Retete de prajituri
+9
Dandy
lia cucos
tiktakro
samy
Buza Ildiko Emese
Victoria
Adelina
Vyky
Coca
13 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Retete de prajituri
Din atatea retete cred ca avem ce alege,arata foarte bine!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
Coca!Ma omori!Sunt moarta dupa dulciuri, merele meu viciu!Nu fumez, nu beau, nu.. dar cand e vorba de dulciuri sunt gata!
Mi-ai dat de lucru, musai sa incerc una din ele
Mi-ai dat de lucru, musai sa incerc una din ele
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
Prajitura racoroasa
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
INGREDIENTE
pentru blat:
6 ouă
5 linguri lapte
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
150 gr făină
35 gr cacao
1 1/2 plic praf de copt
o esenţă de vanilie
pentru cremă:
300 ml smântână pentru frişcă (sau frişcă lichidă)
250 gr mascarpone
200 ml lapte
2 gălbenuşuri
9 linguri zahăr pudră
1 lingură amidon alimentar
15 gr gelatină
piersici (sau caise) din compot
pentru însiropat blat:
zeamă de compot de piersici (caise)
pentru glazură:
150 gr ciocolată (50% cacao)
100 ml frişcă lichidă sau smântână pentru frişcă
Portii: 0 Timp de preparare: sub 90 minute
alice_ciobanu
BUCATARAS SENZATIONAL
Reteta pe placul a
44 bucatarasi
Taguri:
prajitura, frisca, mascarpone, branza, retete Prajituri
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA RACOROASA
Blatul l-am confecţionat rapid astfel: albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până ce se transformă într-o cremă dulce şi spumoasă. Se adaugă apoi laptele şi ulei şi se mixează puţin. Apoi se adaugă făina amestecată cu cacao şi praful de copt. La final se adaugă spuma de albuşuri şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se dă totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceţi testul cu scobitoarea) într-o tavă de 24/35 cm, tapetată cu foaie de copt. Blatul l-am lăsat apoi la răcit şi l-am tăiat în două.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute în 3-4 linguri de apă rece, după care se pune la topit (aveţi grijă să nu fiarbă!) pe baie de aburi.
Cele două gălbenuşuri se mixează cu 5 linguri de zahăr pudră (ca la blat) apoi se adaugă amidonul. Se pune laptele călduţ şi se pune la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Brânza mascarpone se freacă spumă cu 4 linguri zahăr pudră şi se pune în crema de ouă când aceasta este rece. Se mixează bine pentru omogenizare. Frişca lichidă sau smântâna pentru frişcă se mixează până se îngroaşă şi se întăreşte.
Dacă folosiţi smântână pentru frişcă aveţi grijă să nu o transformaţi în unt. Adăugaţi apoi în crema de ouă şi mascarpone. Piersicile se taie bucăţi şi se adaugă la final în cremă.
Blatul se însiropează cu zeama de compot, se pune în tavă se pune stratul de cremă şi deasupra cealaltă parte de blat însiropat. Se dă la frigider pentru 2 ore.
Pentru glazură am pus pe foc frişca lichidă în care am rupt bucăţi potrivite de ciocolată. Am amestecat continuu până ce ciocolata s-a topit, şi puţin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasă apoi la răcit.
Se consumă cu moderaţie sau nu )
Prajitura Regina noptii
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
INGREDIENTE
• BLAT
• 100 g faina
• 5 oua
• 5 linguri de zahar
• 1 lingura rom
• 2 lingurite praf de copt
• 100 g nuca maruntita
• 100 g ciocolata amaruie
• un praf de sare
• 100 g unt ( am pus margarina rama)
• 100 g biscuiti
• 2 linguri cacao
• CREMA
• 300 ml lapte
• 200 g zahar
• 4 oua
• vanilie baton ( am pus finess-vanille bourbon de la Dr.Oetker)
• 250 g unt ( am folosit margarina rama)
• un praf de sare
• GLAZURA
• 150 g ciocolata menaj
• 150 g zahar
• 70 ml apa
• 40 g unt
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA REGINA NOPTII
BLATUL: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga nuca si cacaoa.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitie cam de doua degete, apoi se aseaza biscuitii (scrie 100 g dar folosesti cat sa acoperi tava cu biscuiti) si peste ei se toarna restul de compozitie. Se da la cuptorul incins cca 40 minute.
CREMA: Se amesteca galbenusurile cu praful de sare si se lasa acoperite 10 minute.Se fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste galbenusuri si se fierb pe baie de aburi cca 15 minute, amestecandu-se incontinuu. Adaugam 2 linguri de amidon, lasam sa mai fiarba un pic si dam cratita de pe foc. Hidratam gelatina si o adaugam in compozitia calduta. Lasam sa se raceasca, adaugam untul moale si albusurile batute spuma.
GLAZURA: Se topeste ciocolata se amesteca cu apa, zaharul si untul. Se toarna calduta peste prajitura.
Blatul se taie in doua, la mijloc se pune crema si deasupra glazura, se da la rece.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
INGREDIENTE
pentru blat:
6 ouă
5 linguri lapte
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
150 gr făină
35 gr cacao
1 1/2 plic praf de copt
o esenţă de vanilie
pentru cremă:
300 ml smântână pentru frişcă (sau frişcă lichidă)
250 gr mascarpone
200 ml lapte
2 gălbenuşuri
9 linguri zahăr pudră
1 lingură amidon alimentar
15 gr gelatină
piersici (sau caise) din compot
pentru însiropat blat:
zeamă de compot de piersici (caise)
pentru glazură:
150 gr ciocolată (50% cacao)
100 ml frişcă lichidă sau smântână pentru frişcă
Portii: 0 Timp de preparare: sub 90 minute
alice_ciobanu
BUCATARAS SENZATIONAL
Reteta pe placul a
44 bucatarasi
Taguri:
prajitura, frisca, mascarpone, branza, retete Prajituri
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA RACOROASA
Blatul l-am confecţionat rapid astfel: albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până ce se transformă într-o cremă dulce şi spumoasă. Se adaugă apoi laptele şi ulei şi se mixează puţin. Apoi se adaugă făina amestecată cu cacao şi praful de copt. La final se adaugă spuma de albuşuri şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se dă totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceţi testul cu scobitoarea) într-o tavă de 24/35 cm, tapetată cu foaie de copt. Blatul l-am lăsat apoi la răcit şi l-am tăiat în două.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute în 3-4 linguri de apă rece, după care se pune la topit (aveţi grijă să nu fiarbă!) pe baie de aburi.
Cele două gălbenuşuri se mixează cu 5 linguri de zahăr pudră (ca la blat) apoi se adaugă amidonul. Se pune laptele călduţ şi se pune la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Brânza mascarpone se freacă spumă cu 4 linguri zahăr pudră şi se pune în crema de ouă când aceasta este rece. Se mixează bine pentru omogenizare. Frişca lichidă sau smântâna pentru frişcă se mixează până se îngroaşă şi se întăreşte.
Dacă folosiţi smântână pentru frişcă aveţi grijă să nu o transformaţi în unt. Adăugaţi apoi în crema de ouă şi mascarpone. Piersicile se taie bucăţi şi se adaugă la final în cremă.
Blatul se însiropează cu zeama de compot, se pune în tavă se pune stratul de cremă şi deasupra cealaltă parte de blat însiropat. Se dă la frigider pentru 2 ore.
Pentru glazură am pus pe foc frişca lichidă în care am rupt bucăţi potrivite de ciocolată. Am amestecat continuu până ce ciocolata s-a topit, şi puţin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasă apoi la răcit.
Se consumă cu moderaţie sau nu )
Prajitura Regina noptii
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
INGREDIENTE
• BLAT
• 100 g faina
• 5 oua
• 5 linguri de zahar
• 1 lingura rom
• 2 lingurite praf de copt
• 100 g nuca maruntita
• 100 g ciocolata amaruie
• un praf de sare
• 100 g unt ( am pus margarina rama)
• 100 g biscuiti
• 2 linguri cacao
• CREMA
• 300 ml lapte
• 200 g zahar
• 4 oua
• vanilie baton ( am pus finess-vanille bourbon de la Dr.Oetker)
• 250 g unt ( am folosit margarina rama)
• un praf de sare
• GLAZURA
• 150 g ciocolata menaj
• 150 g zahar
• 70 ml apa
• 40 g unt
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA REGINA NOPTII
BLATUL: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga nuca si cacaoa.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitie cam de doua degete, apoi se aseaza biscuitii (scrie 100 g dar folosesti cat sa acoperi tava cu biscuiti) si peste ei se toarna restul de compozitie. Se da la cuptorul incins cca 40 minute.
CREMA: Se amesteca galbenusurile cu praful de sare si se lasa acoperite 10 minute.Se fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste galbenusuri si se fierb pe baie de aburi cca 15 minute, amestecandu-se incontinuu. Adaugam 2 linguri de amidon, lasam sa mai fiarba un pic si dam cratita de pe foc. Hidratam gelatina si o adaugam in compozitia calduta. Lasam sa se raceasca, adaugam untul moale si albusurile batute spuma.
GLAZURA: Se topeste ciocolata se amesteca cu apa, zaharul si untul. Se toarna calduta peste prajitura.
Blatul se taie in doua, la mijloc se pune crema si deasupra glazura, se da la rece.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Arata asa de bine,cred ca sunt foarte bune!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
Sunt de pe net dar mi-au parut interesante.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Waw ce bine arata cred ca is si foarte gustoase
Buza Ildiko Emese- expert
- Mesaje : 562
Data de inscriere : 29/12/2012
Varsta : 42
Localizare : Ludus
Re: Retete de prajituri
Fetelor am gresit intrand aici sunt ca si Adelina, la prajituri in frunte.
Eu am luat de pe net prajituri care se fac repede, am acasa multe retete care le faceam pe timpuri dar acum cum sunt mereu pe fuga fac repede cate ceva.
Mai nou cumpar foile sau blatul sa mearga repede.
Sunt gustoase pana la un punct dar ce sa faci daca nu e timp suficient .
Eu am luat de pe net prajituri care se fac repede, am acasa multe retete care le faceam pe timpuri dar acum cum sunt mereu pe fuga fac repede cate ceva.
Mai nou cumpar foile sau blatul sa mearga repede.
Sunt gustoase pana la un punct dar ce sa faci daca nu e timp suficient .
samy- ucenic
- Mesaje : 146
Data de inscriere : 23/01/2013
Re: Retete de prajituri
S amy, cand ai timp, ne dai si noua o reteta preferata?asta e, suntem in secolul vitezei, ne adaptam!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Retete de prajituri
eu ultima oara am facut niste salam de biscuiti cu ce am avut in casa:
biscuiti (adusi de la scoala/gradi pt ca mandrele nu ii mananca,si de obicei mergeau si ii duceau la maimutzele de la zoo) cam 800 g aproximativ
1 pachet margarina(250 g)
1 l lapte
cacao
10 linguri zahar
esenta de rom
nuci,stafide
rahat
am pus la foc mic laptele si margarina,laptele sa se infierbante si sa topeasca margarina,dupa ce s-a topit margarina am adaugat zaharul,praful de cacao,si esenta de rom.
separat am rupt biscuitii in bucati mai mici si i-am amestecat cu nuci maruntite si cuburi de rahat(am gasit gata taiat mic,pt cozonac)
se toarna amestecul de lapte peste biscuiti,initial o sa para cam moale.
am rulat cu ajutorul foliei alimentare,apoi am dat la rece pana a doua zi,cand era legata bine!
este delicioasa,ieftina si rapida!!!!!
poze nu am apucat sa fac....s-a mancat repede....
biscuiti (adusi de la scoala/gradi pt ca mandrele nu ii mananca,si de obicei mergeau si ii duceau la maimutzele de la zoo) cam 800 g aproximativ
1 pachet margarina(250 g)
1 l lapte
cacao
10 linguri zahar
esenta de rom
nuci,stafide
rahat
am pus la foc mic laptele si margarina,laptele sa se infierbante si sa topeasca margarina,dupa ce s-a topit margarina am adaugat zaharul,praful de cacao,si esenta de rom.
separat am rupt biscuitii in bucati mai mici si i-am amestecat cu nuci maruntite si cuburi de rahat(am gasit gata taiat mic,pt cozonac)
se toarna amestecul de lapte peste biscuiti,initial o sa para cam moale.
am rulat cu ajutorul foliei alimentare,apoi am dat la rece pana a doua zi,cand era legata bine!
este delicioasa,ieftina si rapida!!!!!
poze nu am apucat sa fac....s-a mancat repede....
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de prajituri
Eu dintr-un litru de lapte,2 oua,o cana cu zahar si 4 linguri de faina faceam o crema fiarta pe foc pana cand se ingrosa.Cand se racea adaugam un pachet de unt apoi biscuitii si celelalte ingrediente.Era un deliciu pentru copii mei.
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente
Mod
de preparare reteta Cheesecake cu ingrediente pur romanesti
Branza se pune in blender la viteza
medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca
branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie.
Intr-o forma de copt se pune hartie
de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei.
Dupa ce am zdrobit biscutii in
blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa
inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu
degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune
la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.
Se toarna apoi toata compozitia in
forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara
afisaj, pentru o ora.
Se lasa peste noapte si se serveste
cu fructe sau simpla.
Ingrediente
- 1 kg de branza de vaci (de la tarani)
- 450 gr smantana grasa (tot de la tarani)
- 6 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (de tara
mari) - 250 gr zahar
- coaja de la 1 lamaie mare
- zahar vanilat bourbon
- Pentru blat
- 3 pachete de biscuiti Petit Beure
- 100 gr unt topit la microunde (eu folosesc unt de la
Milli)
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Portii: 10
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Timp de preparare: sub 90 minute
Mod
de preparare reteta Cheesecake cu ingrediente pur romanesti
Branza se pune in blender la viteza
medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca
branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie.
Intr-o forma de copt se pune hartie
de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei.
Dupa ce am zdrobit biscutii in
blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa
inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu
degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune
la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.
Se toarna apoi toata compozitia in
forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara
afisaj, pentru o ora.
Se lasa peste noapte si se serveste
cu fructe sau simpla.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Exact asta am gandit si eu cand am vazut
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Tort Valentine's Day
Blatul:
4oua
140g zahar
4 linguri apa
150g faina
100g amidon alimentar
3 lingurite praf de copt
albusurile se bat spuma cu apa si un praf de sare supa care se adauga 1/2 din cantitatea de zahar. galbenusurile se freaca cu restul de zahar si se adauga 1/2 din albu peste ele si se amesteca. faina, amidonul si praful de copt se amestea bine separat si se incorporeaza in amestecul de galbenus cu albus, apoi se adauga si ealalta jumatate de albus batut spuma. forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. se toarna compozitia in forma si se da la cuptor la 180 grade ptr 25 minute.
Crema:
400 ml frisca lichida
100g ciocolata de menaj
2 pliculete zahar vanilat
2 pliculete intaritor frisca
2 lingurite de zahar
Se bate frisca cu zaharul, zaharul vanilat si intaritorul. ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa sa se raceasca. cand cioolata e un pic alduta, doar atat cat sa mai curga ina se incorporeaza in frisca.
Se prepara un sirop de zahar si esenta de rom. blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza si se umple tortul cu crema. cand am terminat il dam la rece si preparam glazura.
Glazura:
300 ciocolata menaj
30g palmin cocos fet ( asta folosesc eu nu stiu daca se gaseste la noi, dar daa stiti un inlocuitor il puteti folosi)
se taie ciocolata cubulete, si palminul si se pun la topit pe baie de aburi. se toarna pe tort si se lasa sa curga in voie fara sa o intindem cu spatula, ptr ca raman urme.
Decor:
400ml frisca lichida
2 zahar vanilat
2 intoritor frisca
2 lingurite zahar
200 g martipan
colorant alimentar rosu si verde ( dr. Oetker neaparat)
zahar pudra
se bate frisca si se orneaza marginile tortului cu spritul. martipanul se framanta cu putin zahar pudra, se coloreaza si se formeaza trandafirasi si frunzulite. pentru cine vrea o sa explic in detaliu cum se fac trandafirasii.
Tort Valentine's Day
Blatul:
4oua
140g zahar
4 linguri apa
150g faina
100g amidon alimentar
3 lingurite praf de copt
albusurile se bat spuma cu apa si un praf de sare supa care se adauga 1/2 din cantitatea de zahar. galbenusurile se freaca cu restul de zahar si se adauga 1/2 din albu peste ele si se amesteca. faina, amidonul si praful de copt se amestea bine separat si se incorporeaza in amestecul de galbenus cu albus, apoi se adauga si ealalta jumatate de albus batut spuma. forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. se toarna compozitia in forma si se da la cuptor la 180 grade ptr 25 minute.
Crema:
400 ml frisca lichida
100g ciocolata de menaj
2 pliculete zahar vanilat
2 pliculete intaritor frisca
2 lingurite de zahar
Se bate frisca cu zaharul, zaharul vanilat si intaritorul. ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa sa se raceasca. cand cioolata e un pic alduta, doar atat cat sa mai curga ina se incorporeaza in frisca.
Se prepara un sirop de zahar si esenta de rom. blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza si se umple tortul cu crema. cand am terminat il dam la rece si preparam glazura.
Glazura:
300 ciocolata menaj
30g palmin cocos fet ( asta folosesc eu nu stiu daca se gaseste la noi, dar daa stiti un inlocuitor il puteti folosi)
se taie ciocolata cubulete, si palminul si se pun la topit pe baie de aburi. se toarna pe tort si se lasa sa curga in voie fara sa o intindem cu spatula, ptr ca raman urme.
Decor:
400ml frisca lichida
2 zahar vanilat
2 intoritor frisca
2 lingurite zahar
200 g martipan
colorant alimentar rosu si verde ( dr. Oetker neaparat)
zahar pudra
se bate frisca si se orneaza marginile tortului cu spritul. martipanul se framanta cu putin zahar pudra, se coloreaza si se formeaza trandafirasi si frunzulite. pentru cine vrea o sa explic in detaliu cum se fac trandafirasii.
lia cucos- ucenic
- Mesaje : 351
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 39
Localizare : Piatra Neamt
Re: Retete de prajituri
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Prajitura cu nuca de cocos
4 cesti faina
1 easca si 1/2 zahar
2 oua
2 cesti lapte
se bat toate cu mixerul si se pun in tava de aragaz, unsa cu unt si tapetata cu faina.
200g nuca de cocos
1 ceasca zahar
1 zahar vanilat
400 ml frisca lichida
1 cutiuta cirese confiate
se amesteca toate si se distribuie uniform peste aluatul din tava. dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute. cand este coapta prajitura se scoate si se insiropeaza cu frisca lichida ( nebatuta) si se lasa sa se raceasca. se taie si pe fiecare bucata se pune 1/2 cireasa.
Prajitura cu nuca de cocos
4 cesti faina
1 easca si 1/2 zahar
2 oua
2 cesti lapte
se bat toate cu mixerul si se pun in tava de aragaz, unsa cu unt si tapetata cu faina.
200g nuca de cocos
1 ceasca zahar
1 zahar vanilat
400 ml frisca lichida
1 cutiuta cirese confiate
se amesteca toate si se distribuie uniform peste aluatul din tava. dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute. cand este coapta prajitura se scoate si se insiropeaza cu frisca lichida ( nebatuta) si se lasa sa se raceasca. se taie si pe fiecare bucata se pune 1/2 cireasa.
lia cucos- ucenic
- Mesaje : 351
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 39
Localizare : Piatra Neamt
Re: Retete de prajituri
Lia,arata grozav,trebuie incercata!
Spune-mi te rog,cat de mare trebuie sa fie cescuta pentru masurat,cati ml?
Spune-mi te rog,cat de mare trebuie sa fie cescuta pentru masurat,cati ml?
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
0 cescuta normala de cafea, 150 de ml are a mea dar merge si cu una de 200, iese prajitura un pic mai inalta
lia cucos- ucenic
- Mesaje : 351
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 39
Localizare : Piatra Neamt
Re: Retete de prajituri
Multumesc mult!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Retete de prajituri
cu placere!
lia cucos- ucenic
- Mesaje : 351
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 39
Localizare : Piatra Neamt
Re: Retete de prajituri
sa stiti ca nici tortul nu e chiar atat de complicat cum pare la prima vedere. decorul cere muuulta rabdare si ...tutun dar daca il faceti pentru voi in casa puteti sa-l imbracati doar in frisca pe deasupra si gata
lia cucos- ucenic
- Mesaje : 351
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 39
Localizare : Piatra Neamt
Re: Retete de prajituri
Tort din sarlota de casa (bun si pt diabetici)
Ingrediente
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de preparare reteta
Se amesteca 8 lg cu fructoza cu laptele intr-un vas si se incalzeste . Cand este caldut , se ia 1 cana din lapte in care se va dizolva faina , apoi se toarna in laptele incalzit . Sarlota se va tine pe baie marina pana se ingroasa , timp in care vom amesteca incontinuu , ptr a evita formarea de cocoloase si prinderea de vas . Cand totul s-a ingrosat bine se adauga galbenusurile pe rand , amestecand totul f bine . Este timpul gelatinei , dar nu inainte de-a fi hidratata dupa metoda binestiuta de fiecare . Albusurile se bat spuma c-un praf de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , apoi si cu celelalte 8 lg de fructoza , pana devine o spuma consistenta si se adauga sarlotei racite, usor , amestecandu-se c-o lingura de jos in sus . Sarlota fiind gata , se imparte pe 1/2 in 2 boluri ; intr-unul se adauga es de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , in cel de-al doilea cacao si daca va place , es de rom .Urmeaza asamblarea tortului : intr-o forma rotunda-detasabila de 24-26cm , se toarna compozitia de vanilie si se da la frigider pana se intareste , ptr a putea sustine cealalta jumatate cu cacao si ptr a nu se amesteca cele 2 compozitii , in final avand 2 straturi distincte . Tortul astfel obtinut , se da la frigider , de preferat pana a doua zi.
Ingrediente
- 1 l lapte
- 16 lg fructoza(zahar)
- 8 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- 4 lg cu vf cu faina 000
- 4 plicuri gelatina Dr O
- 4 lg cacao
- 1 esenta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Portii: 0
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Timp de preparare: sub 90 minute
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de preparare reteta
Se amesteca 8 lg cu fructoza cu laptele intr-un vas si se incalzeste . Cand este caldut , se ia 1 cana din lapte in care se va dizolva faina , apoi se toarna in laptele incalzit . Sarlota se va tine pe baie marina pana se ingroasa , timp in care vom amesteca incontinuu , ptr a evita formarea de cocoloase si prinderea de vas . Cand totul s-a ingrosat bine se adauga galbenusurile pe rand , amestecand totul f bine . Este timpul gelatinei , dar nu inainte de-a fi hidratata dupa metoda binestiuta de fiecare . Albusurile se bat spuma c-un praf de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , apoi si cu celelalte 8 lg de fructoza , pana devine o spuma consistenta si se adauga sarlotei racite, usor , amestecandu-se c-o lingura de jos in sus . Sarlota fiind gata , se imparte pe 1/2 in 2 boluri ; intr-unul se adauga es de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , in cel de-al doilea cacao si daca va place , es de rom .Urmeaza asamblarea tortului : intr-o forma rotunda-detasabila de 24-26cm , se toarna compozitia de vanilie si se da la frigider pana se intareste , ptr a putea sustine cealalta jumatate cu cacao si ptr a nu se amesteca cele 2 compozitii , in final avand 2 straturi distincte . Tortul astfel obtinut , se da la frigider , de preferat pana a doua zi.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Retete de prajituri
Faina................de retinut!
Valih- Admin
- Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012
Re: Retete de prajituri
Imi plac prajiturile la nebunie, numai asta n-am mai facut sa-mi pozez si prajiturile, dar m-ati provocat.
camelia-vasilica- ucenic
- Mesaje : 140
Data de inscriere : 02/09/2012
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina