leac românesc
Borşul sau zeama rezultată din macerarea tărîţelor de grîu conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. De aceea, acest aliment folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sănătate. Puterea terapeutică a borşului vine şi de la drojdia de bere care ajută fermentaţia, ingredient care conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar, mai ales, crom. Fiind un produs natural, borşul este foarte bogat în enzime. Ţăranii români preţuiesc acest lichid atît de mult încît talentul de gospodină al femeilor se apreciază în funcţie de cît de bine ştiu să prepare borşul. În Bucovina, înainte de intrarea în post, toate vasele şi tacîmurile sînt clătite cu borş şi apoi binecuvîntate, semn că borşul este şi un dezinfectant. În credinţa populară, îi scapă pe copii de deochi şi le redă pofta de mîncare. Pentru anemie, bronşită şi mahmureală Borşului i s-a dus vestea că e cel mai bun leac la mahmureală. Într-adevăr, înlătură simptomele intoxicaţiei cu alcool, ameţeala, durerea de cap, tremuratul membrelor, senzaţia de vomă. Se bea un litru de borş. În cazurile de indigestie şi de vomă, un pahar de borş băut înainte de masă poate fi de ajutor. Se spune că persoanele care beau zilnic borş mult, se lecuiesc de alcool. Mai ales după mese copioase, preparatele cu borş sînt binevenite. Borşul contribuie şi la eliminarea toxinelor din organism. Este eficient şi în curele de slăbire, deoarece stimulează digestia şi arderea grăsimilor. Pe lîngă aceste beneficii, poate fi şi un adjuvant în cazul bolilor respiratorii precum bronşita, astmul şi sinuzita. În cazuri de anemie, funcţionează ca tonic extrem de eficient, prin mineralele şi vitaminele conţinute. Cura cu borş pentru revigorarea organismului durează 20 de zile, timp în care se bea un pahar de lichid, cu un sfert de oră înaintea fiecărei mese. Pentru boli respiratorii cronice (bronşită, astm, sinuzită), se beau două căni. Cura ajută la vindecarea acestor boli şi, mai ales, preîntîmpină agravările şi recidivele. Se fac cure de cîte trei săptămîni. Ca adjuvant în tuberculoză, borşul se bea în fiecare zi, cîte o jumătate de litru, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Se pare că anumite substanţe active din borş blochează dezvoltarea bacililor care provoacă această maladie.
Previne infarctul şi cancerul de colon
Se ştie că borşul elimină toxinele din organism, fiind recomandat în diete de slăbit. Se poate bea cîte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvara. Terapia se recomandă persoanelor cu diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale. Pentru oboseală cronică, se bea un sfert de litru de borş dintr-o dată, ca sistemul nervos să se revigoreze. Pentru toate problemele de ficat şi de fiere, fitoterapia recomandă borş, deoarece curăţă şi fortifică organele interne. Se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, cîte o cană cu borş în care se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Nivelul crescut al glicemiei poate fi reglat tot cu borş, băut înainte de a mînca. Persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită). Această băutură se îndulceşte cu miere şi se bea înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin două luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încă două săptămîni. De asemenea, borşul scade tensiunea şi reduce colesterolul, curăţă rinichii previne tromboza şi infarctul, iar ultimele studii arată că este anticancerigen, luptînd cu cancerul de colon. Este folositor în boli cardiace, insomnii sau după un efort fizic sau intelectual. Singurele restricţii sînt în caz de ulcer gastro-duodenal şi gastrită.
Bun în cure de slăbire şi pentru frumuseţe Curele cu borş sînt eficiente dacă durează trei săptămâni. Este indicat ca borşul să se bea cu un sfert de oră înainte de masă. Dacă vrem să slăbim, se creşte progresiv numărul cănilor, pînă la 7. Borşul poate fi băut şi nediluat, însă are gust foarte acru, iar unele persoane nu-i suportă mirosul. Pentru a-i rafina şi îmbunătăţi gustul, poate fi amestecat cu suc de mere, sirop de sfeclă de zahăr sau zer. Cura internă este recomandată în: boli cardiovasculare (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, tromboză, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice şi fosfatice), tuberculoză, intoxicaţii cu alcool sau cu tutun. Este un stimulent al sistemului endocrin. Extern, se pot face spălături cu borş în ulcere cutanate, degerături sau uscăciuni ale pielii. În cosmetică, borşul face tenul catifelat. Se tamponează pielea cu vată înmuiată în borş sau se foloseşte în prepararea măştilor cosmetice. Înmoaie mai ales pielea uscată. Efectul borşului este salutar pentru ten în perioadele reci sau cu vînt puternic. Specialiştii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat că borşul favorizează absorbţia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul şi aurul, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.

Borşul de acasă
Nutriţioniştii nu recomandă borşul industrial, de cumpărat. Acesta conţine aditivi alimentari care dau un gust bun mîncării, dar este periculos pentru organism. Cel mai bun borş este cel preparat acasă. Avem nevoie de 1 kg tărîţe de grîu, 200 g mălai, 200 g de huşti (tărîţe folosite de la alt borş) sau 20 g de drojdie de bere, o mînă de frunze de vişin, mărar sau leuştean verde sau uscat. Tărîţele se amestecă bine cu mălaiul şi cu huştile. Se adaugă 0,5-1 l de apă călduţă. Plămada se lasă la dospit timp de 20-30 minute. Se adaugă frunzele de vişin şi mărarul. Se toarnă 9 l de apă caldă, se acoperă vasul cu un tifon şi se lasă deoparte, la temperatura camerei, pentru una-două zile. La început, se amestecă de cîteva ori cu o lingură de lemn. După ce s-a acrit, se filtrează, se pune în sticle şi se păstrează la frigider. Vasul în care se prepară borşul trebuie să fie foarte curat şi nemetalic. De obicei, se folosesc ulcelele de lut sau putinele. Iarna timpul de acrire creşte pînă la 3-4 zile. Ştiaţi că? - În loc de tărîţe de grîu se pot folosi cîteva felii de pîine neagră (300g). În acest caz se pune mai mult mălai. Cam 300g mălai la 300g pîine neagră. În rest, reţeta este aceeaşi. În varianta cu pîine neagră, borşul se va acri în 5-6 zile. - Cînd se prepară borşul vara, în ultima zi de fermentare, se pot adăuga în vas ierburi aromate şi frunze de legume: pătrunjel, ţelină, leuştean. Plantele nu se adaugă mai repede, ci numai în ultima zi, pentru a da maximum de aromă. - Borşul se adaugă în ciorbe numai după ce a fost fiert în prealabil şi după ce legumele şi carnea din ciorbe au fiert. - Prin părţile Ardealului, există o superstiţie care spune că borşul se acreşte numai dacă e pus marţi sau joi, iar cel care îl prepară trebuie să tragă de păr pe cineva, căci numai aşa se acreşte borşul. - Amestecat cu un strop de miere, borşul devine o băutură răcoritoare excelentă, preferată şi de copii.

 Borş de sfeclă roşie • Pentru toate problemele de ficat şi de fiere, e bun borşul de sfeclă roşie. Avem nevoie de 1 kg de sfeclă roşie, o legătură de pătrunjel, una de mărar, una de leuştean, o căpăţînă de usturoi, o linguriţă de drojdie sau o mînă de mălai. Toate se pun la borcan, se toarnă deasupra apă şi se lasă la macerat. Cînd lichidul este acrit, se strecoară şi se reumple cu apă borcanul. Borşul care rezultă a doua oară este mai slab, dar încă bun. Din prima strecurare, se beau două pahare pe zi, din a doua, cîte patru pahare pe zi. Este foarte util bolnavilor de hepatită. Acţionează ca depurativ general, fortifiant, regenerator al sîngelui.
Valih
Valih
Admin

Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Lun 20 Ian - 10:50

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Vyky Lun 20 Ian - 11:32

Sfaturile astea sunt foarte bune!Eu ma chinui foarte mult sa beau apa,(cred ca am mai scis pe undeva)umblu cu sticluta ori cana dupa mine prin casa ca doar ,doar voi depasi 1,5 litri de lichid pe zi.Am citit pe undeva ca trebuie sa bem 40ml/kg corp pe zi.Eu inseamna ca ar trebui sa beau 3litri pe zi,ceeace este imposibil sa realizez.Acum dupa anul nou am avut o infectie urinala puternica,m-am speriat foarte mult si am inceput sa beau apa.
Eu "Stan Patitul"va sfatuiesc sa beti apa sa nu treceti prin ce am trecut eu!
Vyky
Vyky
moderator

Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Lun 20 Ian - 11:37

Eu de cand beau apa cu lamaie am reusit sa ajung la 2l si am stabilizat si tensiunea ca o luase razna cand prea mica cand prea mare.
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Vyky Lun 20 Ian - 12:10

Cred ca sotului trebuie sa-i dau apa cu lamaie deoarece are tensiune oscilanta,cate odata chiar ma sperie cand scade mult.A facut un control la cardiolog luna asta si a zis sa bea apa mai multa ca tratamentul dat de medicul de familie este bun.
Vyky
Vyky
moderator

Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Lun 20 Ian - 13:32

Ideal ar fi sa bei o lamaie stoarsa la un pahar de apa .Eu storc o lamaie la 1 l de apa .Am o saptamana de cand beau dar ma simt mult mai bine ,nu mai ametesc ,nu mai am furnicaturi ,nu ma mai strange muschiul de la inima si nici de gura.Dimnineata beau pe stocul gol si cel putin 1/2 ora nu mananc sau beau nimic .In restul zilei beau cand cum apuc .
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Valih Lun 20 Ian - 13:37

Eu beau apa pentru toate. Dupa operatie fie probabil de la anestezie sau de la calciu pe care il iau beau de rup....apa....E rau cind esti in oras....sau sa te scoli noaptea dar sigur rinichii s-au caratat! Dar mie mi-e sete.....sunt ca betivii cu .....sticluta la purtator.
Valih
Valih
Admin

Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Coca Lun 20 Ian - 13:57

Constat ca trebuie neaparat sa=i dau lui Doru si asa am sa fac. Multumesc!
Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Coca Mar 21 Oct - 13:54

Proprietățile cojilor de nuci
Cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Indicații terapeutice pentru coji de nuci
Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Tratamente cu coji de nuci
Lipsa de calciu
Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.
Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţeta: se umple un borcan cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează vreme de trei săptămâni.
Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.
Macerat din coji de nucă pentru tuse
Se pisează mărunt 4 nuci verzi cu tot cu coajă și se amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc (uscate). Se pune amestecul la fiert cu 2 căni de apă la foc mic, un sfert de oră. Se lasă la răcit, apoi se adaugă o lingură de miere de albine. Se ia câte o lingură de preparat, de 3 ori pe zi, timp de o săptămână.
Ceai de coji de nucă pentru ulcer
Se face o infuzie din membranele uscate (pereții interni care despart miezul) a 4 nuci și o cană de apă clocotită. Se lasă în termos o oră, apoi se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.
Afecțiuni digestive, diabet, hipertensiune
Se prepară o tinctură din membranele uscate ale nucilor. Se toacă mărunt și se pun într-un borcan de 500 ml, cât să umple o treime. Se umple borcanul cu țuică naturală și se lasă 21 de zile la macerat. Se strecoară într-o sticluță de culoare închisă. Se ia câte o lingură, diluată cu o jumătate de pahar de apă, cu jumătate de oră înainte de masă.
Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac
Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și 1 litru de apă. se fierb 10 minute, apoi se adaugă 3 cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.
Varice, dermatoză, dureri reumatice
Se aplică pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frecții cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate mărunt, și peste ele se toarnă oțet de mere. Se lasă 2-3 săptămâni la macerat.
Hipotiroidie, gută, eczeme, detoxifiere
Se umple un borcan cu coji verzi de nucă pe un sfert, și se umple cu țuică de casă sau votcă. Se lasă 2 săptămâni la macerat, apoi se strecoară. Tinctura se administrează interne pentru bolile recomandate, sau se aplică extern sub formă de frecții pentru reumatism sau micoze cutanate.
Ceai din coji de nucă pentru lipsă de calciu, osteoporoză, fracturi
Se bea câte o jumătate de litru de ceai preparat prin fierberea cojilor de la 2 nuci verzi. Ceaiul se bea fără zahăr sau miere. Se poate consuma în paralel cu un tratament cu calciu natural din coji de ouă și lămâie
Sursa: frunza-verde.ro

Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Coca Lun 23 Mar - 15:11

Propolisul - material din [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Propolisul, numit şi „cleiul de albine“ sau „penicilina rusească“, este un produs apicol extrem de preţios. Este prelucrat de albinele lucrătoare după colectarea unor produse biologice din cel puţin 20 de specii de arbori care produc secreţii răşinoase, şi anume din mugurii unor copaci (plop, mesteacăn, arin, castan, fag, frasin, pin, brad), tulpini şi ramuri tinere, peţiolul frunzelor şi scoarţă (salcie, prun). La această materie răşinoasă, albina adaugă secreţiile glandelor salivare care conţin enzime, ceară şi alţi compuşi biochimici.
Datorită componentelor chimice multiple, propolisul este considerat cel mai preţios produs apicol, cu o mare diversitate de acţiuni terapeutice: bactericide, antiseptice, antivirale, antitoxice, antiparazitare, epitelizante, cicatrizante, antiinflamatoare, diuretice, analgezice, antitumorale, anticanceroase, regeneratoare şi stimulatoare ale sistemului imunitar.
De asemenea, propolisul este apreciat drept cel mai puternic medicament antiinfecţios.
Acţiunile specifice ale propolisului în bolile aparatului respirator:
- în tratarea bronşitei acute, broşiectaziei, a astmului infecţios şi abcesului pulmonar se utilizează tinctura de propolis (30%) din care se iau câte 15-30 picături de trei ori pe zi, înainte de mese, într-un păhărel cu lapte sau apă călduţă, într-o cură care durează până la vindecare. În astmul bronşic sunt deosebit de benefice şedinţele de aerosoli cu tinctură de propolis (15%), diluată cu apă în proporţie de 1:1; zilnic se fac câte două şedinţe cu o durată de cinci minute, urmate de odihnă 20 de minute, într-o cură de 15-30 de zile;
- în gripă, răceală, guturai, traheită şi laringită cronică se utilizează tinctura de propolis 20% cu acţiune antivirală (20-30 picături diluate într-un păhărel cu apă sau lapte, de două-trei ori pe zi, înainte de mese cu o oră). Cu această tinctură se face gargară, după care se înghite, sau se fac inhalaţii dimineaţa şi seara.
Efecte deosebite se obţin în tratamentul emfizemului pulmonar, pneumonie, silicoză, tuberculoză pulmonară şi extrapulmonară. Se foloseşte tinctura de propolis 20% (câte 30 picături de trei ori pe zi), inhalaţii de două ori pe zi sau un extract alcoolic de propolis cu miere de salcâm şi macerat de usturoi (125 g căţei tocaţi în 125 ml alcool 900 şi maceraţi timp de 10-15 zile).
În afecţiuni cardiovasculare:
- în cardiopatia ischemică şi angină pectorală, cu aritmii şi insuficienţă cardiacă, se recomandă tinctura de propolis (30%) luată intern de două-trei ori pe zi, câte 10 picături, după mese, timp de 15 zile pe lună;
- în tratarea hipertensiunii arteriale şi a aterosclerozei, cu reducerea cantităţii de colesterol din sânge este eficientă tinctura de propolis (20% în alcool 700), din care se iau câte 30 picături în puţină apă, în fiecare dimineaţă pe nemâncate, până la completa ameliorare a bolii.
În bolile aparatului digestiv:
- la gastrite hiperacide şi ulcere (gastric şi duodenal) se pun 30 picături tinctură de propolis (20%) pe o felie de pâine albă şi uscată, care se mestecă bine în gură şi se înghite pe stomacul gol, de patru ori pe zi, având efecte cicatrizante şi de reglare a secreţiei sucurilor acide (de aceea nu se consumă fără pâine).
Efecte favorabile au fost menţionate în enterite, colite acute şi cronice, steatoză hepatică, colecistite cronice, hepatită, ciroze, boli virotice ale stomacului şi în stimularea secreţiei biliare. Se foloseşte tinctura de propolis (20%) dimineaţa, pe stomacul gol, câte 30-40 picături. În durerile de stomac se iau câte 30 de picături tinctură în 100 ml lapte cald, dimineaţa pe stomacul gol.
În bolile reumatice propolisul acţionează favorabil în reumatism acut, artroze, poliartrite reumatoide şi spondilită anchilozantă.
În bolile cavităţii bucale şi ORL (nas, gât, urechi), propolisul este eficient în gingivite purulente şi sângerânde, stomatită, abcese paradontale, paradontoză incipientă, dureri de dinţi sau după extracţii, faringo-amigdalite, laringite, sinuzite, otită sclerozantă hipoacuzivă, rinite şi ozenă. La otită se aplică tinctura (câte 10 picături de trei ori pe zi) în urechea bolnavă.
În tratarea viermilor intestinali:
- prezenţa protozoarului Giardia lamblia şi a altor paraziţi intestinali poate fi tratată cu tinctură de propolis (30%), timp de 20 de zile, luând câte 30 picături pe o felie de pâine, de patru ori pe zi, înainte de mese. După o pauză de 10 zile se reia tratamentul pentru alte 20 de zile.
În afecţiuni ale pielii:
- propolisul s-a dovedit un bun stimulator al refacerii ţesuturilor afectate de răni vechi, eczeme, abcese, tăieturi, arsuri, acnee, coşuri, striviri, degerături, înţepături de insecte, răni provocate de arme de foc, precum şi pentru cicatrizarea operaţiilor. Aceste efecte sunt datorate conţinutului bogat în flavonoizi. Se aplică tamponări locale sau comprese cu tincturi de propolis 20% (chiar dacă produce usturimi), precum şi unguent de propolis (20% în vaselină);
r în caz de herpes, furuncule şi ulcere varicoase situate pe gambă se fac comprese zilnice cu tinctură de propolis 20%, folosind un tampon de vată sau pulverizare fină în zona ulcerată. Spre periferia rănii se aplică unguentul de propolis (20% în vaselină) timp de 4-12 săptămâni, până la cicatrizarea şi vindecarea completă.

Forme de utilizare

- Tinctura de propolis - se iau 20-30 g propolis brut la 100 ml alcool 800, se lasă la macerat, în întuneric, cu agitare zilnică timp de 7 zile, se strecoară în sticluţe de culoare închisă şi se consumă câte 30-50 picături puse pe o felie de pâine sau în miere, de două-patru ori pe zi, cu o oră înainte de mese. Nu se recomandă diluarea cu apă, deoarece anumite substanţe din compoziţia propolisului precipită în contact cu apa, devenind insolubile şi trec prin organism fără efect.
- Extract alcoolic de propolis - se iau 150 g propolis brut pulverizat fin care se pune la macerat, în întuneric, cu un litru alcool 800, agitând zilnic. După 7 zile se strecoară prin tifon şi se trece în sticluţe brune pentru păstrare timp îndelungat. Se consumă câte 20-40 picături în 100 ml lapte sau apă caldă, cu o oră înainte de mese. Are efecte în reglarea tensiunii arteriale.
- Apa de propolis - se prepară din 5 linguriţe tinctură de propolis la 200 ml apă rece; are efecte excelente în combaterea stomatitelor şi a cariei dentare (prin clătirea gurii).
- Spray de propolis - se pulverizează de la distanţa de 10-15 cm în tratarea unor afecţiuni externe (ulcer varicos de gambă, plăgi, eczeme, arsuri, leziuni cutanate, keratodermii, leziuni).
- Miere propolizată - se combină o linguriţă de tinctură de propolis cu trei linguriţe de miere. Se recomandă la copii câte jumătate de lingură de trei ori pe zi pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru combaterea infecţiilor respiratorii şi intestinale. Adulţii anemici vor lua câte o lingură de trei ori pe zi ca biostimulator, mărind rezistenţa fizică şi înlăturând oboseala.
- Siropul de propolis. Se prepară dintr-o linguriţă propolis brut mărunţit în 250 ml apă, care se fierbe până când lichidul scade la jumătate; se strecoară, se îndulceşte cu două linguri de miere şi se consumă cu mare eficacitate în combaterea tusei (trei linguriţe pe zi).
- Unguent de propolis. Peste 50 grame untură încinsă la foc mic se pun trei linguri tinctură de propolis şi o bucată de ceară de mărimea unei alune; se amestecă bine timp de 10 minute, se ia de pe foc şi se amestecă în continuare până la întărire. Preparatul se păstrează în frigider şi se foloseşte în tratament extern pentru vindecarea unor răni uşoare, eczeme, arsuri şi contuzii.
Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de nastasia Joi 13 Oct - 17:18

Acum am dat de rubrica aceasta si am citit ... mi s-a parut folositoare !
Va rog stie cineva un tratament , cu comprese , creme , masaj pentru depunerile de calciu , ciocuri ?
nastasia
nastasia
ucenic
ucenic

Mesaje : 404
Data de inscriere : 22/01/2014

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 5 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum