Rețetele noastre, încercate si neîncercate
+14
monatibi
kitty_1973
Valih
Victoria
Dandy
Alexuta
rodica
stoy
tiktakro
gigi15
bubulina
Vyky
Adelina
Coca
18 participanți
Pagina 6 din 11
Pagina 6 din 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Arata bine dar 20 de oua mai omorat......Sunteeeeeeeemn in crizaaaaaa
Rulada din omleta a la dana(nu eu,alta Dana)
Ingrediente:
* 4 oua
* masline
* branza proaspata de vaca
* 4 linguri smantana
* sare
* piper
* boia
* patrunjel
* marar
Preparare:
Amestecam ouale cu smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult.
Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei.
Punem deasupra maslinele feliate si patrunjelul.
Se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 20 minute.
Cand s-a rumenit putin deasupra este gata.
In timp ce omleta este la cuptor pregatim crema de branza.
Tocam marunt mararul si amestecam bine cu branza.
Dupa ce am scos omleta si am rasturnat-o cu fundul in sus punem crema de branza peste si rulam cu ajutorul hartiei de copt, lasam aa cateva minute dupa care o taiem felii.
Rulada din omleta a la dana(nu eu,alta Dana)
Ingrediente:
* 4 oua
* masline
* branza proaspata de vaca
* 4 linguri smantana
* sare
* piper
* boia
* patrunjel
* marar
Preparare:
Amestecam ouale cu smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult.
Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei.
Punem deasupra maslinele feliate si patrunjelul.
Se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 20 minute.
Cand s-a rumenit putin deasupra este gata.
In timp ce omleta este la cuptor pregatim crema de branza.
Tocam marunt mararul si amestecam bine cu branza.
Dupa ce am scos omleta si am rasturnat-o cu fundul in sus punem crema de branza peste si rulam cu ajutorul hartiei de copt, lasam aa cateva minute dupa care o taiem felii.
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Merita incercata, deja imi lasa gura apa.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Are dreptate Coca ,merita incercata rulada!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Coltunasi
Intr-un bol(Lighenas) mare se toarna doua oua si un praf de sare, dupa care se amesteca bine.
Se toarna faina in ploaie si se amesteca cu grija pana cand coca devine consistenta, suficient de tare pentru a se intinde cu usurinta, fara sa se lipeasca. Se taie apoi in forma de patrat (cu laturile de aproximativ 20 cm) sau romb.
Branza de vaci se farama si se amesteca pana la omogenizare cu zaharul, cele doua oua, praful de zahar vanilat, esenta de rom si cu coaja de lamaie.(eu ii pun si un pic de branza de oaie)
Din amestecul format, se adauga cate o lingura in fiecare patrat de aluat, dupa care se indoaie in forma de triunghi si se lipesc bine cu ajutorul degetelor sau a unei furculite.
Coltunasii se pun la fiert in apa cu un praf de sare si se iau atunci cand acestia se ridica la suprafata apei. Se scurg bine si se trec rapid pe sub un jet de apa rece.
Si daca doriti, puteti umple cu visine( eu pun visine din borcanul de visine cu aspirina)sau, cu carne, sunt deliciosi!
( Tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.250 g carne tocata sau sunca
2-3 linguri ketchup
marar si patrunjel verde
3 linguri smantana
2-3 linguri de ulei
1 lingurita unt
sare, piper, cimbru, curry )
Daca vreti, ii asezati frumos intr-un vas termorezistent,Jena,adaugati un pic de smantana,si ii dati cam 4 minute la cuptorul incalazit .
Pofta buna!
Intr-un bol(Lighenas) mare se toarna doua oua si un praf de sare, dupa care se amesteca bine.
Se toarna faina in ploaie si se amesteca cu grija pana cand coca devine consistenta, suficient de tare pentru a se intinde cu usurinta, fara sa se lipeasca. Se taie apoi in forma de patrat (cu laturile de aproximativ 20 cm) sau romb.
Branza de vaci se farama si se amesteca pana la omogenizare cu zaharul, cele doua oua, praful de zahar vanilat, esenta de rom si cu coaja de lamaie.(eu ii pun si un pic de branza de oaie)
Din amestecul format, se adauga cate o lingura in fiecare patrat de aluat, dupa care se indoaie in forma de triunghi si se lipesc bine cu ajutorul degetelor sau a unei furculite.
Coltunasii se pun la fiert in apa cu un praf de sare si se iau atunci cand acestia se ridica la suprafata apei. Se scurg bine si se trec rapid pe sub un jet de apa rece.
Si daca doriti, puteti umple cu visine( eu pun visine din borcanul de visine cu aspirina)sau, cu carne, sunt deliciosi!
( Tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.250 g carne tocata sau sunca
2-3 linguri ketchup
marar si patrunjel verde
3 linguri smantana
2-3 linguri de ulei
1 lingurita unt
sare, piper, cimbru, curry )
Daca vreti, ii asezati frumos intr-un vas termorezistent,Jena,adaugati un pic de smantana,si ii dati cam 4 minute la cuptorul incalazit .
Pofta buna!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
M-ai facut sa salivez .
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Nuci
Ingrediente pentru aluatul din care se fac cojile:
3 oua
250 grame margarina
2 linguritze de praf de copt
o cana cu zahar(250 grame)
arome(esenta de vanilie, esenta de rom..etc)
zeama de la jumate lamaie
faina cat cuprinde
Ingrediente pentru crema:
jumatate litru de lapte
zahar pudra 150 g
margarina 50 grame
cacao(2 linguri)
miez nuca 150 grame
faina 100 grame
esenta de rom
Pentru aluatul din care se fac cojile. Se bat bine ouale, se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul, esentele si se amesteca bine pana cand zaharul se topeste partial. Margarina se taie bucati si se adauga si ea. Exista si optiunea de a topi partial margarina. Eu nu topesc. Se pune apoi si faina si se framanta pana se face o coca vartoasa.
Dupa ce se face coca, nu trebuie lasata sa dospeasca. Se fac bilute mici, care se pun in forma la copt(pe aragaz). Forma trebuie incinsa foarte bine inainte de a se pune coca in ea, pentru ca aceasta sa nu se lipeasca. Cojile se fac in maximum 2 minute
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Faguri
Simple, rapide, gustoase si de efect sunt aceste fursecuri facute cu forma de fagure.
Avem nevoie de:
3-5 oua (depinde de marime)
1 cana zahar
1 cana ulei
faina cat cuprinde
esente (rom, vanilie)
coaja rasa de lamaie si portocala
bicarbonat de amoniu + lapte
Intr-o cratita se pun: ouale, zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Alaturi am pozat cana cu ulei. Nu conteaza prea tare marimea canii, dar trebuie sa se foloseasca aceeasi unealta pentru zahar si pentru ulei. Cana de ceai, normala, cam 250 - 300 ml este perfecta.
Pregatim amoniacul (se stinge cu lapte):Am pus amoniacul si laptele putin pe plita, cat sa se stinga praful si imediat s-a facut spuma ,torn cana de ulei in cratita, am adaugat ceva faina si amoniacul stins:Se framanta totul si se adauga faina rand pe rand, pana rezulta un aluat nelipicios:Se pune forma de faguri pe plita, sa se-ncinga. Facem din aluat bilute de diferite marimi si le punem pe forma, apoi presam bine:Se invarte forma rapid, altfel se parlesc prea tare:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente pentru aluatul din care se fac cojile:
3 oua
250 grame margarina
2 linguritze de praf de copt
o cana cu zahar(250 grame)
arome(esenta de vanilie, esenta de rom..etc)
zeama de la jumate lamaie
faina cat cuprinde
Ingrediente pentru crema:
jumatate litru de lapte
zahar pudra 150 g
margarina 50 grame
cacao(2 linguri)
miez nuca 150 grame
faina 100 grame
esenta de rom
Pentru aluatul din care se fac cojile. Se bat bine ouale, se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul, esentele si se amesteca bine pana cand zaharul se topeste partial. Margarina se taie bucati si se adauga si ea. Exista si optiunea de a topi partial margarina. Eu nu topesc. Se pune apoi si faina si se framanta pana se face o coca vartoasa.
Dupa ce se face coca, nu trebuie lasata sa dospeasca. Se fac bilute mici, care se pun in forma la copt(pe aragaz). Forma trebuie incinsa foarte bine inainte de a se pune coca in ea, pentru ca aceasta sa nu se lipeasca. Cojile se fac in maximum 2 minute
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Faguri
Simple, rapide, gustoase si de efect sunt aceste fursecuri facute cu forma de fagure.
Avem nevoie de:
3-5 oua (depinde de marime)
1 cana zahar
1 cana ulei
faina cat cuprinde
esente (rom, vanilie)
coaja rasa de lamaie si portocala
bicarbonat de amoniu + lapte
Intr-o cratita se pun: ouale, zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Alaturi am pozat cana cu ulei. Nu conteaza prea tare marimea canii, dar trebuie sa se foloseasca aceeasi unealta pentru zahar si pentru ulei. Cana de ceai, normala, cam 250 - 300 ml este perfecta.
Pregatim amoniacul (se stinge cu lapte):Am pus amoniacul si laptele putin pe plita, cat sa se stinga praful si imediat s-a facut spuma ,torn cana de ulei in cratita, am adaugat ceva faina si amoniacul stins:Se framanta totul si se adauga faina rand pe rand, pana rezulta un aluat nelipicios:Se pune forma de faguri pe plita, sa se-ncinga. Facem din aluat bilute de diferite marimi si le punem pe forma, apoi presam bine:Se invarte forma rapid, altfel se parlesc prea tare:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Saru'mana Adelina, chiar am sa caut aici niste forme, sunt convins ca la un targ am vazut ceva asemanator. Trebuie sa fie!
Vizitator- Vizitator
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Asta seara am pregatit ceea ce va prezint mai jos. Aceste poze sunt facute cu alta ocazie, mai demult.
Reteta este dintr/o carte a lui Radu Anton Roman pe care eu l-am apreciat foarte mult pentru felul in care gatea si in care iti facea pofta mai ales . Datorita lui am mancat pepene la gratar (si acum imi lasa gura apa). Povestea cu asa dragoste incat abia ma stapaneam sa nu mor de pofta.
Cand am primit cartea am deschis-o exact la aceasta reteta. Alta nu am mai facut din ea.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Reteta este dintr/o carte a lui Radu Anton Roman pe care eu l-am apreciat foarte mult pentru felul in care gatea si in care iti facea pofta mai ales . Datorita lui am mancat pepene la gratar (si acum imi lasa gura apa). Povestea cu asa dragoste incat abia ma stapaneam sa nu mor de pofta.
Cand am primit cartea am deschis-o exact la aceasta reteta. Alta nu am mai facut din ea.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Coca!Eu ii fac de obicei cu branza de oi framantata(din aia de la saramura)marar pun si-n compozitie mult, sunt fana a mararului, are aroma si un gust...maine faci gogosele din aluat cu cartofi
Gososele din aluat cu cartofi
2 cartofi mijlocii
75g margarina
2 oua
150g zahar
putin sare
11g drojdie uscata
1 1/2 kg faina
ulei pentru prajit
ciocolata, zahar praf, suc de lamaie pentru glazura
Se fierb cartofii , se lasa sa se raceasca si se fac pasta(piure) . In apa in care au fiert cartofii( un pic din ea) se dizolva drojdia.
Adaugam cartofilor margarina, zaharul, , sarea, ouale omogenind dupa fiecare in parte. Adaugam faina si framantam. Iese un aluat molcut(se intareste apoi). Se acopera castronul in care e aluatul cu o punga de plastic si se pune in frigider cel putin 8 ore(creste si acolo nu va faceti griji)
Cu ajutorul sucitorului sau pur si simpu cu mana se intinde o foaie de aluat , taiem cu ajutorul unui pahar un cerc din el si apoi inca unul mai mic inauntru in asa fel incat sa obtinem un inel.Se prajesc gogosile in ulei incins
Se scot pe servet de hartie si se pudreaza cu zahar sau le face glazura:ori zahar praf amestecat cu putin lichid, ori ciocolata topita in bain-marie, ori amandoua
Gososele din aluat cu cartofi
2 cartofi mijlocii
75g margarina
2 oua
150g zahar
putin sare
11g drojdie uscata
1 1/2 kg faina
ulei pentru prajit
ciocolata, zahar praf, suc de lamaie pentru glazura
Se fierb cartofii , se lasa sa se raceasca si se fac pasta(piure) . In apa in care au fiert cartofii( un pic din ea) se dizolva drojdia.
Adaugam cartofilor margarina, zaharul, , sarea, ouale omogenind dupa fiecare in parte. Adaugam faina si framantam. Iese un aluat molcut(se intareste apoi). Se acopera castronul in care e aluatul cu o punga de plastic si se pune in frigider cel putin 8 ore(creste si acolo nu va faceti griji)
Cu ajutorul sucitorului sau pur si simpu cu mana se intinde o foaie de aluat , taiem cu ajutorul unui pahar un cerc din el si apoi inca unul mai mic inauntru in asa fel incat sa obtinem un inel.Se prajesc gogosile in ulei incins
Se scot pe servet de hartie si se pudreaza cu zahar sau le face glazura:ori zahar praf amestecat cu putin lichid, ori ciocolata topita in bain-marie, ori amandoua
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ce bine suna reteta ta, Adelina! Sper sa o fac vreodata .
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
E bestiala reteta ta Coca, chiar acu' o sapt am facut cartofi cu smantna, mi-ar fi fost de mare ajutor. Insa unde ai gasit faina de chimen? Si gogoselele tale suna bine Adelina!
Vizitator- Vizitator
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Imi pare bine ca iti place. E mancarea preferata a Cristianei si nu numai. I/am facut surpriza aseara.
Chimenul l/am dat prin rajnita din poza. De aceea e pozata ca sa vedeti cu ce am macinat. E o rajnita de piper si e perfecta sipentru chimen. Poate ati citit reteta, se serveste cu smantana pe deasupra si cu patrunjel. Mie imi place si fara daca nu am.
Pofta buna!
Chimenul l/am dat prin rajnita din poza. De aceea e pozata ca sa vedeti cu ce am macinat. E o rajnita de piper si e perfecta sipentru chimen. Poate ati citit reteta, se serveste cu smantana pe deasupra si cu patrunjel. Mie imi place si fara daca nu am.
Pofta buna!
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Adelina ,dar pentru gogosi e neaparat drojdie uscata sau putem folosi si la cub??as face diseara niste gogosi sunt tare curioasa dar 8 ore sa creasca???????
Coca arata tare apetisant ,,si eu care vreau sa slabesc putin ,,ca de cand a venit sotulache al tineam numai cu prajiturele si sarmalute am pus si ceva sunculita pe mine (nu mult)[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Coca arata tare apetisant ,,si eu care vreau sa slabesc putin ,,ca de cand a venit sotulache al tineam numai cu prajiturele si sarmalute am pus si ceva sunculita pe mine (nu mult)[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Victoria- ucenic
- Mesaje : 497
Data de inscriere : 22/09/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Pune drojdie la cub si lasa macar o ora sau jumatate de ora la frigider!Spor la gogoserit!merge, caci de multe ori si eu ma grabesc si numai astept!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Eu am facut in seara asta reteta de mamaliga prajita cu legume de pe pagina 1 .
Si a iesit asa :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
mamaliga nu a iesit discuri ci "gogosi" si nu s-a prea prajit ( mai bine pentru ficatul meu obosit de la antibiotice ) si am mai prajit citeva feliute micute de telemea alaturi ( demential ) .
La portia a doua pentru ca s-a terminat telemeaua ( asa buna a fost ) ) am pus o felie de Camembert si o felie de prosciutto.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Legumele le-am mixat cum am avut : ciupercute, ceapa, ardei rosu, vinete cu usturoi de la borcan ( o reteta ruseasca minunata ) si citeva rosii cu sos din borcan. Patrunjel verde , sare,piper. Si-atit.
Din cind in cind mai incerc cite o reteta ce o puneti voi aici . Multumesc ca exista acest subiect.
Si a iesit asa :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
mamaliga nu a iesit discuri ci "gogosi" si nu s-a prea prajit ( mai bine pentru ficatul meu obosit de la antibiotice ) si am mai prajit citeva feliute micute de telemea alaturi ( demential ) .
La portia a doua pentru ca s-a terminat telemeaua ( asa buna a fost ) ) am pus o felie de Camembert si o felie de prosciutto.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Legumele le-am mixat cum am avut : ciupercute, ceapa, ardei rosu, vinete cu usturoi de la borcan ( o reteta ruseasca minunata ) si citeva rosii cu sos din borcan. Patrunjel verde , sare,piper. Si-atit.
Din cind in cind mai incerc cite o reteta ce o puneti voi aici . Multumesc ca exista acest subiect.
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ma omori! Ce pofta mi-e! Bravo tie!
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Salata de gogosari/ardei copti
Se taie gogosarii in suvite,se adauga maioneza amestecata cu 1-2 linguri smantana ,cativa catei de usturoi ,sare si piper dupa gust.
Se taie gogosarii in suvite,se adauga maioneza amestecata cu 1-2 linguri smantana ,cativa catei de usturoi ,sare si piper dupa gust.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Mersi Coca! Sarbatori fericite la toata lumea! ma duc la ....cozonaci!
Valih- Admin
- Mesaje : 2652
Data de inscriere : 03/09/2012
gigi15- incepator
- Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Arata minunat,ai fetite harnice!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Gigi, foarte reusite!mai ca as intinde mana, as lua cu una o prajitura, si cu alta as mangaia pe cap fetita, mi-aduce aminte de anii copilariei mele,cate fetite mai stau asa, cu mama si bunica?
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ce frumos ati ornat . Mie nu-mi iese niciodata ornatul. Bravo voua ca ati facut impreuna toate aceste prajituri frumoase!
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Cozonac cu mac
Ingrediente
1 kg faina, 4 oua, 50 gr smantana, 200 gr unt, 200 gr zahar, 5 gr sare, 20 gr drojdie, 200 ml lapte, vanilie.
Umplutura: 100 gr mac, 50 gr zahar, 250 ml lapte, vanilie.
Necesar: faina pentru modelat, 1 ou pentru uns cozonacii.
Preparare
Intr-un bol se dizolva drojdia cu 50 ml lapte caldut. Intr-un vas se adauga ouale omogenizate cu zahar si restul de lapte, sare, vanilie, smantana, drojdia dizolvata si faina. Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat bun de framantat. Se adauga treptat untul topit si framantam pana se incorporeaza. Se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Separat formam umplutura: intr-un vas punem lapte la fiert cu zahar , cand a dat in clocot se adauga macul si amestecam. Lasam la fiert cca 15 min, amestecand din cand in cand. Se adauga vanilia si se lasa la racit. Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt. Pe un blat de masa se presara faina iar cu merdeneaua se intinde foaia. Se adauga jumatate din umplutura , se intinde bine apoi se ruleaza. Se aseaza in tava si se unge cu ou batut. Se lasa la crescut din nou. Cu restul de aluat si jumatatea de umplutura se obtine al doilea cozonac. Se lasa sa creasca apoi se coc la foc potrivit.
Ingrediente
1 kg faina, 4 oua, 50 gr smantana, 200 gr unt, 200 gr zahar, 5 gr sare, 20 gr drojdie, 200 ml lapte, vanilie.
Umplutura: 100 gr mac, 50 gr zahar, 250 ml lapte, vanilie.
Necesar: faina pentru modelat, 1 ou pentru uns cozonacii.
Preparare
Intr-un bol se dizolva drojdia cu 50 ml lapte caldut. Intr-un vas se adauga ouale omogenizate cu zahar si restul de lapte, sare, vanilie, smantana, drojdia dizolvata si faina. Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat bun de framantat. Se adauga treptat untul topit si framantam pana se incorporeaza. Se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Separat formam umplutura: intr-un vas punem lapte la fiert cu zahar , cand a dat in clocot se adauga macul si amestecam. Lasam la fiert cca 15 min, amestecand din cand in cand. Se adauga vanilia si se lasa la racit. Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt. Pe un blat de masa se presara faina iar cu merdeneaua se intinde foaia. Se adauga jumatate din umplutura , se intinde bine apoi se ruleaza. Se aseaza in tava si se unge cu ou batut. Se lasa la crescut din nou. Cu restul de aluat si jumatatea de umplutura se obtine al doilea cozonac. Se lasa sa creasca apoi se coc la foc potrivit.
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Pagina 6 din 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Subiecte similare
» Lucrarile noastre
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
Pagina 6 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina