Lucrăm cu drag


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Lucrăm cu drag
Lucrăm cu drag
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Expozitie -felicitari Bilexa
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyLun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa

» Expozitie lucrari crosetate valih
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyMier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyMar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyLun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyMar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyJoi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyMier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyLun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Sanatatea noastra - Pagina 3 EmptyDum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Aprilie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Sanatatea noastra

+4
stoy
Dandy
Vyky
Adelina
8 participanți

Pagina 3 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de tiktakro Mar 27 Noi - 10:30

Eu folosesc apa plata Zizin ( 5 L) pentru gatit....stau la tara si sistemul de apa care aduce apa din orasul vecin contine pe parcurs ( intr-un deal ) o conducta veche de pe vremea lui Pazvanti....din plumb! Drept pentru care apa din sistem este doar pentru baie si spalat haine, vase....in rest bem apa minerala( plata) si gatim cu apa plata ( toate la sticla de plastic ). Fintina noastra are doar 6 m adincime deoarece satul este plasat pe o placa de marna tare care nu poate fi strapuns decit foarte greu ( prin forare puturi ) si are si o grosime incredibila...toate fintinile de aici sunt asa de putin adinci....adica aduna doar apa de suprafata. Praf, poluare, scurgeri, etc....mai merita sa continuu ?
Din tot ce am citit in mesajul anterior nu pot decit sa ma sperii....dar cum s-ar zice : din doua rele l-am ales pe cel mai putin rau....asta e....dulce si frumoasa Romanie ! Very Happy
tiktakro
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 54
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Adelina Dum 2 Dec - 20:36

Ceaiul verde combate bolile cardiovasculare


Consumul zilnic de ceai verde poate contribui la prevenirea bolilor de inima, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii greci, publicat in European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation si preluat de Reuters.


Rezultatele studiului arata ca ceaiul verde contribuie la fluidizarea sangelui si permite arterelor sa se relaxeze, a declarat Charalambos Vlachopoulus, specialist cardiolog la scoala Medicala din Atena, unul dintre autorii studiului.

Studii precedente au indicat ca ceaiul negru este, de asemenea, benefic sanatatii cardiovasculare.

Specialistii greci care au realizat studiul au declarat ca, ceaiul verde este mai eficient decat cel negru, intrucat contine un nivel mai mare de compusi benefici, numiti flavonoizi. In timpul procesului de oxidare prin care trece ceaiul negru, o parte dintre flavonoizi sunt distrusi.


Flavonoizii se mai gasesc in cacao, rosii si struguri. "Cateva cesti pe zi ar fi, probabil, o doza buna pentru oameni", a declarat Vlachopoulos. Cercetatorii au realizat studiul pe 14 persoane, carora le-au oferit ceai verde, cofeina diluata sau apa fierbinte in trei ocazii diferite.

Specialistii au masurat functionarea celulelor endoteliale ale sistemului circulator, al participantilor la studiu si au remarcat ca, ceaiul verde ajuta arterele sa se relaxeze si fluidizeaza sangele.

"Ceea ce este important, este faptul ca aceste efecte sunt chiar rapide, in 30 de minute se pot vedea rezultatele", a declarat Vlachopoulos, adaugand ca in urma controalelor facute dupa 30, 90 si 120 de minute de la consumul de ceai verde, s-au constatat imediat beneficiile.

Bolile de inima reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Sunt provocate de depuneri de grasime care ingroasa si blocheaza arterele, de hipertensiune arteriala sau de alti factori. In vreme ce cercetatorii au avut in vedere doar impactul pe termen scurt al consumului de ceai verde, Vlachopoulos a precizat ca studiile inca nepublicate ale echipei sale, arata ca efectele sunt de durata.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adelina
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Din farmacia naturii

Mesaj Scris de Coca Mar 22 Ian - 15:27

Pătrunjelul, o sursă sigură de sănătate
Prof. univ. dr. Constantin Milică

Încă din Antichitate pătrunjelul era apreciat pentru calităţile sale tămăduitoare, fiind folosit împotriva epilepsiei, a bolilor de rinichi şi a muşcăturilor de şerpi şi scorpioni. Astăzi, acestei plante îi sunt atribuite reale calităţi alimentare, medicinale şi condimentare.

Fitoterapeuţii susţin că pătrunjelul reprezintă o veritabilă colecţie de vitamine, minerale şi alte principii active, cu proprietăţi terapeutice remarcabile.

Frunzele verzi sunt bogate în clorofilă şi în vitaminele C (în cantitate de 240 mg la 100 g frunze, de 4 ori mai mult decât în portocale), B (vitamina B12 are mare importanţă în prevenirea cancerelor, a unor boli cerebrale şi în menţinerea sarcinii) şi A.

Efectele terapeutice ale pătrunjelului sunt legate şi de conţinutul în proteine, enzime, ulei eteric, histidină - un aminoacid care frânează dezvoltarea tumorilor, un colorant numit apeină, precum şi conţinutul ridicat în săruri minerale (Fe, Ca, K, P, Mg, Cu, I). Proteinele din 100 g frunze depăşeşte conţinutul existent în două ouă.

Proprietăţile terapeutice ale acestei plante sunt evidente la nivelul tuturor organelor (digestive, respiratorii, cardiace, reno-genitale şi metabolice generale):

- stomahice, depurative, antitoxice, antiinfecţioase, antiseptice, vermifuge;

- stimulente generale, nervoase şi ale fibrelor musculare netede, antialergice;

- hipotensive şi vasodilatatoare;

- antitumorale şi antioxidante;

- antiastmatice, diuretice;

- antianemice, antiscorbutice, purificatoare, antirahitice, tonice şi aperitive.

Forme de utilizare:

- cura de frunze proaspete (40 g pe zi) are efect în combaterea tumorilor maligne la creier, plămâni, ficat şi rinichi. Anulează reacţiile negative ale alcoolismului şi tabagismului, dezintoxică organismul şi îndepărtează mirosul neplăcut al gurii după consumul de vin, tutun şi usturoi;

- salata de frunze proaspete, amestecate cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie, se consumă într-o cură de 2 săptămâni pentru efecte tonice şi revigorante;

- sucul proaspăt din frunze şi rădăcini se consumă zilnic câte 50-200 ml, diluat cu puţină apă, pentru a combate litiaza renală şi biliară şi pentru revigorarea organismelor debilitate;

- uleiul eteric din seminţe (câteva picături pe zahăr) este eficient contra durerilor renale şi biliare, colici intestinale, litiază, balonări intestinale şi edeme renale şi cardiace la nivelul membrelor inferioare;

- extern se folosesc cataplasme din frunze proaspete strivite, cu efecte antiseptice şi cicatrizante în vindecarea rănilor, plăgilor, pistruilor, echimozelor, purpura trombocitopenică şi înţepăturilor de insecte.

Reţete naturiste pe bază de rădăcini de pătrunjel

DECOCT din rădăcini de pătrunjel: rădăcinile, preparate sub formă de fiertură (2 linguriţe rădăcini rase la 250 ml apă), se consumă câte 2-3 căni pe zi, într-o cură de o lună, pentru eliminarea pietrelor şi nisipului din rinichi şi bilă, combaterea edemelor şi a obezităţii, prin eliminarea excesului de lichide şi toxine din corp, îmbunătăţirea digestiei şi stimularea creşterii părului.

SUPA LUI HIPPOCRATE: rădăcinile de pătrunjel, amestecate cu păstârnac, ţelină, morcovi, cartofi, tomate, ceapă şi usturoi sunt materiile prime pentru prepararea "Supei lui Hippocrate". Toate aceste legume se fierb 2-3 ore la foc domol, se pasează prin sită de inox, realizând un aliment uşor asimilabil, recomandat bolnavilor de cancer (nu se folosesc vasele din aluminiu şi nici "oala sub presiune").


Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Adelina Mar 22 Ian - 15:43

Bine de bagat la cap!Multumesc! cheek kiss
Adelina
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Adelina Dum 27 Ian - 17:03

►Anasonul, digestiv și expectorant
Datorită uleiului esențial pe care îl conține, are acțiune expectorantă. În plus, calmează durerile de burtă, este antiflatulent şi ajută digestia. Stimulează secreția de lapte la femeile care alăptează. E indicat și în tulburări nervoase, insomnii, convulsii. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de fructe la o cană cu apă. Se bea o cană pe zi în mai multe reprize. Trebuie să ții cont că utilizarea îndelungată, chiar și în doze mici, produce iritarea mucoaselor intestinale. Este strict interzis în sarcină.
► Busuiocul, folositor în insomnie
Este stimulent al sistemului imunitar, antidepresiv, antispastic, digestiv, tonic stomacal, expectorant şi febrifug. Are acțiune profilactică în boli infecțioase. Mai este indicat în stări de anxietate, oboseală, insomnie, migrene, tensiune nervoasă. Se face infuzie dintr-o lingură de frunze și flori la o cană cu apă. Se bea câte o cană după mesele principale. Extern, se poate folosi ca insectifug și calmant al înțepăturilor de insecte. Uleiul volatil, sub formă de inhalații sau frecții, este util în bronșite, tuse și sinuzite. Foarte rar, unele persoane prezintă intoleranță la busuioc. Acesta este contraindicat pe tot parcursul sarcinii. Ține cont și de faptul că uleiul în cantități mari este iritant pentru piele.
► Cătina, vitaminizant
Fructele de cătină au o compoziție chimică bogată și variată, fiind una dintre cele mai bune surse de polivitamine naturale. Conțin cantități importante de vitamina A, grupa B, C, E, F și P și au acțiune antioxidantă. Se administrează intern sub formă de sucuri, siropuri, marmeladă sau gem. Siropul (amestec de o parte cătină zdrobită, trei părți miere) este un excelent vitaminizant. Uleiul de cătină se poate folosi extern în arsuri de piele, expunere îndelungată la iradieri, diferite dermatoze sau răni care se închid greu. Intern, este un bun cicatrizant în ulcerul gastric. Mai este indicat în alergii, boli endocrine, hepatite, astenii etc. Se iau 30-40 de picături pe zi, simplu sau amestecat în puțină miere.


Mai mult: ABC-ul farmaciei naturale de acasă - Libertatea pentru Femei | Libertatea.ro
Adelina
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Adelina Mar 29 Ian - 20:40

Hreanul

Radacina de hrean e un adevarat antibiotic natural datorita faptului ca e foarte bogata în vitamine (în special C si B), minerale, dar si substante antibiotice naturale, enzime si fitohormoni. La adulti, 3-4 linguri de vin tonic cu hrean pun capat anemiei.
Iata reteta: amesteca 15 linguri de hrean ras cu 1litru de vin rosu natural si lasa la macerat noua zile. Filtreaza si consuma cum am spus. Bronsitele se trateaza cu sirop de hrean. Pentru asta, da pe razatoare o radacina de hrean, adauga patru linguri cu miere. Lasa cateva minute la macerat, apoi strecoara prin tifon. Resturile din tifon pune-le la fiert, cu apa cat sa le acopere, strecoara prin presare în tifon, raceste si amesteca cu primul sirop. Ia trei linguri pe zi din acest sirop pentru a tine departe astmul, bronsita cronica, dar si alte afectiuni ale cailor respiratorii.
Cataplasmele de hrean (doua lingurite de hrean ras), puse într-o carpa, aplicate pe frunte si tinute atat cat suporti (ai grija sa nu apara arsura pe piele), desfunda nasul instantaneu, curatand caile respiratorii superioare. Repeta tratamentul 4-5 zile la rand.
Durerile de cap dispar daca pui frunze crude de hrean pe frunte. E un leac folosit înca din vremea dacilor, care spuneau ca frunzele au darul de a limpezi mintea. Pentru digestie lenta si gastrita hipoacida, consuma hrean proaspat ras fi n (2-3 lingurite) în timpul meselor principale.
La ce mai e bun:
• Energizant pentru organism.
• Guturaiul si tusea se trateaza cu sirop de hrean (5-6 lingurite pe zi). Se înghite încet, lasandu-l sa actioneze în zona gatului.
• Inapetenta la copii se înlatura folosind radacina de hrean data pe razatoare în combinatie cu sfecla-rosie.
• Mentinerea tineretii tenului poate fi facuta tot cu hrean. Aplica seara, pe obraz, sirop de hrean pentru 10-15 minute, apoi îndeparteaza cu lapte.
• Reumatismul si guta se combat si ele cu hrean. Pune într-o cana cu lapte cald 1-2 lingurite cu hrean ras. Bea pe stomacul gol, o data sau de doua ori pe zi, timp de trei saptamani.
• Zadarniceste dezvoltarea multor bacili, stafi lococi sau bacterii periculoase.
Adelina
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Vyky Mier 30 Ian - 9:11

Multumesc Adelina,merita retinute aceste sfaturi.
Vyky
Vyky
moderator

Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mar 23 Apr - 7:29

CURATATI-VA RINICHII
Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata - un litru - peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider. Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca fiind cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!


Cele mai importante sapte alimentele pe care poate le puteti include în dieta dumneavoastră, în scopul de a mentine un ficat sănătos.

1. Usturoiul
Usturoiul contine numerosi cumpusi pe baza de sulf care activează enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism. Acest bulb inrudit cu ceapa contine alicina si seleniu, de asemenea, doi nutrienti puternice ce ajuta la protejarea ficatului toxice si il ajuta în procesul de detoxifiere.

2. Grapefruitul
Grapefruitul este bogat in vitamina C naturala si antioxidanti, două elemente de curătare hepatica puternice. Ca si usturoiul, grapefruitul contine compusi care stimuleaza producerea de enzime de detoxifiere hepatica. Acesta contine, de asemenea, un compus flavonoid cunoscut sub numele de naringenin care determina ficatul sa arda grasimile, in loc sa le păstreze.

3. Ceaiul verde
Ceaiul verde este încărcat cu catechine, un tip de antioxidant care a fost demonstrat in studii ca elimina acumularea de grăsime in ficat si ajuta functia hepatică. Această puternica băutură pe bază de plante protejează, de asemenea, ficatul impotriva toxinelor.

4. Legumele verzi
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi castravetele amar, rucola, frunzele de papadie, spanacul, frunzele de mustar, cicoare contin, de asemenea numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele, ce afecteaza foarte mult ficatul. Frunzele verzi elimina, de asemenea, pesticidelor si ierbicidelor din corp si impulsioneze crearea si angrenarea sucului biliar.

5. Avocado
Bogat in compusi producatori de glutation, fructele de avocado ajuta în mod activ sanatatea ficatului prin protejarea împotriva supraincarcarii cu toxine, precum si prin cresterea puterii sale de curătare. Unele cercetări au arătat că mănâncand unul sau două fructe de avocado pe săptămână pentru cel putin 30 de zile, se poate repara un ficat deteriorat.

6. Nucile
Nucile, care contin niveluri ridicate de L-arginină, un aminoacid, glutation, si acizi grasi omega-3, ajuta, de asemenea, la detoxifierea ficatului de boli. Nucile ajuta, de asemenea, la oxigenarea sângelui.

7. Turmericul
Turmericul, unul dintre alimentele cele mai puternice pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza în mod activ ficatul împotriva deteriorării toxice, si chiar regenereaza celulele hepatice deteriorate. Turmericul stimulează, de asemenea, productia naturala de bilă si imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare, un alt organ de purificare.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Vyky Mar 23 Apr - 9:05

Multumesc Dana,foarte interesant,in special patrunjelul!
Vyky
Vyky
moderator

Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mar 7 Mai - 10:07

5 afecţiuni tratate cu flori de SALCÂM



Conţin flavonoide, glucozide, tanin şi uleiuri esenţiale, substanţe care au efect benefic asupra organismului. Iată câteva afecţiuni remediate cu salcâm.

Tulburări digestive

O cană cu macerat din flori de salcâm, consumată zilnic, vă ajută să calmaţi o parte dintre simptomele proprii afecţiunilor digestive.

Se prepară un macerat: 200 ml de apă în care se adaugă o lingură şi jumătate cu flori de salcâm.

Se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când se bea pe stomacul gol.

Insomnie

O cană cu ceai de salcâm băută înainte de a merge la culcare cu o oră-două vă asigură un somn liniştit.

Florile de salcâm acţionează asupra sistemului nervos, având capacitatea de a calma.

Arsuri

În cazul arsurilor uşoare se zdrobesc florile de salcâm şi se aplică pe locul afectat, timp de două ore. Efectele sunt de calmare.

Migrene

Florile de salcâm reduc excitabilitatea nervoasă, de aceea se recomandă împotriva durerilor puternice de cap.

Infuzia combinată, câte un litru pe zi, îndulcită cu miere, este un remediu excelent în cefalee.

Depresie

Salcâmul e un bun remediu pentru atenuarea acceselor de mânie şi iritabilitate psihică, în cazurile de epuizare nervoasă, depresie şi de tulburări de memorie.

Tulburările sistemului nervos se pot calma prin inhalarea parfumului florilor de salcâm.

Apa de salcâm detoxifică

Apa potabilă sau răcoritoarele carbogazoase pot fi înlocuite cu apa din flori de salcâm.

Se macerează o mână de flori uscate, minimum opt ore, într-un litru de apă curată, de preferat de izvor sau plată.

De asemenea, se poate bea o cană de infuzie zilnic, într-o cură de trei săptămâni. Are efecte de detoxifiere.

Mierea de salcâm întăreşte imunitatea

Mierea de salcâm are o serie de proprietăţi terapeutice, dintre care cea mai importantă este întărirea sistemului imunitar.

Diluată în puţină apă caldă şi luată înainte de mese sau seara, înainte de culcare, are efecte deosebite în cazurile de ulcer gastric şi duodenal.

Dacă este amestecată cu nuci mărunţite, se obţine un remediu eficient şi cu efecte imediate în cazuri de oboseală fizică şi intelectuală.


Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Dum 26 Mai - 22:05

Capsunul si virtutile sale terapeutice


Principalii constituenţi
Fructele conţin circa 89 % apă. Conţinutul în hidraţi de carbon este relativ redus - 7%, la fel şi în protide - 0,8 %. Sodiul este în cantităţi mici – 2 mg la 100 g de fruct, fierul - 0,9 mg, iar calciul - 25 mg. În schimb, conţinutul de săruri de potasiu este destul de ridicat – 140 mg. Mai sunt prezente în cantităţi mici substanţe uleioase (0,15 %), acid salicilic (0,01g / kg), brom, iod, sulf, siliciu, vitamine (A, B1, B2), vitamina C fiind în proporţie de 60 – 80 mg la 100 g de fruct. Mai conţine, dintre zaharuri, levuloză – 5 %, ceea ce le permite şi diabeticilor să le consume.

Cum ne pot ajuta
De la căpşun se consumă, după cum ne-am obişnuit, fructele dar chiar şi frunzele se pot folosi cu succes pentru efectele lor terapeutice. Fructele sunt consumate în stare proaspătă (cure de primăvară) sau prelucrată (siropuri prin presare la rece), iar frunzele sunt folosite uscate, sub formă de pulbere fin măcinată, luată sublingual ori ca macerat la rece.

Căpşunul este un bun diuretic activ, stimulând eliminarea acidului uric şi a toxinelor din corp. Asupra tubului digestiv are acţiune uşor laxativă şi antioxiurică, dar cu acţiune favorabilă şi asupra ficatului. Mai are şi proprietaţi hipotensive şi diuretic-depurative, provocând şi eliminarea excesului de colesterol.

Proprietăţi:
-Antibiotic bactericid;
-Astringent (frunzele);
-Antidiareic (frunzele);
-Antihelmintic;
-Antiinflamator;
-Calmant (frunzele);
-Coleretic;
-Depurativ;
-Dezinfectant al căilor urinare (frunzele)
-Diuretic (frunzele);
-Laxativ;
-Răcoritor;
-Reechilibrant endocrin;
-Reechilibrant nervos;
-Remineralizant;
-Tonic;
-Vermifug.


Sunt indicate în următoarele situaţii:
-Afecţiuni hepato-biliare
-Angină (frunzele)
-Arterioscleroză
-Artritism
-Constipaţie
-Cosmetică
-Demineralizare
-Diabet zaharat
-Diaree (cu atonie)
-Enterite faringiene
-Gută
-Hemoragie
-Hipertensiune arterială
-Intoxicaţii (alcoolice / tabagice)
-Laringită (frunzele)
-Litiază renală / biliară
-Nefrite
-Obezitate
-Oxiuroză
-Pletoră
-Reumatism articular / cronic degenerativ
-Slăbiciune
-Tuberculoză
-Varice

Câteva recomandări
-Se pot consuma ca atare, putându-se face cure cu 300 g – 1,5 kg pe zi, de preferat dimineaţa, timp de 7- 14 zile, in special pentru cei ce suferă de constipaţie cronică, reumatism articular, gută, nefrită, litiază urică sau biliară .
-În cazul oxiurozei se pot mânca 0,5 kg de căpşuni dimineaţa pe stomacul gol, fără a se mai consuma ceva până la pranz (timp de 6 ore) şi se repetă timp de 10 zile.
-Pentru diabetici se recomandă cure de primăvară, până la 300 g zilnic.
-Se pot face cure exclusive, primăvara, timp de 10 zile, de câte 1 -1,5 kg pe zi îndulcite numai cu miere în cazul pletoricilor, hipertensivilor, în obezitate, constipaţie, reumatism cronic degenerativ.
-Sub formă de lapte nutritiv (sucul de căpşuni se amestecă cu aceeaşi cantitate de lapte dulce proaspăt)
-Frunzele uscate, măcinate foarte fin, câte 5 g, se ţin sub limbă timp de 5 minute, după care se înghit cu puţină miere. Luate de 3 ori pe zi sunt foarte bune antidiareice şi diuretice foarte eficiente, având şi proprietăţi dezinfectante ale căilor urinare.
-În uz cosmetic, se fac măşti de înfrumuseţare perfect naturale cu căpşuni zdrobite sau amestecate cu albuş de ou (pentru ten gras) sau cu smântână (pentru ten uscat).

Observaţii
Este indicat să se evite consumul de căpşuni în situaţia în care există alergie la căpşuni deoarece declanşeaza puternice reacţii alergice însoţite de urticarie (mâncărimi ale pielii).
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Vyky Lun 27 Mai - 9:32

Vad ca pentru mine sunt foarte indicate capsunile.Ieri a cumparat sotul capsune romanesti de la tarani.Am cumparat pe la inceputul lunii pentru nepoti aduse din strainataturi si deabia le-au mancat.
Vyky
Vyky
moderator

Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mier 5 Iun - 18:06

Miracle Drink - băutura care distruge cancerul


Miracle Drink este o băutură consumată de chinezi de foarte mult timp, pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos.



Lui Seto, un bolnav de cancer pulmonar, un celebru nutriţionist din China i-a recomandat să o consume timp de 3 luni, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Seto s-a vindecat de cancer! Este o băutură minune şi este atât de simplu de preparat!

Pentru a face acest suc, ai nevoie de o sfeclă roşie, un morcov şi un măr, toate crude. Se spală bine, se taie cubuleţe, se pun în blender (cu tot cu coajă) cu puţină apă plată şi sucul se bea imediat.

Acest suc va ajuta în următoarele afecţiuni:
1. Previne dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Preveni bolile de ficat, rinichi, pancreas şi poate vindeca ulcerul.
3. Întăreşte plămânii, previne atacurile de cord şi tensiunea arterială ridicată.
4. Întăreşte sistemului imunitar.
5. Benefic pentru vedere, tratează ochii roşii, obosiţi şi uscaţi.
6. Ajutăla diminuarea durerilor musculare.
7. Detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, tratează constipaţia. Tratează acneea şi înfrumuseţează pielea.
8. Elimină respiraţia urât mirositoare,datorată indigestiei sau infecţiilor în gât.
9. Diminuează durerile de orice fel.
10. Vindecă febra fânului (rinita alergică).

Alte beneficii:
- Nu există absolut niciun efect secundar
- Extrem de hrănitoare şi uşor de absorbit
- Foarte eficientă în cazul în care vrei să pierziîn greutate
- Vei observa că sistemul tău imunitar va fi îmbunătăţit după doar 2 săptămâni

Sursa: Miracle Drink - băutura care distruge cancerul Miracle Drink este o băutură consumată de chinezi de foarte mult timp, pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Lui Seto, un bolnav de cancer pulmonar, un celebru nutriționist din China i-a rec - Sănătate | Unica.ro [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Coca Mar 18 Iun - 21:48

Remedii din batrani pentru guta.

Un rol foarte important in limitarea evolutiei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] il joaca regimul alimentar: se recomanda evitarea consumului de carne (vanat, vita, miel, sardele), a dulciurilor (in special ciocolata), a ciupercilor de padure, renuntarea la alcool si cafea. Urmatoarele leacuri traditionale se dovedesc de asemenea utile in calmarea simptomelor specifice:

  • Beti zilnic cate 500-1000 ml compot de mere indulcit cu miere poliflora dupa gust.
  • Coaceti in cuptor un nap cu tot cu coaja. Dupa ce s-a racorit putin, taiati tuberculul in doua si, cu jumatatile obtinute, frictionati incheieturile inflamate.
  • Amestecati flori de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] uscate si maruntite si ulei de masline in proportie de unu la opt. Incalziti ingredientele la bain-marie pentru o ora, dupa care strecurati. Uleiul rezultat il puteti folosi la frectii.
Coca
Coca
Admin

Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Lun 22 Iul - 14:16

Fructele verii – piersicile


Cu totii stim ca fiecare anotimp inseamna sezonul anumitor tipuri de fructe. In ultima vreme, multi dintre noi au inceput sa respecte fiecare fruct la timpul lor. Toate fructele au proprietati proprii, benefice organismului uman si demne de a fi luate in considerare.
Astazi a venit randul piersicilor. Sa vedem ce ne aduc bun pentru organism.
Care sunt beneficiile piersicilor?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
In primul rand, contin o serie de vitamine foarte importante pentru organism.

  • Vitamina C - un puternic antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi. Organismul nostru are nevoie de aceasta vitamina pentru a putea face fata stresului si activitatilor de zi cu zi.
  • Provitamina A, de asemenea continuta in piersici face ca acest fruct sa fie recomandat in mod deosebit persoanelor care iau anticonceptionale pentru a preveni o eventuala deficienta. Alaturi de acestea mai sunt si vitaminele B3B5 si vitamina E, un puternic antioxidant.

Prin substantele pe care le contin, piersicile:

  • Sunt aliati de nadejde pentru silueta. Fac parte din alimentele cu calorii negative, adica organismul consuma mai mult in metabolizarea acestora decat aportul lor caloric. Se recomanda sa le asociati cu incredere curelor de slabire;
  • Fibrele pe care le contin echilibreaza tranzitul intestinal si combat constipatia;
  • Vitaminele din complexul B intervin in sanatatea sistemulu nervos, astfel: refac membrana celulelor nervoase, contribuie la tonicitatea sistemului nervos, au efecte asemanatoare serotoninelor, neurotransmitatori considerati “hormonii fericii”, dand o stare de bine, optimism si … fericire. Ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale, sporesc astfel atentia, memoria, timpul de raspuns etc.
  • Sunt indicate in starile de convalescenta, avand efecte regenerante si asupra altor tesuturi, ci nu doar la nivelul sistemului nervos. In perioadele de convalescenta se recomanda sa consumati 5 piersici pe zi, alaturi de restul alimentatiei;
  • Sunt indicate in starile de oboseala intensa, suprasolicitare fizica si/sau psihica, fiind fructe puternic energizante;
  • Sunt indicate in terapia depresiei sau anxietatii;
  • Combat starile de nervozitate, fosforul pe care il contin stabilizand echilibrele ionice si metabolice in celula nervoasa;
  • Prin vitaminele pe care le contin, piersicile stimuleaza productia de celule rosii in sange, crescand hemoglobina si luptand impotriva anemiei;
  • Maresc debitul urinar, prevenind astfel pietrele si nisipul la rinichi, precum si infectiile urinare fiindca marind debitul, eventualele bacterii care s-ar afla in tractul urinar nu au timp sa se inmulteasca local si sa devolte o infectie urinara;
  • Intareste imunitatea;
  • Intretin alcalinitatea sangelui;
  • Au puternice proprietati antioxidante, luptand impotriva cancerelor;
  • Au proprietati antiinflamatoare si antiseptice, favorizand vindecarea infectiilor, dar si preventia acestora;
  • Cresc libidoul si fertilitatea;
  • Reduc aciditatea gastrica;
  • Sunt intens folosite in cosmetica, avand vitamine ce intineresc pielea, regenereaza celulele moarte si previn ridurile. Numeroase produse cosmetice, chiar si cele destinate ingrijirii parului, contin extracte de piersica. De asemenea puteti folosi piersicile in mastile naturale preparate in casa.
  • Regleaza tensiunea arteriala si scad colesterolul.

Insa nu doar vitaminele fac ca acest fruct sa fie atat de recomandat. Acesta contine si foarte multe minerale. De exemplu, fierul ajuta la combaterea anemiei in timp ce fosforul va ajuta la imbunatatirea memoriei. Alaturi de acestea, piersicile mai contin si magneziuzinciodseleniu si potasiu.
Fibrele pe care piersicile le contin ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Actionand ca un laxativ, acestea previn infectiile, hemoroizii, constipatiile si nu in ultimul rand, cancerul de colon. In acelasi timp, aceste fructe stimuleaza apetitul si secretiile sucurilor biliare si gastrice. Datorita acestor efecte este indicat sa le consumati cu ceva timp inainte de masa si niciodata imediat dupa masa. Este necesar putin timp pentru a nu perturba digestia alimentelor principale pe care le veti consuma la masa.
Datorita antioxidantilor pe care ii contin, acestea ajuta la mentinerea unui sistem nervos echilibrat, intarind in acelasi timp imunitatea organismului. Tot antioxidantii ajuta la mentinerea unui ten cu aspect tanar, prevenind cancerul de piele.
Sucul de piersici este la fel de recomandat ca si piersicile simple. Insa nu adaugati zahar pentru a nu strica efectele benefice pe care vreti sa le obtineti de pe urma acestuia. Acest tip de suc contine calciu si compusi ai fierului, fiind recomandat in mod deosebit femeilor insarcinate si copiilor.
Culoarea lor galben-portocalie este data de catre beta-caroten, care impreuna cu vitamina C stimuleaza organismul de a lupta cu infectiile si bacteriile. Totodata, ajuta la mentinerea unei vederi cat mai bune odata cu inaintarea in varsta.
Se recomanda sa consumati piersicile in stare proaspata, in sezonul lor, ci nu congelate sau in compoturi pentru a va putea bucura de multimplele beneficii pe care le aduc sanatatii.
Ce  este important de retinut!  Nu uitati sa aveti grija si la ora la care consumati aceste frcute. Sunt energizante, asa ca cel mai bine ar fi sa le consumati inainte de ora 6 seara pentru a nu va provoca insomnii.


Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mar 23 Iul - 11:27

Top 5 motive pentru care sa consumi pepene verde Nutritie Top 5 motive pentru care sa consumi pepene verde
   Dieta care te ajuta sa lupti cu oboseala. Uite ce trebuie sa incluzi in meniu Nutritie Dieta care te ajuta sa lupti cu oboseala. Uite ce trebuie sa incluzi in meniu
   Tot ce ai nevoie pentru o zi caniculara. Lapte vanilat cu ciocolata inghetata Bauturi nealcoolice Tot ce ai nevoie pentru o zi caniculara. Lapte vanilat cu ciocolata inghetata
   Pregatire pentru plaja. Ce alimente sa consumi ca sa obtii un bronz perfect Trenduri Stiri Pregatire pentru plaja. Ce alimente sa consumi ca sa obtii un bronz perfect
   Cum arata HOT Studio, studioul de gatit inaugurat de fostii concurenti MasterChef Trenduri Stiri Cum arata HOT Studio, studioul de gatit inaugurat de fostii concurenti MasterChef
   9 alimente care sunt mai sanatoase decat crezi Nutritie 9 alimente care sunt mai sanatoase decat crezi

Gusturile se discuta si pe
Urmareste-ne pe Pinterest
Top 5 motive pentru care sa consumi pepene verde  
De foodstory.ro
23 iulie 2013 00:05 / 0 comentarii

Iti doresti sa mananci ceva dulce non-stop, dar care sa nu contina grasimi, sodiu sau calorii? Pare imposibil, insa pepenele verde este solutia perfecta pentru a-ti potoli pofta de dulciuri ori de cate ori simti nevoia sa consumi ceva interzis.
Top 5 motive pentru care sa consumi pepene verde

Vara este sezonul in care apar pepenii, astfel ca nu exista niciun impediement ca sa nu-i consumi. Pe langa faptul ca sunt extrem de racoritori, iti prezentam si alte motive pentru care trebuie sa-i incluzi in dieta ta.

1. Iti creste imunitatea

Consumul de pepene verde iti poate intari sistemul imunitar, deoarece are un continut ridicat de vitamina C, care este un antioxidant puternic, ajutandu-te sa previi bolile. De asemenea, consumul regulat de alimente care contin vitamina C iti poate proteja celulele impotriva factorilor nocivi.

2. Este antioxidant

Licopenul este un antioxidant foarte cunoscut pentru proprietatile de prevenire a bolilor de inima, dar poate preveni si cancerul de prostata. Pepenele verde contine fibre, potasiu (care este benefic pentru sistemul nervos), magneziu, acid folic si betacaroten (care are proprietati antioxidante). Prin urmare, profita de beneficiile pepenelui verde, care nu necesita preparare pentru a-si elibera proprietatile antioxidante.

3. Ajuta la vindecarea ranilor

Pepenele verde are efect cicatrizant, astfel ca poate contribui la tratarea ranilor usoare.

4. Bogat in fibre si potasiu

Pe langa faptul ca potoleste setea, pepenele verde este benefic pentru organism deoarece elimina toxinele, fiind recomandat pentru persoanele carea au probleme renale.

5. Imbunatateste functiile sexuale

De asemenea, numerosi specialisti iti recomanda sa incluzi pepenele verde in dieta zilnica, deoarece, in urma unor studii realizate recent, s-a descoperit ca pepenele verde contine citrulina, care are efecte similare cu viagra. In momentul in care patrunde in corp, se transforma intr-un aminoacid, denumit arginina, care este benefic pentru sistemul circulator, deoarece  confera elasticitate peretilor arteriali.

Pepenele verde este recomandat si in dietele pentru slabit, deoarece are un aport caloric scazut si ofera senzatia de satietate. De asemenea, favorizeaza eliminarea toxinelor din organism si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.


Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mier 31 Iul - 22:33

Uleiul de cocos


Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos. Acest tip de ulei are o cantitate mica de vitamine si minerale.
Colina este unul din nutrientii care se gasesc in cel mai mare procent. Din compozitia uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este foarte bun pentru inima. Contine aproximativ 50% acid lauric (un procent mare de acid lauric se mai gaseste doar in laptele de mama), care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelul de colesterol ridicat si hipertensiune arteriala. Grasimile saturate din uleiul de cocos nu duc la cresterea colesterolului rau si ajuta la prevenirea ateroscrelozei.

  • este util pentru cei care lupta cu kilogramele in plus. Ajuta la cresterea metabolismului prin eliminarea stresului pe care-l are pancreasul.
  • este usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a glandei tiroide si a sistemelor de enzime;
  • este util in tratarea pancreatitei;
  • uleiul de cocos ajuta la functionarea mai buna a sistemului digestiv, impiedicand aparitia diverselor probleme de digestie, inclusiv sindromul de intestin iritabil;
  • grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati anti microbiene si ajuta in relatiile cu diferite bacterii, ciuperci, paraziti etc, care provoaca indigestie;
  • contine un nivel foarte ridicat de antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului de radicali liberi si de prevenire de boli degenerative si imbatranirea prematura;
  • intareste sistemul imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale;
  • ajuta la prevenirea bolilor de ficat, datorita prezentei de trigliceride cu lant mediu care sunt usor convertite in energie atunci cand ajung in ficat, reducand astfel sarcina de lucru asupra ficatului (se previne acumularea de grasime);
  • atunci cand sunt aplicate pe infectii, se formeaza un strat chimic care protejeaza partea infectata a corpului de praf, ciuperci, bacterii. Uleiul de cocos este cel mai eficient pentru vanatai, deoarece accelereaza procesul de vindecare prin repararea tesuturilor deteriorate;
  • este preferat de sportivi datorita faptului ca transforma continutul de grasimi in energie, creste nivelul de energie si imbunatateste performantele sportive;
  • este un excelent ulei de masaj pentru piele. Actioneaza ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata;
  • impiedica formarea ridurilor, dar ajuta si in tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatite, eczeme si alte infectii cutanate;
  • este o hrana foarte buna pentru par ajutand la cresterea lui sanatoasa. Daca se fac masaje regulate cu ulei de cocos asupra scalpului, nu vor exista probleme cu matreata. Este un balsam excelent si ajuta la revigorarea parului deteriorat.

Datorita continutului ridicat in saruri minerale, oligoelemente, aminoacizi si substante vitale secundare, untul de cocos favorizeaza sanatatea si starea de bine, avand efect depurativ si alcalinizant al intregului corp. Este recomandat si in terapia ayurvedica pentru proprietatile sale antiinflamatorii, calmante ale febrei, ale tulburarilor renale si circulatorii, precum si in ameliorarea bolilor urinare si intestinale.
Acest ulei devine fluid la temperatura mai mare de 24 grade. 




Sursa:   [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Dum 4 Aug - 20:27

Terapia cu zer, un miracol al naturii


Recomandari
Zerul este un produs rezidual care ramane in urma procesului de preparare a branzeturilor. Aceasta zeama acra, de culoare galbuie si usor tulbure, a fost folosita de batranii nostri atat pentru hranirea animalelor, cat si ca leac traditional.
De ce este sanatos zerul?
Zerul este o sursa bogata de vitamine din complexul B, calciu, potasiu si iod. Mai mult decat atat, proteinele din zer (precum beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina) sunt bogate in glutami-citseina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti celulari.
Proteina din zer sintetizeaza acizii biliari si obliga astfel ficatul sa consume rezervele de colesterol hepatic.
Zerul are si functia de a proteja impotriva demineralizarii tesuturilor dentare.
Cum se obtine zerul
Zerul terapuetic trebuie sa fie cat mai proaspat in momentul consumarii – acesta se obtine strecurand laptele dupa ce s-a prins.
Exista insa si alternativa prafului de zer, care se gaseste in magazinele naturiste.
Beneficii ale terapiei cu zer
1. Impiedica dezvoltarea tumorilor
S-a constat ca, in mai multe cazuri de cancer, administrarea zilnica a unui litru de zer, timp de 6 luni, a dus la regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei si a numarului de limfocite.
2. Mareste rezistenta organismului la efort si stres
Zerul contine acid orotic, care fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres.
3. Previne osteoporoza
Proteinele din zer sunt cele care imbunatatesc absorbtia calciului si ajuta la prevenirea osteoporozei. Totodata, zerul creste densitatea minerala osoasa.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de tiktakro Mar 6 Aug - 19:31

Oare cum se obtine praful de zer ? interesant articolul , multumesc Dandy .
tiktakro
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 54
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mier 7 Aug - 13:36

Nu am gasit cum se obtine praful de zer doar ca-l poti cumpara din magazine naturiste.



Specialisti in nutritie: Porumbul nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, dar nu trebuie mancat crud





Specialistii atrag atentia asupra consumului de porumb crud, deoarece este unul dintre alimentele asociate de cele mai multe ori cu reactii alergice.
Porumbul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece acesta reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, datorita continutului bogat de vitamina E – antioxidant care protejeaza inima, spun specialistii in nutritie.
Pe langa vitamina E  aceasta cereala contine din belsug si un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani.
Nutritionistii spun ca o cana cu boabe de porumb ofera 15 la suta din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5 si inca 24 la suta din necesarul zilnic de thiamina.
Vitamina B5 e folosita pentru transformarea carbonatilor complecsi in glucoza, care alimenteaza energia organismului, iar thiamina este o substanta necesara in reactiile enzimatice legate de productia de energie si e, de asemenea, foarte importanta pentru celulele creierului si functia cognitiva si pentru sinteza unui neurotransmitator esential pentru memorie.
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Dum 15 Sept - 17:04

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Duminică, 15 Septembrie 2013 06:53
Un criticism deseori adus rețetelor care includ ceapă, usturoi si alte plante din familia Allium este că procesul încălzirii distruge o mare parte din alicina care generează efectele sale protectoare. Deși e parțial corect, știind cum să optimizezi usturoiul înainte să-l mănânci crud sau gătit va maximiza enzimele usturoiului și le va da cea mai mare șansa să supraviețuiasca preparării mâncării. Exista o rețetă simplă pe care o puteți folosi regulat în perioadele reci  pentru întărirea sistemului imunitar.

Universitatea Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în lupta împotriva bacteriilor patogene responsabile în mod comun de bolile alimentare.  Potențialul sau antiviral este probabil și mai eficient.
Alicina, unul din cei mai valoroși compuși sulfuroș își păstrează forma pentru 2-16 ore la temperatura camerei sub forma purificată (extract). Când este în interiorul usturoiului pisat, alicina este valabila 2 zile și jumătate. Dacă lăsați puțin usturoiul tăiat înainte să-i schimbați temperatura (prin gătire) sau ph-ul  (prin adăugarea unor alimente acide cum e lămâia), asta va permite ca enzimei alinaza din usturoi să lucreze in favoarea sănătății dumneavoastră. De exemplu dacă nu este mărunțit sau pisat, cercetările arată că doar 60 de secunde de expunere la microunde va face ca usturoiul să-și piarțial proprietățile anti-cancerigene.  
Înainte să-l gătiți sau lăsați usturoiul pisat în suc de lămâie, lăsați-l să stea 10-15 minute pentru a-i maximiza efectul.  Rețeta următoare are un timp de preparare minimal și beneficii maxime pentru sănătate, în special în sezonul rece.  Le putem numi shot-uri pentru că sunt un cocktail benefic datorită constituenților benefici care ajută sistemul imunitar din interiorul unei jumătăți de lamâi, consumabil din câteva înghițituri. Recomandarea ar fi să consumați una sau două pe zi în perioada de plină activitate gripala când transmisiile virale sunt la maxim. (de obicei Ianuarie-Martie).



 1292  1
 

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Shot din miere crudă, usturoi și lămâie
1 lămâie (de preferință organică)
1-2 căței de usturoi (depinzând de dimensiune)
1/8 de linguriță de boia de ardei iute de Cayenne
1 linguriță de miere (preferabil Manuka)

Pasul 1 – Tăiați lămâia în jumatăți
Pasul 2 – Stoarceți sucul de lămâie dintr-o jumătate și așezați într-un bol mic, pentru a fi utilizat în pasul 6
Pasul 3 – Feliați usturoiul și lăsați-l să stea minim 10 minute. Apoi adăugați-l la sucul de lămâie cu boiaua de Cayenne
Pasul 4 – Adăugați mierea și amestecați bine ingredientele.
Pasul 5 – Turnați amestecul în jumatatea de lămâie din care ați stors sucul.
Consumați produsul finit în întregime incluzând pulpa de lămâie. Țineți-o în mână ca și cum ați ține un fruct. Repetă rețeta peste 4 ore cu cealaltă jumatate.

Virușii urăsc informația asta așa că răspândiți-o Very Happy
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



Cercetatorii avertizeaza: Apa sfiintita e plina de bacterii



Un studiu efectuat de o echipa de oameni de stiinta din Austria arata ca apa sfintita nu este atat de pura cum se crede, continand pana la 62 de milioane de bacterii si materii fecale.
Cercetatorii austriece sustin ca , desi majoritatea omenilor cred ca apa sfintita este buna pentru sanatate, aceasta ar putea face mai mult rau decat bine, relateaza Daily Mail. Acestia au descoperit ca 86% din probele de apa sfintita analizate contineau materii fecale si au gasit pana la 62 de milioane de bacterii in fiecare mililitru de apa sfintita.
Multe dintre asa zisele izvoare de apa sfintita au fost considerate un pericol pentru sanatatea oamenilor, iar cercetatorii au incheiat spunand ca preotii ar trebui sa puna sare in cristelnite, pentru a reduce riscul imbolnavirilor.
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Vin 20 Sept - 16:36

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Dum 22 Sept - 21:09

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Echinaceea este o planta foarte populara in lume. Prima data a fost folosita in SUA de americanii nativi care traiau in Marile Campii. Ei foloseau planta ca sa vindece ranile inclusiv muscaturile de sarpe. Radacina plantei a fost folosita pentru tratarea durerilor de dinti, de gat si alte iritatii ale gurii.



 
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Colonistii americani au invatat despre proprietatile echinaceei de la americanii nativi, planta fiind introdusa in Europa mai tarziu.

Este folosita toata planta incluzand frunzele, radacinile si florile  rosii. Echinaceea a fost cercetata si multe studii au fost facute pentru testarea proprietatilor curative ale acestei plante.
Astazi echinaceea este cunoscuta in toata lumea pentru proprietatile ei vindecatoare a infectiilor. Multe din proprietatile vindecatoare ale echinaceei au fost deja testate de oamenii de stiinta si de comunitatea medicala.
Numeroase studii au aratat ca echinaceea este eficienta in intarirea sistemului imunitar. Acesta consta in abilitatea plantei de a preveni formarea enzimelor cunoscute sub numele de hyaluronidase. Aceasta enzima distruge bariera naturala intre tesuturile sanatoase si tesuturile infectate. Fara interferenta enzimelor organismul este capabil sa se apere singur impotriva virusilor.
Echinaceea mai ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor prin stimularea ficatului, glandelor limfatice si a membranelor mucoaselor.

Echinacea este valoroasa in sustinerea sistemului imunitar la pacientii de cancer, dupa chimioterapie.
Cercetatorii spun ca extractul de echinacea este folositor in incetinirea cresterii tumorilor si distrugerea virusilor ca herpes si cativa virusi ai gripei. Extractele de radacina pot sa aline sau sa reduca simptomele gripei si a altor infectii respiratorii. Studiile au demonstrat eficienta echinaceei impotriva infectiilor bacteriologice, virale si micologice.
Echinaceea a fost folosita si in bolile de piele ca eczeme si psoriasis. Planta este combinata uneori cu agenti antimicologici si se foloseste pentru tratarea candidozei.
In trecut echinaceea a fost folosita la tratarea febrei tifoide, difterie, sifilis si cangrene. Combinata cu smirna se utilizeaza pentru reducerea febrei.
Beneficiile echinaceei:

- intareste sistemul imunitar
- accelereaza vindecarea
- lupta contra bacteriilor infectiilor
- lupta impotriva infectiilor virale
- lupta impotriva infectiilor micologice
- ajuta la vindecarea arsurilor
- alina intepaturile de insecte (incluzand cele otravitoare)
- ajuta in tratarea infectiilor sinusului
- ajuta in tratarea infectiilor rinichilor
- ajuta la probleme cu vezica urinara
- reduce gripa si simptomele ei
- ajuta la vindecarea basicilor
- poate sa reduca inflamarea
- ajuta in cazuri de peritonita
- folosita ca gargara poate sa domoleasca durerile de gat

Produse naturiste pe baza de echinaceea:

- tinctura de echinaceea
Indicatii: Imunostimulent puternic, antibacterian, antiviral, diaforetic, depurativ, analgezic usor.
Extern: antiseptic, stimulent al imunitatii locale, cicatrizant.

- ceai de echinaceea
Este utilizat in alimentatie cu evidenta actiune imuno-stimulatoare si adjuvant in afectiunile acute si conice ale aparatului respirator, ca antiinflamator si cicatrizant.

- capsule cu pulbere de echinaceea
Indicatii: Se recomanda in diverse stari cu imunitate scazuta, stres, oboseala, raceli, hepatite, infectii (renale, urinare, ale gatului); profilactive in perioade de crestere a virusului de epidemii gripale, herpes.

- capsule cu ulei de echinaceea
Indicatii: Produsul se recomanda pentru stimularea organismului atunci cand imunitatea este scazuta.

- capsule cu echinaceea & zinc
Indicatii: Duce la instalarea unor foarte bune efecte de prevenire si combatere a infectiilor gripale, intervine pozitiv in afectiuni caracterizate de scaderea imunitatii organismului.

- capsule cu echinaceea si maces
Indicatii: Produsul se recomanda in prevenirea infectiilor virale si microbiene, indeosebi la persoanele cu imunitate scazuta.
  


sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mar 24 Sept - 8:26

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Toata lumea stie ca suntem ce mâncam. Daca manânci gunoi, vei primi gunoi. Sa ne gândim la ea ca la malnutritie cronica, pentru ca asta se petrece. De asta sunt oamenii obositi. Nu ar trebui sa fii obosit dupa-amiaza. Trebuie sa fii activ si vibrant. Asta a condus la descoperirea super-alimentelor, si la descoperirea ca anumite alimente au o cantitate extraordinara de minerale si vitamine si enzime, si chimicale speciale care ne vor ajuta sa traim mai mult, pielea sa ne fie mai fina, etc.
Spirulina a fost consumata în Mexico City ca si sursa primara de proteine de 5.000 ani. Spirulina are cel mai mare continut de proteine din lume, institutul Max Plank a descoperit ca 50% din proteine sunt distruse la prepararea alimentelor, de aceea sursele de proteina din plante, asa-numite super-alimente vor fi alimente cheie ale viitorului. Deoarece putem primi toate proteinele de care avem nevoie din aceste surse, nu sunt afectate de caldura si sunt complet absorbabile. Pot fi lichefiate cu usurinta, asta vreau sa spun prin absorbabile. Câta energie credeti ca e nevoie pentru a transforma spirulina într-un lichid si a-l ingera? Se poate pune spirulina în apa si se lichefiaza singura, o bei, si intra direct în celule. Dar o friptura are nevoie de o cantitate masiva de energie pentru a o lichefia si a o face absorbabila de catre sistemul digestiv. Aceste super-alimente pot sa confere proprietati exceptionale sanatatii si starii de dispozitie.
Boabele de cacao au cel mai mare continut de minerale din lume. Sunt cea mai buna sursa din lume de magneziu, cea mai buna sursa de crom, este foarte posibil sa fie cea mai buna sursa de fier, este foarte posibil sa fie cea mai buna sursa de mangan, are cel mai mare continut de zinc, cel mai mare continut de cupru, toti factorii de care e nevoie pentru un metabolism sanatos, sunt în boabele de cacao. Au cel mai mare continut de vitamina C din lume dar toata ciocolata procesata nu are vitamina C deoarece caldura distruge vitamina C. Are cel mai mare continut de antioxidanti. Asta înseamna ca daca chiar vrem sa profitam de ce am învatat din nutritie, antioxidantii ne protejeaza de pericolele asupra ADN-ului, pericole virale, cancer, ne protejeaza pielea, etc, va fi ori asta si apoi mâncam sau va fi asta si apoi mâncam. Si asta ar putea fi cea mai oribila supa chimica din toate timpurile, sau ar putea fi cel mai extraordinar super-aliment din toate timpurile, si necesita acelasi efort pentru a ajunge la noi în gura.
Probabil noi ca si cultura avem valorile distorsionate, am prefera sa cheltuim bani pe chirie mai degraba decât pe cea mai buna mâncare Am prefera sa cheltuim pe masina sau pe o casa decât sa ne hranim copiii cu cele mai bune super-alimente care au fost descoperite în lume, pentru ca nu stim, iar valorile ni s-au distorsionat, am vazut programe TV care ne-au convins sa luam masina când de fapt ar fi trebuit sa investim acei bani în sanatatea familiei prin cumpararea celor mai bune alimente, care sunt baza. Daca manânc un corn zilnic, servesc o cana de ceai la micul dejun, si o felie de pâine prajita, o bautura zaharoasa la mijlocul diminetii si o gogoasa la prânz, si pui prajit seara, voi avea deficiente în toate categoriile de nutrienti, asta doar pentru o zi. Asa ca voi avea nevoie de ceva în plus, asa ca ziua urmatoare pot sa manânc multa telina sa încerc sa recuperez dar nu voi putea niciodata sa recuperez în totalitate deficitul creat în ziua precedenta. Mereu va ramâne o problema reziduala, undeva. Asa ca nu te poti pedepsi, fara a trebui sa platesti pentru asta mai devreme sau mai târziu.
Suntem norocosi, în ultima suta de ani am mers de la a nu avea vitamine ca si supliment la a le avea în orice farmacie. Si totusi, majoritatea oamenilor nu stiu cât de importante sunt vitaminele. Si daca iau doze îndeajuns de mari, pot sa previna unele boli, iar daca iau doze îndeajuns de mari, pot trata boli. Din nou, cum se poate asa ceva? Nu am auzit asa ceva la stiri, de fapt la stiri spune ca Nu ar trebui sa luam prea multe vitamine Nu e o idee prea buna Si totusi nu ne ofera dovezi ale acestui fapt Ne spun doar asta Doctorii ne spun "Eu nu cred în vitamine" Nu mergem la un shaman, ar trebui sa fim la un om de stiinta Nu e despre credinta, e despre fapte În ultimii 23 ani, potrivit Agentiei Nationale de Control a Otravurilor, au existat un total de 10 morti presupuse a fi cauzate de vitamine asta e 1-0. În 23 de ani. O jumatate de moarte pe an. Si acestea sunt nedovedite. Neverificate. Dar sunt atribuite consumului de vitamine. Avem o natiune în care tocmai ce ajuta oamenii e prezentat ca fiind periculos. Au existat studii care au aratat ca daca iei o multivitamina pe zi îti va face rau. Astea sunt doar prostii. Exista rapoarte care sustin ca vitamina C cauzeaza piatra la rinichi. Am studiat literatura medicala de specialitate, si mi-am rugat studentii sa caute acest lucru, mi-am rugat si colegii acelasi lucru, si de îndata ce gasesc dovezi medicale ca vitamina C cauzeaza piatra la rinichi, sa îmi trimita lucrarile, referintele. Au trecut 30 de ani si nu am primit nici macar una. Ori toata lumea e proasta, ori e doar un mit. Se presupune ca vitaminele sunt ca si medicamentele si ca ar trebui sa fie controlate ca si acestea, se presupune ca daca sunt valoroase terapeutic trebuie sa fie periculoase, deoarece medicamentele sunt.
Toata lumea stie ca suntem ce mâncam. Daca manânci gunoi, vei primi gunoi. Sa ne gândim la ea ca la malnutritie cronica, pentru ca asta se petrece. De asta sunt oamenii obositi. Nu ar trebui sa fii obosit dupa-amiaza. Trebuie sa fii activ si vibrant. Asta a condus la descoperirea super-alimentelor, si la descoperirea ca anumite alimente au o cantitate extraordinara de minerale si vitamine si enzime, si chimicale speciale care ne vor ajuta sa traim mai mult, pielea sa ne fie mai fina, etc. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

 
Spirulina a fost consumata în Mexico City ca si sursa primara de proteine de 5.000 ani. Spirulina are cel mai mare continut de proteine din lume, institutul Max Plank a descoperit ca 50% din proteine sunt distruse la prepararea alimentelor, de aceea sursele de proteina din plante, asa-numite super-alimente vor fi alimente cheie ale viitorului. Deoarece putem primi toate proteinele de care avem nevoie din aceste surse, nu sunt afectate de caldura si sunt complet absorbabile. Pot fi lichefiate cu usurinta, asta vreau sa spun prin absorbabile.
Câta energie credeti ca e nevoie pentru a transforma spirulina într-un lichid si a-l ingera? Se poate pune spirulina în apa si se lichefiaza singura, o bei, si intra direct în celule. Dar o friptura are nevoie de o cantitate masiva de energie pentru a o lichefia si a o face absorbabila de catre sistemul digestiv. Aceste super-alimente pot sa confere proprietati exceptionale sanatatii si starii de dispozitie. 
Boabele de cacao au cel mai mare continut de minerale din lume. Sunt cea mai buna sursa din lume de magneziu, cea mai buna sursa de crom, este foarte posibil sa fie cea mai buna sursa de fier, este foarte posibil sa fie cea mai buna sursa de mangan, are cel mai mare continut de zinc, cel mai mare continut de cupru, toti factorii de care e nevoie pentru un metabolism sanatos, sunt în boabele de cacao. Au cel mai mare continut de vitamina C din lume dar toata ciocolata procesata nu are vitamina C deoarece caldura distruge vitamina C. Are cel mai mare continut de antioxidanti. Asta înseamna ca daca chiar vrem sa profitam de ce am învatat din nutritie, antioxidantii ne protejeaza de pericolele asupra ADN-ului, pericole virale, cancer, ne protejeaza pielea, etc, va fi ori asta si apoi mâncam sau va fi asta si apoi mâncam. Si asta ar putea fi cea mai oribila supa chimica din toate timpurile, sau ar putea fi cel mai extraordinar super-aliment din toate timpurile, si necesita acelasi efort pentru a ajunge la noi în gura. 
Probabil noi ca si cultura avem valorile distorsionate, am prefera sa cheltuim bani pe chirie mai degraba decât pe cea mai buna mâncare. Am prefera sa cheltuim pe masina sau pe o casa decât sa ne hranim copiii cu cele mai bune super-alimente care au fost descoperite în lume, pentru ca nu stim, iar valorile ni s-au distorsionat, am vazut programe TV care ne-au convins sa luam masina când de fapt ar fi trebuit sa investim acei bani în sanatatea familiei prin cumpararea celor mai bune alimente, care sunt baza.
Daca manânc un corn zilnic, servesc o cana de ceai la micul dejun, si o felie de pâine prajita, o bautura zaharoasa la mijlocul diminetii si o gogoasa la prânz, si pui prajit seara, voi avea deficiente în toate categoriile de nutrienti, asta doar pentru o zi. Asa ca voi avea nevoie de ceva în plus, asa ca ziua urmatoare pot sa manânc multa telina sa încerc sa recuperez dar nu voi putea niciodata sa recuperez în totalitate deficitul creat în ziua precedenta. Mereu va ramâne o problema reziduala, undeva. Asa ca nu te poti pedepsi, fara a trebui sa platesti pentru asta mai devreme sau mai târziu. 
Suntem norocosi, în ultima suta de ani am mers de la a nu avea vitamine ca si supliment la a le avea în orice farmacie. Si totusi, majoritatea oamenilor nu stiu cât de importante sunt vitaminele. Si daca iau doze îndeajuns de mari, pot sa previna unele boli, iar daca iau doze îndeajuns de mari, pot trata boli. Din nou, cum se poate asa ceva? Nu am auzit asa ceva la stiri, de fapt la stiri spune ca Nu ar trebui sa luam prea multe vitamine Nu e o idee prea buna Si totusi nu ne ofera dovezi ale acestui fapt. Ne spun doar asta Doctorii ne spun "Eu nu cred în vitamine".
Nu mergem la un shaman, ar trebui sa fim la un om de stiinta Nu e despre credinta, e despre fapte În ultimii 23 ani, potrivit Agentiei Nationale de Control a Otravurilor, au existat un total de 10 morti presupuse a fi cauzate de vitamine asta e 1-0. În 23 de ani. O jumatate de moarte pe an. Si acestea sunt nedovedite. Neverificate. Dar sunt atribuite consumului de vitamine. Avem o natiune în care tocmai ce ajuta oamenii e prezentat ca fiind periculos. Au existat studii care au aratat ca daca iei o multivitamina pe zi îti va face rau. Astea sunt doar prostii. Exista rapoarte care sustin ca vitamina C cauzeaza piatra la rinichi. Am studiat literatura medicala de specialitate, si mi-am rugat studentii sa caute acest lucru, mi-am rugat si colegii acelasi lucru, si de îndata ce gasesc dovezi medicale ca vitamina C cauzeaza piatra la rinichi, sa îmi trimita lucrarile, referintele. Au trecut 30 de ani si nu am primit nici macar una. Ori toata lumea e proasta, ori e doar un mit. Se presupune ca vitaminele sunt ca si medicamentele si ca ar trebui sa fie controlate ca si acestea, se presupune ca daca sunt valoroase terapeutic trebuie sa fie periculoase, deoarece medicamentele sunt.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Dandy Mar 24 Sept - 17:07

Nu o sa crezi cat de bine iti face varza murata. Cum actioneaza asupra organismului












Se spune ca a consuma varza murata este ca un medicament natural impotriva a multor afectiuni. Una dintre ele ar fi cancerul la san. Consumul de varza murata in decursul a mai multor zile pe luna, poate reduce riscul aparitiei cancerului la san.
Varza murata este o sursa bogata in vitamine: B1, B2, B3, B4, B9, B12 si vitamina C. Vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor, gripelor si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina B12 protejeaza sistemul nervos, ajuta memoria si incetineste procesul de imbatranire. Lucru pe care noi femeile l-am stopa definitiv daca ar fi posibil.
Varza murata ajuta organismul in detoxifierea lui, lupta impotriva anemiei, ajuta impotriva aparitiei hemoroizilor, poate bloca aparitia tumorilor, poate imbunatati auzul si ajuta impotriva bolilor gastrice cum ar fi ulcer sau gastrite.
Varza murata poate combate oboseala, mentine sanatatea parului si a unghilor, poate ajuta impotriva asteniei de toamna, impotriva diabetului si al multor altor boli.
Varza murata este un medicament foarte eficient impotriva constipatiei, consumul acesteia in mod regulat poate imbunatati sanatatea tractului intestinal.
Este un beneficiu, un medicament natural si un aliment foarte potrivit pentru sezonul rece.
Daca ar fi sa ii dam o descriere eficienta cred ca sanatate la butoi ar fi cea mai potrivita pentru aceasta minune inventata de oameni.
Un aliment traditional, natural, benefic, gustos, plin de vitamine, este secretul longevitatii bunicilor nostri si al tuturor batranilor ce l-au consumat an de an.
Dandy
Dandy
Admin

Mesaje : 5888
Data de inscriere : 08/10/2012
Varsta : 55

http://crosetatebydana.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Pagina 3 Empty Re: Sanatatea noastra

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum