Retete de prajituri
+9
Dandy
lia cucos
tiktakro
samy
Buza Ildiko Emese
Victoria
Adelina
Vyky
Coca
13 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Re: Retete de prajituri
Multumesc pentru retete Coca!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
Multumesc ca le -ai pus aici, multe din ele le-am facut, mai ales reteta de ecler originala, dar demult, tare, cand era baiatul meu mic, au iesit super!Aveau forma, gust!cred ca voi mai incerca sa mai fac, numai sa reusesc sa vad ce si cum e la cuptorul meu,atunci aveam altul, asta are cartea tehnica in italiana,,,
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
Mai, voi va amintiti prajiturelele acelea care se fac cu 2 forme? Nuci, faguri....tare mi-e dor de ele! Mai e o prajitura pe care mama o face (stie ca-mi palce si cand ma duc acasa ma rasfata ) -piersici tot asa din 2 jumtati cu crema, vopsea alimentara. Apoi iarasi preferatele mele sunt cnidele, papanasii si coltunasii .
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de prajituri
Le stiu ca tare mai migaleam la ele, aveam formele de la o vecina, dar cum nici ea nu le mai are, am renuntat cu parere de rau, faceam mereu cu o saptamana inainte de sarbatori, le lasam sa se raceasca, le bagam in cutie de carton si le umpleam in ,,ajun"
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
Eu fac rulade de ati lingi si coatele.
Ingrediente:
cinci oua,.opt linguri de zahar,.opt linguri de faina.,patru linguri de apa,.un praf de copt.
Se bat albusurile cu un praf de sare pina la spuma.se adauga zaharul si se mai bate pina se topeste zaharul.galbenusurile le adaugam si mai batem inca 2-3 minute.se adauga praful de copt,faina si apa se amesteca usor . coca obtinuta se toarna in tava si se coace 30-40minute.se umple cu gem ,crema de ciocolata se ruleaza si se da la frigider. Pofta buna!!!!!
Ingrediente:
cinci oua,.opt linguri de zahar,.opt linguri de faina.,patru linguri de apa,.un praf de copt.
Se bat albusurile cu un praf de sare pina la spuma.se adauga zaharul si se mai bate pina se topeste zaharul.galbenusurile le adaugam si mai batem inca 2-3 minute.se adauga praful de copt,faina si apa se amesteca usor . coca obtinuta se toarna in tava si se coace 30-40minute.se umple cu gem ,crema de ciocolata se ruleaza si se da la frigider. Pofta buna!!!!!
Victoria- ucenic
- Mesaje : 497
Data de inscriere : 22/09/2012
Re: Retete de prajituri
Victoria, aceeasi reteta folosesc si eu!Si -mi place sa le umplu diferit, caci fac cate doua..Multumesc ca mi-ai reamintit!cea cu crema de ciocolata este preferata mea
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
Cu placere Adelina.eu de obicei fac doua ca suntem multi si nu fac fata cu una.
Victoria- ucenic
- Mesaje : 497
Data de inscriere : 22/09/2012
Re: Retete de prajituri
cylvium a scris:Mai, voi va amintiti prajiturelele acelea care se fac cu 2 forme? Nuci, faguri....tare mi-e dor de ele! Mai e o prajitura pe care mama o face (stie ca-mi palce si cand ma duc acasa ma rasfata ) -piersici tot asa din 2 jumtati cu crema, vopsea alimentara. Apoi iarasi preferatele mele sunt cnidele, papanasii si coltunasii .
Faceam piersicute si le puneam frunzulite de merisor . Nu mai stiu cine a mancat cu tot cu frunza .
Tot vorbind pe-aici am constatat ca in tineretea mea mai miscam cate o prajitura doua... ar fi cazul sa ma reapuc .
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Copii eu forma de nuci am aruncat-o anul trecut.Dupa ce au plecat copii de acasa n-am mai facut nici nuci(le umpleam cu piure de castane+unt),nici piersici,nici ecler.Cred ca n-as mai avea rabdare sa migalesc la asa prajiturele.
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
Am la cuptor o prajitura cu mere.Asa ca... peste jumatate de ora sunteti invitati la prajitura.
Victoria- ucenic
- Mesaje : 497
Data de inscriere : 22/09/2012
Re: Retete de prajituri
S-a racit prajitura cu mere?
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
Cozonac
1 kg faina
300gr zahar
5oua
1/2l lapte,1pachet vanilie
60gr drojdie
1lamaie,1portocala rase
200gr unt,sau margarina sau ulei
150gr stafide
400gr nuca macinata +3 linguri zahar farin+o fiola esenta rom.
1-Laptele se fierbe in clocot si din el se toarna peste 4 linguri varfate de faina mestecand bine pana cand se omogenizeaza(fara cocoloase) si se face o coca tare ca de paine.
2-Drojdia se desface cu doua linguri de zahar.Se adauga 2-3 linguri de faina amestecand sa nu faca cocoloase.Se lasa deoparte.
3-Cand coca oparita devine calduta se amesteca cu drojdia(maiaua) pana cand se incorporeaza facandu-se o coca omogena care se pune in mijlocul fainii din vasul de framantat,se inveleste si se lasa 15minute.
4-In laptele ramas se adauga zaharul amestecand pana se dizolva.
Doua oua intregi si 3 galbenusuri se bat cu trei sferturi de lingurita de sare apoi se adauga peste laptele caldut.Tot aici se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,vanilia.
Acest amestec caldut se adauga in lighean si se incepe framantatul(10 minute).Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.Coca trebuie sa fie mai moale decat cea de paine.
Se adauga in continuare untul topit caldut putin cate putin pe fundul vasului si se framanta 10 minute.
Se lasa la crescut cu ligheanul acoperit timp de o ora.
Dupa ce a crescut se imparte coca in patru foi intinse cu mana inmuiata in ulei in care se adauga nuca macinata amestecata cu cele trei albusuri batute spuma ,3 linguri cu varf de zahar farin,1 pachet de vanilie,stafide,si esenta de rom.Se ruleaza fiecare foaie apoi se impletesc doua cate doua si se pun in tavi in care am asezat foi de copt unse cu ulei.Se lasa a crescut 1- 11/2 ore.Cand au crescut se ung cozonacii cu galbenus de ou batut si se presara zahar grunjos.Cuptorul se incalzeste cu 1/2 ora inainte.
Dupa 25 de minute se intorc tavile si se da focul mai mic.In functie de cuptor coacerea dureaza aproximativ o ora.Daca nu m-am facut inteleasa puteti sa ma intrebati.
1 kg faina
300gr zahar
5oua
1/2l lapte,1pachet vanilie
60gr drojdie
1lamaie,1portocala rase
200gr unt,sau margarina sau ulei
150gr stafide
400gr nuca macinata +3 linguri zahar farin+o fiola esenta rom.
1-Laptele se fierbe in clocot si din el se toarna peste 4 linguri varfate de faina mestecand bine pana cand se omogenizeaza(fara cocoloase) si se face o coca tare ca de paine.
2-Drojdia se desface cu doua linguri de zahar.Se adauga 2-3 linguri de faina amestecand sa nu faca cocoloase.Se lasa deoparte.
3-Cand coca oparita devine calduta se amesteca cu drojdia(maiaua) pana cand se incorporeaza facandu-se o coca omogena care se pune in mijlocul fainii din vasul de framantat,se inveleste si se lasa 15minute.
4-In laptele ramas se adauga zaharul amestecand pana se dizolva.
Doua oua intregi si 3 galbenusuri se bat cu trei sferturi de lingurita de sare apoi se adauga peste laptele caldut.Tot aici se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,vanilia.
Acest amestec caldut se adauga in lighean si se incepe framantatul(10 minute).Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.Coca trebuie sa fie mai moale decat cea de paine.
Se adauga in continuare untul topit caldut putin cate putin pe fundul vasului si se framanta 10 minute.
Se lasa la crescut cu ligheanul acoperit timp de o ora.
Dupa ce a crescut se imparte coca in patru foi intinse cu mana inmuiata in ulei in care se adauga nuca macinata amestecata cu cele trei albusuri batute spuma ,3 linguri cu varf de zahar farin,1 pachet de vanilie,stafide,si esenta de rom.Se ruleaza fiecare foaie apoi se impletesc doua cate doua si se pun in tavi in care am asezat foi de copt unse cu ulei.Se lasa a crescut 1- 11/2 ore.Cand au crescut se ung cozonacii cu galbenus de ou batut si se presara zahar grunjos.Cuptorul se incalzeste cu 1/2 ora inainte.
Dupa 25 de minute se intorc tavile si se da focul mai mic.In functie de cuptor coacerea dureaza aproximativ o ora.Daca nu m-am facut inteleasa puteti sa ma intrebati.
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
Tarta americana cu fructe.
Aluat
-350 g faina
-1 lingura zahar
-1/2 lingurita sare
-230 g unt rece
-6 linguri de apa foarte rece
Se amesteca faina cu untul si apa.Se imparte in doua si se pune in folie la frigider 1 ora.
Compozitia
-250 g afine
-250 g mure
-250 g zmeura
Toate se amesteca cu 5 linguri de zahar,2 linguri faina de tapioca(eu am folosit amidon alimentar de porumb),o lingura de zeama de lamaie,sare.
Cat se intinde prima foaie,cealalta trebuie sa stea la rece.Pt a nu o incalzi cu mana in timpul lucrului,se pune intre doua bucati de hartie de copt si se intinde peste hartie cu sucitorul.Se asaza in tava,peste ea compozitia de fructe si deasupra a doua intreaga sau fasii.
Se unge deasupra cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte,se presara zahar tos .
Se poate face si cu felii de mere caramelizate si a iesit excelenta.E un desert racoritor .
Fructe de padure congelate gasiti vrac la Auchan si nu sunt f scumpe.
Aluat
-350 g faina
-1 lingura zahar
-1/2 lingurita sare
-230 g unt rece
-6 linguri de apa foarte rece
Se amesteca faina cu untul si apa.Se imparte in doua si se pune in folie la frigider 1 ora.
Compozitia
-250 g afine
-250 g mure
-250 g zmeura
Toate se amesteca cu 5 linguri de zahar,2 linguri faina de tapioca(eu am folosit amidon alimentar de porumb),o lingura de zeama de lamaie,sare.
Cat se intinde prima foaie,cealalta trebuie sa stea la rece.Pt a nu o incalzi cu mana in timpul lucrului,se pune intre doua bucati de hartie de copt si se intinde peste hartie cu sucitorul.Se asaza in tava,peste ea compozitia de fructe si deasupra a doua intreaga sau fasii.
Se unge deasupra cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte,se presara zahar tos .
Se poate face si cu felii de mere caramelizate si a iesit excelenta.E un desert racoritor .
Fructe de padure congelate gasiti vrac la Auchan si nu sunt f scumpe.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Mini Amndine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 200 g. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 g. cacao
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt (optional)
Sirop:
- 400 ml. apa
- 200 g. zahar
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
- 1 sticluta esenta de rom
Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar pudra
- 250 g. unt
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat ), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns (desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele
Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita, alba sau neagra, ori cu ambele.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 200 g. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 g. cacao
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt (optional)
Sirop:
- 400 ml. apa
- 200 g. zahar
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
- 1 sticluta esenta de rom
Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar pudra
- 250 g. unt
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat ), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns (desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele
Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita, alba sau neagra, ori cu ambele.
Victoria- ucenic
- Mesaje : 497
Data de inscriere : 22/09/2012
Re: Retete de prajituri
Arata delicios,merita incercat!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
Am terminat si eu de citit reteta, o voi incerca si eu cat de curand!Multumesc!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
Crema e la cuptor, in curand o sa pregatesc aluatul.
Nu am mai facut pana acum dar nu cred sa am probleme. Pe seara o sa va arat poza. Trebuie sa stea la frigider destul, sa se raceasca bine apoi sa pun frisca si cum frisca nu am, dau o fuga in oras .
Nu am mai facut pana acum dar nu cred sa am probleme. Pe seara o sa va arat poza. Trebuie sa stea la frigider destul, sa se raceasca bine apoi sa pun frisca si cum frisca nu am, dau o fuga in oras .
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Crema de zahar ars am mai facut la cuptor asa, deci nu as avea emotii, sa vedem cand fac!
iti urez succes!Asteptam pozica finala
iti urez succes!Asteptam pozica finala
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina