Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie -felicitari Bilexa
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa

» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Pagina 1 din 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Dum 26 Aug - 22:25

Eu zic ca un astfel de subiect este binevenit.
Am primit pe mail cateva retete cu mamaliguta. Va invit sa le cititi iar daca vreti sa le si incercati, dati de stire daca va ies Smile.

Odinioară, mămăliga era mâncarea săracului. Astăzi, ea a devenit o delicatesă apreciată de gurmanzi în restaurantele de lux din întreaga lume. Iar reţetele moderne cu mămăligă sunt mult mai complexe decât clasicul preparat cu brânză şi smântână al românilor. Conţin carne, sosuri aromate, legume sau ingrediente specifice pastelor italiene. Ca să nu mai spunem că arată extrem de apetisant!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Iată reţeta de bază

Ingrediente: 1 l apă, o linguriţă de sare, 200 g mălai.
Mod de preparare: se pune apa la fiert împreună cu sarea şi când dă în clocot se adaugă mălaiul lingură cu lingură, amestecând cu telul, pentru a evita producerea cocoloaşelor. După ce s-a încorporat tot mălaiul, se lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic, până începe să se desprindă de pereţii vasului şi devine mai închegată. Se răstoarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei, se nivelează şi se lasă să se răcească.
1. Mămăligă la grătar

Ingrediente pentru sos: o ceapă albă, 3 linguri de pastă de tomate, o lingură de ulei, piper alb, mămăligă tare.
Mod de preparare: în uleiul încins se căleşte ceapa, apoi se adaugă pasta de tomate diluată cu puţină apă, sare şi piper după gust. Se încinge grătarul şi din mămăliga rece se taie cuburi - cu un cuţit trecut prin apă rece la fiecare tăiere - şi se pune pe grătar câte trei minute, pe fiecare parte. Cuburile se servesc cu sos de roşii, ca atare sau ca garnitură la o friptură.
2. Tocăniţă cu morcovi şi mămăligă

Ingrediente: 3 morcovi tăiaţi cubuleţe, 4 cepe tocate, o cană de lapte de soia, două linguri de ulei de floarea-soarelui, 3 linguri de făină, două linguri de pătrunjel verde mărunţit, sare după gust, mămăligă, frunze de dafin.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mod de preparare: se călesc ceapa şi morcovii în două linguri de ulei şi o jumătate de linguriţă de sare. Făina se amestecă bine cu laptele de soia şi se adaugă treptat la compoziţie. Se fierbe totul 10 minute, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul. Se serveşte pe felii de mămăligă şi se decorează cu frunze de dafin.
3. Mămăligă în pături

Ingrediente pentru umplutură: 300 g şuncă de curcan, 150 g spanac fiert şi tocat, 5 linguri de smântână, piper alb după gust, 10 roşii cherry, 200 g mozzarela, mămăligă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mod de preparare: se fierbe spanacul 15 minute, apoi se scoate din apă şi se lasă la scurs într-o sită. Şunca se taie mărunt şi se amestecă, într- un vas, cu spanacul tocat, smântâna şi piperul alb. Se face o mămăligă mai tare şi se dă deoparte. Se unge cu ulei o crăticioară şi se aşază în ea, sub formă de strat, jumătate din mămăligă. Se pune apoi umplutura de şuncă şi spanac şi se acoperă cu restul de mămăligă. Se nivelează şi se lasă să se răcească aproximativ o oră, apoi se scoate pe un platou, scuturând crăticioara. Se taie felii, ca tortul, şi se serveşte cu roşii cherry şi cu brânză mozzarela.
4. Burger de mămăligă

Ingrediente: mămăligă, 200 ml ulei de măsline, un dovlecel mai mare, două roşii, 200 g friptură de vită, 100 g bacon.
Mod de preparare: se face o mămăligă şi se lasă la răcit. Dovlecelul se taie în felii groase de 1 cm, iar roşiile, ceva mai subţiri. Rondelele de dovlecel se prăjesc în ulei şi se scot pe şervet din hârtie. Se ţin la cald. Mămăliga se feliază ca un blat de tort, se decupează cu un pahar sau cu gura unui borcan în formă rotundă, apoi se prăjeşte. Se formează burgeri din mămăligă, dovlecel, bacon, friptură de vită, felii de roşii, dovlecel şi iar o felie de mămăligă prăjită.
5. Mămăligă în stil italian

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ingrediente: mămăligă moale, 200 g parmezan ras, busuioc proaspăt; pentru sos - 100 g unt, o ceapă, un morcov, o ţelină, 5-6 roşii, 2 căţei de usturoi, o linguriţă de cimbru uscat, o jumătate de linguriţă de zahăr, sare, piper.

Mod de preparare: se curăţă legumele pentru sos, se rad şi se călesc în unt. Se fierb 30 de minute şi aproape de final se adaugă zahăr, cimbru, sare şi piper. Mămăliga se împarte în farfurii, în formă de cuib, şi se pun peste ea sos, parmezan şi frunzuliţe de busuioc proaspăt.
6. Fasole cu carne de vită

Ingrediente: 500 g fasole uscată roşie, 1 kg carne de vită, un ardei gras roşu, o ceapă, un morcov, două linguri de bulion, busuioc, sare, piper, ulei, mămăligă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mod de preparare: se alege fasolea şi se lasă în apă de seara până dimineaţa. Se pune la fiert într-o cratiţă, în apă proaspătă cu puţină sare (apa se schimbă de două sau de trei ori în timpul fierberii), apoi se adaugă ceapa, ardeiul şi morcovul curăţate, dar întregi şi se lasă să fiarbă, încet, până scade zeama. Separat, carnea se taie cubuleţe şi se căleşte înăbuşit până se frăgezeşte, apoi se adaugă bulionul, busuiocul, sare şi piper după gust şi se mai lasă 5 minute pe foc. Mod de servire: Fasolea se aşază în jurul mămăligii, iar carnea, deasupra ei.
7. Purcel din mămăligă

Ingrediente: 500 g mămăligă rece, 50 ml de ulei sau 50 g de untură, sare.
Mod de preparare: mămăliga se sfărâmă cu o furculiţă, apoi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă, în ulei sau în untură. Se sărează, apoi se lasă puţin să se rumenească, amestecând frecvent, ca să nu se lipească. Se serveşte imediat, simplă, cu o bucată de carne sau cu mujdei.
8. Frigărui cu mămăligă şi ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci mici, 100 g unt, sare şi piper după gust, mămăligă tare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mod de preparare: se face o mămăligă tare şi se lasă la răcit. Se pune untul topit în tava cuptorului şi se aşază în el ciupercile spălate. Se sărează, se piperează şi se introduc în cuptorul încins, 15 minute. Se scot apoi pe un platou, iar sosul se pune într-un castron. Mămăliga se taie cubuleţe şi se pune pe beţe de frigărui, alternată cu jumătăţi de ciuperci. Frigăruile se servesc stropite cu sosul de unt.
9. Cuburi de mămăligă cu ton

Ingrediente pentru umplutură: o cutie de ton în apă, 3 linguri de maioneză, 4 linguri de iaurt, un avocado, o roşie, o ceapă roşie, câteva fire de pătrunjel, 100 g măsline verzi fără sâmburi, mămăligă tare.
Mod de preparare: se taie cuburi din mămăligă şi se pun pe un platou. Se scurge peştele şi se pune într-un castron. Se taie fructul de avocado pe lung şi se scoate sâmburele. Pulpa fructului se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu maioneza, peştele şi iaurtul. Se adaugă roşia tăiată cubuleţe, ceapa roşie şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecul se pune cu linguriţa pe fiecare cub. Se decorează cu felii de măsline verzi.

10. Mămăligă în straturi, cu cârnăciori[
Ingrediente: mămăligă, 200 g telemea, 150 g de cabanos, două ouă, trei linguri de ulei, o linguriţă de sare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mod de preparare: se rade brânza, se bat ouăle, iar cârnăciorii se taie în rondele. Se unge o cratiţă cu ulei şi se pune în ea jumătate din mămăligă. Se toarnă jumătate din ouăle bătute şi brânză. Se acoperă cu restul de mămăligă, ou bătut, brânză rasă şi cârnăciori. Se dă 30 de minute la cuptor.
[i]11. Mămăligă prăjită, cu legume


Ingrediente: o mămăligă tare, o vânătă, o roşie, un ardei, 100 ml ulei de floareasoarelui, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare, piper.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mod de preparare: mămăliga se aşază caldă într-o folie şi se rulează, ca un salam de biscuiţi, iar când se răceşte, se feliază şi se prăjeşte puţin în ulei încins. Se scoate apoi pe un şervet din hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces. Legumele se spală, se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei, împreună cu verdeaţa tocată. Se condimentează şi se servesc cu feliile de mămăligă prăjită.
12. Mămăligă cu pui paprika

Ingrediente: 6 pulpe superioare, două cepe, un ardei gras roşu, 4 roşii, 2 ardei iuoei roşii, sare, piper, ulei, pătrunjel proaspăt, mămăligă moale.
Mod de preparare: se taie pulpele în două şi se pun la prăjit în ulei, într-o tigaie din teflon. Legumele, cu excepoeia ardeiului iute, se curăoeă şi se taie mărunt, apoi se pun la prăjit peste carnea rumenită, cu sare şi piper. Ardeii iuoei se curăoeă de cotor şi se adaugă întregi în tigaie. Se pun puiul şi legumele peste mămăligă şi se presară pătrunjel tocat.
13. Mămăligă fiartă în lapte

Ingrediente: 350 ml lapte, două linguri mari de mălai, două linguri de brânză de vaci, o lingură de smântână, puţin unt, sare după gust.
Mod de preparare: se pune la fiert laptele, iar când clocoteşte, se adaugă mălaiul "în ploaie" şi sarea. Se fierbe 30 de minute, amestecând cu o lingură din lemn. La final, se adaugă untul şi brânza de vaci şi se amestecă. Se taie felii şi se serveşte cu smântână proaspătă.
Ponturi:
- Mămăliga tare se taie perfect dacă lama cuţitului se umezeşte cu apă. - Ca să nu facă cocoloaşe, udă mălaiul înainte de a-l pune la fiert. - La mâncărurile cu sos e mai bună mămăliga tare, în timp ce la clasicul preparat cu brânză şi smântână e mai bună cea moale, terciul. 4 100 g de mălai au 351 de calorii.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Dum 2 Sept - 18:02


Tocana de legume

2kg de gogosari,1kg de ardei,1kg de ceapa,1kg de morcov,700ml de ulei,o cana si un sfert de orez,piper, sare,patrunjel verde, frunze de telina

Dau prin robot ardeii si gogosarii ,ii pun intr-o cratita mare, separat, auresc ceapa si morcovul si dupa ce se auresc le adaug peste gogosarii si ardeii maruntiti, fierbem pana scade, separat fierbem orezul pe care-l vom adauga cand este gata tocana si ii dam vreo doua clocote, adaugam o lingurita de miere, sare si piper dupa gust, patrunjelul si telina taiate marunt,si punem la borcane pe care le bagam la cuptor la sterilizat.
Succes!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Lun 3 Sept - 10:34

Cand eram la servici am invatat de la sefa mea( care era de la Radauti )sa fac o tocana de legume pentru iarna in care la final adaugam o manuta de orez.Este foarte buna ,insa de cand au plecat copii la casele lor pentru mine si sot fac doar strictul necesar ,mai ales ca la noi sunt foarte scumpe zarzavaturile anul asta.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 3 Sept - 11:05

Abia astept sa o fac si eu.
Candva faceam un ghiveci bun dar nu prea se omoara ai meu cu ghiveciul si m-am lasat pagubasa. In schimb, fac o salata buna, buna. O sa va pun reteta diseara.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 3 Sept - 21:42

Abia astept, desi cam stiu eu despre ce este vorba, e cu legume si cu tomate pe jumatate coapte?

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Lun 3 Sept - 21:54

Cu atata treaba nu am reusit sa scriu reteta. Mi-am amintit dar se intunecase si soacra mea intrase in casa, asa ca nu puteam s-o mai deranjez. Reteta e in carnetul ei. Poate maine...
E cu gogosari taiati fideluta, mustar si otet.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mier 5 Sept - 11:01

Fetelor daca aveti gogonele faceti zacusca cu gogonele.Eu am facut anul trecut si s-a mancat.Inlocuiti vinetele cu gogonele.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 5 Sept - 21:57

Eu am facut anul trecut zacusca cu fasole verde. A fost delicioasa.

Vin, in sfarsit, cu reteta de SALATA BERLINEZA

5 kg gogosari
1/2 l ulei
1 cana otet
1 lingura zahar
1 lingura piper macinat
2 borcane mustar
sare dupa gust

Se taie gogosarul fideluta si se caleste in ulei.
Se pun toate in cratita si se fierb 30 min. la foc mic amestecand continuu. Se pune in borcanele incalzite, direct de pe foc. Se acopera borcanele cu o patura si se lasa la racit.


SALATA DE GOGONELE

1 castron ceapa taiata fideluta
1 castron gogonele taiete cubulete
1 castron gogosari taiati fideluta
1 cana otet si pana la 1 l si 1/2, apa

Se pune otetul cu apa, foi de dafin, piper, 1 lingura si 1/2 sare, 1 lingura si 1/2 zahar.
Amestecul de mai sus se pune pe foc si se fierbe ceapa 10 min.. Se scoate ceapa si in otet se pun gogosarii. Se scot apoi si in acelasi amestec se pun gogonelele. Fiecare se fierbe cate 10 min. Se lasa la racit.
Separat, se freaca 1 borcan de mustar cu 1/2 ulei.

Dupa ce s-au racit se amesteca toate cu mustarul frecat cu ulei.
Se pune salata astfel obtinuta la borcane si se fierb la bain marie 15 min. Se lasa la racit in patura.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 6 Sept - 20:48

Multumesc pentru reteta cred ca o voi incerca si eu pe una dintre ele..aveam una si noi, maine o intreb pe mama cantitatile exacte, ca le are intr-un caiet..

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Joi 6 Sept - 22:21

Am facut berlineza. Am gasit gogosaru taiat Smile, chiar i-am zis soacrei mele ca l-a taiat doar ca sa ma puna la treaba, ca-i era frica sa nu zic iar "pas" Smile. A iesit delicioasa.
Asteptam si reteta ta.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Vin 7 Sept - 10:52

Am facut si eu salata de gogonele si am folosit urmatoarele cantitati(pentru ca eu cumpar nu am in gradina):
1kg gogonele(este buna cu mai multe)
1kg morcovi
1kg gogosari
1kg ardei gras
1 kg ceapa
400gr mustar
500ml ulei
500ml otet
1l apa
250 gr zahar
3linguri sare,5foi de dafin,cateva boabe de piper
Fostele mele colege de servici adaugau 1kg telina si 2bc conopida.
Modul de preparare este la fel ca la tine Carmen.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Sam 8 Sept - 23:11

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
vreau si eu sa impletesc asa painea, luni framant si fac o paine in patru si una in cinci, ma bucur ca am gasit cum se impleteste, sincer, nu stiam!

Si knedlele copilariei mele care mi le facea bunica, acum le fac eu...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mar 11 Sept - 10:43

Foarte interesant modul de a impleti painea!Voi incerca si eu cu prima ocazie!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mar 11 Sept - 18:40


Fiind o mare amatoare de ciuperci,am gasit pe net o reteta pe care o voi incerca si eu cat de curand!

Chec cu ciuperci
Ingrediente
2 lingurite unt
2 lingurite ulei de masline
250 g ciuperci Portabellini, taiate
180 g faina
1/2 piper roz
3 oua
1/4 cana lapte batut
80 g biltong de vita, taiat
100 g branza gorgonzola
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Incalziti uleiul si untul intr-o tigaie si caliti ciupercile pana se evapora toata apa din ele. Asezonati.
2. Cerneti faina intr-un castron si adaugati piperul roz. Intr-un alt castron, amestecati ouale cu laptele batut. Adaugati lichidul peste ingredientele uscate si amestecati bine pana la omogenizare. Puneti biltongul, branza si ciupercile.
3. Ungeti cu unt o tava de chec. Turnati compozitia si coaceti pentru 30-40 de minute. Lasati sa se raceasca de tot inainte a scoate checul din tava. Serviti cu salata de rosii.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mier 12 Sept - 9:46

Buna dimineata!Eu am facut chec aperitiv tot de pe net ,dar in loc de ciuperci am pus mezel(orice ai in casa) si a avut succes.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 12 Sept - 17:10

Turte pe plita

Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!).
Preparare:
Ca sa facem aluatul pentru turte, amestecam faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa calduta (nu fierbinte, dar nici rece). Framantam bine bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasam sa creasca intr-un loc calduros din bucatarie aproximativ o ora sau pana cand devine pufos.
Formam turtele si punem in tigaia incinsa, la foc mic,avand grija sa le intoarcem sa nu se arda.
La puteti pune in aluat carne, branza de oaie si le formati asa si puneti la copt.Pofta mare!
PS.Eu am pus si nitica grasime de gaina,au iesit pufoase!


Ultima editare efectuata de catre adelinacomanescu in Dum 23 Sept - 12:40, editata de 1 ori

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 12 Sept - 18:14

Multumesc, Adelina! O sa incerc si eu sa fac.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 13 Sept - 16:33

Dragele mele, eu pateul azi am binevoit sa-l fac asa:

Pateu de casa:

Iei 2kg de ficatei de pasare, ii curati, speli, si fierbi usor, in apa cat sa-i acopere, poti pune o ceapa taiata marunt, dafin si bobite de piper.
Separat am tocat 5 cepe mari, 6 ardei capia,6 gogosari si le calesti usor in ulei tot asa cat sa le cuprinda usor(nu sa se balaceasca!).
Dupa ce a fiert ficatul, il dam prin robot si-l punem intr-un castronel, adaugam ceapa calita si ardeii, sare,patrunjel verde tocat marunt si le amestecam frumos sa se uniformizeze.
Punem intr-un bol transparent, ornam cu masline taiate feliute, gogosari si rosii, si cate o frunza de patrunjel.
Pofta mare!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Vin 14 Sept - 18:56

Fetelor eu fac pateu dupa o reteta mai veche din cartea lui Sanda Marin cu o cantitate mica de ficatei suficient pentru noi doi.
Fierb 4-5 ficatei de pasare cam 10 minute.Separat fierb un ou tare.
Zdrobesc ficateii si galbenusul de ou,apoi adaug 50 grame de unt.Amestec totul bine sa devina o pasta si potrivesc de sare si piper.
Iese o compozitie cam cat a unui pateu mare din comert.
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mar 18 Sept - 18:08

Fetele, cine stie cum se pun rosiile intregi la borcan, in uulei pentru iarna?Multumesc!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 19 Sept - 18:41

Nu stie nimeni?

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 19 Sept - 18:52

Eu nu stiu, nici nu am auzit... dar daca afli, sa ne spui si noua.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 19 Sept - 19:56

Rosii uscate in ulei de masline
2
kg sosii foarte coapte cu cotite
10 g cimbru sau oregano proaapat
10 g sare grunjoasa
1 lingura zahar
8 catei de usturoi curatati
1-2 frunze de dafin
capere (optional)
ulei de masline

1. Incingeti cuptorul la 50 de grade (ar fi preferabil sa aveti cuptor cu ventilator).

2. Spalati rosiile, uscati-le, taiati-le in doua si puneti-le pe un gratar sa se scurga.

3. Maruntiti foarte fin verdeturile si presarati-le peste rosii, impreuna cu cantitati egale de sare si piper.

4. Puneti gratarul cu rosii in cuptor. Asezati dedesubt o tavi in care sa se scurga sucul.

5. Lasati rosiile la uscat timp de 24-36 de ore. Timpul de uscare variaza foarte mult in functie de tipul de cuptor folosit si de cat de zemoase sunt rosiile. Sunt gata cand s-au uscat, dar sunt inca moi.

6. Scoateti gratarul din cuptor si lasati rosiile sa se raceasca. Puneti-le in borcane sterilizate, impreuna cu usturoiul si o frunza sau doua de dafin. Daca doriti, puteti sa adaugati si capere.

7. Acoperiti rosiile cu ulei si bateti usor fundul borcanelor de o masa pentru a elimina toate bulele de aer. Etanseizati bine borcanele si tineti-le in frigider.

Eu le voiam a pune intregi si proaspete in ulei.. Neutral Question oare sa le pun asa cu reteta de mai sus? Rolling Eyes Rolling Eyes


Ultima editare efectuata de catre adelinacomanescu in Dum 23 Sept - 12:39, editata de 1 ori

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 19 Sept - 20:07

Ce pofta mi-ai facut! Smile Cred ca sunt delicioase!
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Joi 20 Sept - 12:12

Interesanta reteta,n-am auzit inca de asa ceva!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum