Rețetele noastre, încercate si neîncercate
+14
monatibi
kitty_1973
Valih
Victoria
Dandy
Alexuta
rodica
stoy
tiktakro
gigi15
bubulina
Vyky
Adelina
Coca
18 participanți
Pagina 10 din 11
Pagina 10 din 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Sarbusca
Se prepara ciorba ca o ciorba de cartofi Cand zarzavatul este
fiert, se adauga 3-4 cesti de zer obtinut la alesul untului.
Se lasa sa fiarba putin impreuna, se adauga patrunjel tocat.
Se poate servi cu mamaliguta
Se prepara ciorba ca o ciorba de cartofi Cand zarzavatul este
fiert, se adauga 3-4 cesti de zer obtinut la alesul untului.
Se lasa sa fiarba putin impreuna, se adauga patrunjel tocat.
Se poate servi cu mamaliguta
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Imi cer scuze ca va scriu numai acum reteta.
Sirop de zmeura sau visine
1 kg de zmeura (visine), 1 l apa, 1 lingura otet (sau zeama de lamaie) si o lingurita de salicil. Se amesteca bine si se lasa 24 de ore, intre timp se mai amesteca. Se scurge zeama si se masoara pentru fiecare litru de zeama se pune 800 g zahar, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se toarna in sticle si se pune in camara.
E foarte bun, eu il fac de vreo 5 ani si niciodata nu mi s-a stricat. Am facut si din capsuni si din coacaze negre.
Sirop de zmeura sau visine
1 kg de zmeura (visine), 1 l apa, 1 lingura otet (sau zeama de lamaie) si o lingurita de salicil. Se amesteca bine si se lasa 24 de ore, intre timp se mai amesteca. Se scurge zeama si se masoara pentru fiecare litru de zeama se pune 800 g zahar, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se toarna in sticle si se pune in camara.
E foarte bun, eu il fac de vreo 5 ani si niciodata nu mi s-a stricat. Am facut si din capsuni si din coacaze negre.
tunderke- incepator
- Mesaje : 6
Data de inscriere : 25/05/2013
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Oarecum se aseamana cu reteta mea si da, tine foarte bine, noi inca mai bem sirop din 2011 .
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Astept sa se coaca zmerura.....am vazut o boaba!
Valih- Admin
- Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Eu am mai multe, am ramas mirata ieri cand am vazut cate s-au copt. Sper doar sa nu le fi dat piatra jos pentru ca a batut destul de bine aseara. Si azi o sfoara de piatra dar nu a fost ca ieri, in schimb ploaia da...
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Noi avem putin in gradina, ne ajunge cat sa pape fetele.
Eu in fiecare an cumparam de la o vecina, care avea mult si ducea in piata sa vanda. Anul trecut nu a mai avut nimic.
Acum as vrea sa cumparam puiut sa punem in gradina.
Acum 2 ani am inceput sa punem pomisori cu fructe in partea din spate a gradinii, anul asta mai vrem sa punem.
Eu in fiecare an cumparam de la o vecina, care avea mult si ducea in piata sa vanda. Anul trecut nu a mai avut nimic.
Acum as vrea sa cumparam puiut sa punem in gradina.
Acum 2 ani am inceput sa punem pomisori cu fructe in partea din spate a gradinii, anul asta mai vrem sa punem.
tunderke- incepator
- Mesaje : 6
Data de inscriere : 25/05/2013
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Noi am pus niste coacazi /e (cum e corect?) asa ca la anul avem fructe mici si rosii si care au si vit. C . Zmeura s-a inmultit singura acum o blochez ....
Valih- Admin
- Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Si eu am coacaze, albe, rosii si negre. Si agris dar e primul an in care rodeste, abia astept sa le gust.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Eu am doar coacaze rosii as vrea eu negre, dar la noi nu sunt..zmeura am multa, s-a inmultit de capul ei, dar are teren special pentru ea.
Agris cauta mama mea.. nici nu am gustat vreodata, stiu ca-s bune, dar nu gasesc..
Agris cauta mama mea.. nici nu am gustat vreodata, stiu ca-s bune, dar nu gasesc..
Ultima editare efectuata de catre Adelina in Mar 4 Iun - 6:34, editata de 1 ori
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Agrisele sunt cam acre si au tendinta de fainare pe frunze si pe fruct... e bine sa ai o tufa in gradina ca sa folosesti pectina din fructe la dulceturi . Dar doar atit . Coacaz negru am pus si eu 3 tufe, 2 rezista voiniceste ....dar pina la recolta adevarata mult drum mai este... din cele rosii , cumpar de la vecinul din capatul terenului si fac o data la 2-3 ani suc pe care apoi il prepar peltea cu Gel fix.... e minunat in clatite. Dar doar eu maninc ca e cu zahar. Asa ca ....
Smeura si-a facut rau de cap anul acesta , a invadat o latura completa de la pavilion si are tendinta sa imi sufoce capsunii....asa ca va vedea foarfeca in toamna, dupa ultimul cules.... trebuie neaparat sa o ingradesc cu niste tabla in pamint....
La toamna mi-ar place sa plantam vreo 12 nuci altoiti ,pe parcela libera din lateral ... si aluni cit mai multi ... imbatrinim si nu mai e cine sa se urce in pomi dupa fructe.... e mai usor sa le culegi de jos, gata coapte
Smeura si-a facut rau de cap anul acesta , a invadat o latura completa de la pavilion si are tendinta sa imi sufoce capsunii....asa ca va vedea foarfeca in toamna, dupa ultimul cules.... trebuie neaparat sa o ingradesc cu niste tabla in pamint....
La toamna mi-ar place sa plantam vreo 12 nuci altoiti ,pe parcela libera din lateral ... si aluni cit mai multi ... imbatrinim si nu mai e cine sa se urce in pomi dupa fructe.... e mai usor sa le culegi de jos, gata coapte
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard
Ingrediente
pt blat:
pt umplutura:
pt decor:
Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute.
Se topeste untul, se amesteca mereu in el si se lasa pina devine usor aramiu. se pune untul peste oua in timp ce se mixeaza. La urma se adauga faina amestecat cu praful de copt, se amesteca usor si se pune aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am avut eu. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute. Va asigur ca va iesi un pandispan perfect.
Frisca se bate spuma cu zaharul. Fructele se spala, se rup coditele, iar cele mari se taie in sferturi. (capsunile sunt prospete, celelalte congelate)
Blatul racit se taie in trei parti si se asambleaza: se pune pe platoul de servit tortul primul blat, se unge cu frisca batuta, deasupra fructe, alta parte de blat se unge cu frisca, urmatoarea foaie de blat, se pune frisca ramasa si fructe dupa bunul plac.
Se lasa la frigider pt 2ore. Pt decor am folosit frunzulite de menta si zahar pudra. Pofta buna!!!!
Ingrediente
pt blat:
- 4 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- 125 gr zahar
- 25 gr unt
- 125 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
pt umplutura:
- 400 ml smantina pt frisca
- 100 gr zahar
- fructe(capsuni,afine,zmeura)
pt decor:
- frunze de menta
- zahar pudra
Ouale se bat cu zaharul, pina se desfac ouale si se incorporeaza bine, apoi se pun pe baie de aburi si se bat 10 minute pina se ingroasa putin. (aveti grija sa nu fiarba ouale)Se pune apoi compozitia de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] in robot s-au la mixerul de mina si se lasa 5 minute.
Se topeste untul, se amesteca mereu in el si se lasa pina devine usor aramiu. se pune untul peste oua in timp ce se mixeaza. La urma se adauga faina amestecat cu praful de copt, se amesteca usor si se pune aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am avut eu. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute. Va asigur ca va iesi un pandispan perfect.
Frisca se bate spuma cu zaharul. Fructele se spala, se rup coditele, iar cele mari se taie in sferturi. (capsunile sunt prospete, celelalte congelate)
Blatul racit se taie in trei parti si se asambleaza: se pune pe platoul de servit tortul primul blat, se unge cu frisca batuta, deasupra fructe, alta parte de blat se unge cu frisca, urmatoarea foaie de blat, se pune frisca ramasa si fructe dupa bunul plac.
Se lasa la frigider pt 2ore. Pt decor am folosit frunzulite de menta si zahar pudra. Pofta buna!!!!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Rulada cu zmeura
Ingrediente
Foaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare.
Crema: 2oua, 100 ml lapte, 150 gr zahar, vanilie, 500 gr frisca.
Decor: Sirop de zmeura, crema de vanilie, zmeura, nuca de cocos.
Preparare
Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas omogenizam ouale cu zahar si lapte. La foc mic punem vasul cu aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa. Se adauga la final vanilia si se lasa la rece. Separat se bate frisca , si treptat se adauga compozitie de crema rece. Se omogenizeaza pana obtinem o crema spumanta. Pe foia de rulada se adauga din loc in loc sirop de zmeura, apoi adaugam crema astfel incat sa obtinem un strat uniform. Se ruleaza cu mare grija si se introduce la rece. Peste cca 2 ore se imbraca intr-un strat subtire de crema, se presara nuca de cocos, si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama calda. Se decoreaza fiecare portie cu zmeura.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
Foaie de rulada: 3oua, 70 gr zahar, 70 gr faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare.
Crema: 2oua, 100 ml lapte, 150 gr zahar, vanilie, 500 gr frisca.
Decor: Sirop de zmeura, crema de vanilie, zmeura, nuca de cocos.
Preparare
Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas omogenizam ouale cu zahar si lapte. La foc mic punem vasul cu aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa. Se adauga la final vanilia si se lasa la rece. Separat se bate frisca , si treptat se adauga compozitie de crema rece. Se omogenizeaza pana obtinem o crema spumanta. Pe foia de rulada se adauga din loc in loc sirop de zmeura, apoi adaugam crema astfel incat sa obtinem un strat uniform. Se ruleaza cu mare grija si se introduce la rece. Peste cca 2 ore se imbraca intr-un strat subtire de crema, se presara nuca de cocos, si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama calda. Se decoreaza fiecare portie cu zmeura.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
reteta simpla de prajitura cu visine
pentru tava mare de aragaz!
4 oua se bat cu 300 g zahar, se adauga 150ml ulei si 150 ml lapte. Se pun arome (eu pun lamiie coaja) si 9 linguri cu virf de faina amestecata cu un praf de copt. Se pune in tava pe hirtie de copt si deasupra cite visine avem....
(visinele le las putzin la scurs)!
pentru tava mare de aragaz!
4 oua se bat cu 300 g zahar, se adauga 150ml ulei si 150 ml lapte. Se pun arome (eu pun lamiie coaja) si 9 linguri cu virf de faina amestecata cu un praf de copt. Se pune in tava pe hirtie de copt si deasupra cite visine avem....
(visinele le las putzin la scurs)!
Valih- Admin
- Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Multumesc pentru reteta Vali!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Nu uitati de reteta aceasta. Eu vreau sa ma apuc de ea in seara asta. Pana acum am dat zilelor rand dar nu mai stau, se anunta vreme rea si cred ca nu o sa mai gasesc gogosari, ardei...adelinacomanescu a scris:
Tocana de legume
2kg de gogosari,1kg de ardei,1kg de ceapa,1kg de morcov,700ml de ulei,o cana si un sfert de orez,piper, sare,patrunjel verde, frunze de telina
Dau prin robot ardeii si gogosarii ,ii pun intr-o cratita mare, separat, auresc ceapa si morcovul si dupa ce se auresc le adaug peste gogosarii si ardeii maruntiti, fierbem pana scade, separat fierbem orezul pe care-l vom adauga cand este gata tocana si ii dam vreo doua clocote, adaugam o lingurita de miere, sare si piper dupa gust, patrunjelul si telina taiate marunt,si punem la borcane pe care le bagam la cuptor la sterilizat.
Succes!
V-o recomand!
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rulada de cascaval
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este un aperitiv deosebit si se face relativ usor.
Ingrediente
- 1 bucata Ementaler (cam 300g)
- 150g sunca presata
- o jumatate ardei gras rosu
- 2 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] fierte tari
- 100g branza topita
- 100g unt moale
- o ceapa mica
- 4 catei de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] verde
- [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Portii: 8
- [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Timp de preparare: sub 60 minute
Rulada are un gust mai special cu Ementaler, dar se poate face si cu cascaval Hohland Clasic, o bucata de 300g.
Cum procedam: bucata de cascaval o introducem intr-un vas cu apa clocotita, cu ambalaj cu tot, asa cum este ea, in vid. Acoperim vasul si lasam 15-20 minute.
In acest timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un bol sunca taiata cubulete, ardeiul gras tot cubulete, ouale date pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul tocate fin, patrunjelul tocat marunt, branza topita si untul moale. Condimentam dupa gust cu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Asezam pe masa o folie alimentara sau un celofan, scoatem cascavalul din ambalaj si il intindem cu ajutorul unui sucitor, pana obtinem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm. Deasupra adaugam umplutura, o intindem uniform si rulam cu ajutorul foliei. Rulada trebuie lasata la rece 3-4 ore si apoi se taie feliute.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
ptr ca mi-a facut cu ochiul aceasta reteta azi am pus-o in practica
salata Turnulete
Ingrediente
Carne de pui
500 g
in original se foloseste carne de porc, dar nu este obligatoriu
Ceapa alba
2 buc
Cartofi
4 buc
Oua
5 buc
cantitatea de oua depinde de marimea salatei
Cascaval clasic
400 g
Otet de vin
1 pah
Usturoi
2 buc
catei
Pasi de urmat
salata Turnulete
Ingrediente
Carne de pui
500 g
in original se foloseste carne de porc, dar nu este obligatoriu
Ceapa alba
2 buc
Cartofi
4 buc
Oua
5 buc
cantitatea de oua depinde de marimea salatei
Cascaval clasic
400 g
Otet de vin
1 pah
Usturoi
2 buc
catei
Pasi de urmat
1 Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
2 Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine, adaugati putina sare si piper dupa gust. Dupa ce au fiert cartofii si ouale le curatati de coaja. Incepeti sa montati salata, folositi o farfurie plata mai mare,asa va arata mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiti uniform pe toata farfuria. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
3 Ouale se taie in jumatati. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
4 Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de la oua cu putina maioneza, sare si usturoi pisat. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
5 Umpleti ouale cu pasta de galbenus. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
6 Ceapa se scurge bine de otet si se distribuie uniform peste carne. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
7 Urmatorul strat este cel de cartofi dati prin razatoare. Nivelati si distribuiti uniform. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
8 Cartofii se ung din belsug cu maioneza. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
9 Aranjati uniform jumatatile de oua peste salata. | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
10 Dati cascavalul prin razatoarea cea mai mica, sa fie din belsug si chiar deasupra salatei - este mai uniform asa. Puteti s-o lasati 1-2 ore sa se patrunda, dar nu este obligatoriu. Pofta Buna! aceasta este clona facuta de mine [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
mimizami- ucenic
- Mesaje : 337
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 65
Localizare : cernavoda /CT
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Mioara!sa te lingi pe degete, nu alta!Multumim!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Bucataria indiana - Chapati
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
4 căni de făină integrală de grâu
2 căni de apă
¼ linguriţă sare
½ cană de ulei de floarea soarelui
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Amestecaţi făina şi sarea într-un vas.
Faceţi apoi o mică adâncitură în mijlocul grămăjoarei de făină şi începeţi să adăugaţi apa, încetul cu încetul, pe măsură ce se asimilează.
Continuaţi să adăugaţi apă până când aluatul devine suficient de consistent şi nu se mai lipeşte de mână.
Acoperiţi vasul cu un şervet curat şi lăsaţi aluatul să se odihnească pentru 30-40 de minute.
Luaţi apoi bucăţi de aluat de mărimea unui ou şi rulaţi-le între palme până când capătă o formă rotundă.
Daţi apoi aluatul prin făină şi faceţi cu ajutorul sucitorului lipii subţiri.
Ungeţi apoi o parte a lipiei cu ulei şi daţi-o din nou prin făină. Împăturiţi lipia în patru, cu partea unsă cu ulei în interior. Rulaţi din nou bucata de aluat până când capătă o formă rotundă şi întindeţi din nou lipia cu ajutorul sucitorului. Coaceţi lipia într-o tigaie de clătite bine încinsă (dar fără ulei) pe o parte până când începe să se umfle uşor, iar pe partea cealaltă apar zone aurii. Atunci ungeţi-o cu ulei şi întoarceţi-o pe partea cealaltă pentru încă un minut. CHAPATI se coace în aproximativ 3-5 minute.
Păstraţi CHAPATI împachetate într-un şerveţel curat până în momentul servirii.
CHAPATI este o pâine prin excelenţă TRIDOSHICĂ.
sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
4 căni de făină integrală de grâu
2 căni de apă
¼ linguriţă sare
½ cană de ulei de floarea soarelui
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Amestecaţi făina şi sarea într-un vas.
Faceţi apoi o mică adâncitură în mijlocul grămăjoarei de făină şi începeţi să adăugaţi apa, încetul cu încetul, pe măsură ce se asimilează.
Continuaţi să adăugaţi apă până când aluatul devine suficient de consistent şi nu se mai lipeşte de mână.
Acoperiţi vasul cu un şervet curat şi lăsaţi aluatul să se odihnească pentru 30-40 de minute.
Luaţi apoi bucăţi de aluat de mărimea unui ou şi rulaţi-le între palme până când capătă o formă rotundă.
Daţi apoi aluatul prin făină şi faceţi cu ajutorul sucitorului lipii subţiri.
Ungeţi apoi o parte a lipiei cu ulei şi daţi-o din nou prin făină. Împăturiţi lipia în patru, cu partea unsă cu ulei în interior. Rulaţi din nou bucata de aluat până când capătă o formă rotundă şi întindeţi din nou lipia cu ajutorul sucitorului. Coaceţi lipia într-o tigaie de clătite bine încinsă (dar fără ulei) pe o parte până când începe să se umfle uşor, iar pe partea cealaltă apar zone aurii. Atunci ungeţi-o cu ulei şi întoarceţi-o pe partea cealaltă pentru încă un minut. CHAPATI se coace în aproximativ 3-5 minute.
Păstraţi CHAPATI împachetate într-un şerveţel curat până în momentul servirii.
CHAPATI este o pâine prin excelenţă TRIDOSHICĂ.
sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Cu prima ocazie cand framant,incerc si eu asta!
Multumesc!
Multumesc!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Si eu fac reteta dar nu pun ceapa ! si imi place ca e buna si rece si calda ! mai fac ceva semanator cu cartofi dar asa ochiometric cu ce am in camara si frigider si condimente dupa gustul nostru !
nastasia- ucenic
- Mesaje : 404
Data de inscriere : 22/01/2014
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Pai sa nu-ti imaginezi ca eu respect cantitatile. Ochiometrul meu e foarte bun. In cea de mai sus nimic nu am respectat, totul la ochi. Si nu-s bucatareasa buna :)dar a iesit.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Coca, si eu stiam de reteta cu cartofi, cu paste inca nu am incercat, asa ca o incerc cand vine Mihai acasa..
Multumesc de idee!Sunt in aceeasi,, oala" cu tine, avem studenti..nici eu nu respect cantitatile
Multumesc de idee!Sunt in aceeasi,, oala" cu tine, avem studenti..nici eu nu respect cantitatile
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Pagina 10 din 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Subiecte similare
» Lucrarile noastre
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
Pagina 10 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina