Rețetele noastre, încercate si neîncercate
+14
monatibi
kitty_1973
Valih
Victoria
Dandy
Alexuta
rodica
stoy
tiktakro
gigi15
bubulina
Vyky
Adelina
Coca
18 participanți
Pagina 3 din 11
Pagina 3 din 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Multumesc de sfaturi, si eu am asa ceva si le folosesc din plin , intrebam din alte motive, stiam de la mama ca sarea si mierea se adauga la urma sa nu se prinda mancarea de cratita, noi acand una anume pentru asa ceva, dar emailata
si de ma voi impotmoli, voi intreba!De asta suntem pe aici,nu?
si de ma voi impotmoli, voi intreba!De asta suntem pe aici,nu?
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
desigur, Adelina....doar sa nu ma intrebi la ora la care te trezesti tu, pentru ca va trebui sa cam astepti dupa mine ) ( am citit cit de matinal este programul tau )
S-ar putea ca o cratita emailata sa reactioneze altfel....eu sincer am doar doua din inox adevarat ( mai antice dar adevarate ) si nu ma despart de ele pentru nimic in lume . Sunt cratitele "de baza" in mica mea bucatarie ....
S-ar putea ca o cratita emailata sa reactioneze altfel....eu sincer am doar doua din inox adevarat ( mai antice dar adevarate ) si nu ma despart de ele pentru nimic in lume . Sunt cratitele "de baza" in mica mea bucatarie ....
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Multumesc pentru reteta tiktakro ,este usor de facut,sper sa incerc si eu!
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ce bunatati aici!!! Eu la bucatarie sunt cam praf cel putin la zarzavaturi pentru iarna. Daca e mama sa traiasca ca ea imi pune. Va admir si va invidiez pentru rabdare!!!
stoy- incepator
- Mesaje : 58
Data de inscriere : 02/10/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Chiar daca in ziua de azi se gasesc toate legumele si fructele proaspete si in miezul iernii, tot noua - "femeia,stilpul casei" - ne ramine datoria sa gindim care sunt mai sanatoase....cele de toamna care le iei din piata de la tarani sau cele ce le gasesti la supermarket in miez de iarna...Si uite asa, cu putina gindire se nasc femeile gospodine .....eu ador sa am camara plina cu de toate....atit cit imi permit, bineinteles....in final nu sunt foarte ieftine toate, dar sunt oricum mult mai ieftine acum toamna decit sa le cumpar iarna pe cele chimicalizate din greu ....sunteti de acord ?
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ai dreptate,asa este ,sunt de acord cu tine!tiktakro a scris:Chiar daca in ziua de azi se gasesc toate legumele si fructele proaspete si in miezul iernii, tot noua - "femeia,stilpul casei" - ne ramine datoria sa gindim care sunt mai sanatoase....cele de toamna care le iei din piata de la tarani sau cele ce le gasesti la supermarket in miez de iarna...Si uite asa, cu putina gindire se nasc femeile gospodine .....eu ador sa am camara plina cu de toate....atit cit imi permit, bineinteles....in final nu sunt foarte ieftine toate, dar sunt oricum mult mai ieftine acum toamna decit sa le cumpar iarna pe cele chimicalizate din greu ....sunteti de acord ?
Vyky- moderator
- Mesaje : 2715
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 78
Localizare : Pitesti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Chit ca la noi se gaseste si zarzavat pus la borcane, sticle de vanzatorii din piata, eu prefer sa le am pregatite cu manutele mele astea doua, oala de inox simpla am si eu, numai buna la gemuri si dulceturi, la tocana nu am probat-o caci nu le amestec asa.Nu ma apuc eu la ora aia de pus intrebari, caci nu intru pe net asa de dimineata, caci fac cafeaua, bagajul, am altele pe cap atunci, fac naveta impreuna cu sotul..
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Mai fetelor ce de bunatati ati facut voi aici!!!
Si eu as manca o zacusca de ,,numa-numa''.
Admina ai ,,bagat'' si poze ca sa ne omori de tot!
Si eu as manca o zacusca de ,,numa-numa''.
Admina ai ,,bagat'' si poze ca sa ne omori de tot!
bubulina- incepator
- Mesaje : 36
Data de inscriere : 23/09/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
O sa va pun si reteta de zacusca pe care o fac an de an, din cartea de bucate. Dar vreau s-o scanez.
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
da-da , continua tot asa ....ma duc sa cumpar borcane sa fiu pregatita ....
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Daca e asa o s-o pun si pe cea cu fasole verde
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
nope, cu asta nu mai ai sanse sa ma "zapacesti"anul acesta ....e toata pusa deja in congelator ...da' reteta nu strica, bineinteles , de pus la caietul cu retete pt la anul
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Admina, ce frumos arata!Eu fac aceeasi reteta in principiu, doar ca le pun amestecate la borcane,si mai pun si frunze de telina,deasupra lor, si o smecherie sa nu prinda floare: pui boabe de mustar deasupra....
Cand se leaga varza in gradina pun si eu doua butoaie de 40kg la murat..ca noua ne plac placintelele cu varza
Felicitari pentru felul in care ti-au reusit toate!
Cand se leaga varza in gradina pun si eu doua butoaie de 40kg la murat..ca noua ne plac placintelele cu varza
Felicitari pentru felul in care ti-au reusit toate!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Doamnelor, voi mincati ghebe ? si cum le pastrati pentru iarna ?? la borcan ( gata preparate ) sau la congelator ?? eu pun doar hribe la congelator si vreau sa stiu daca ghebele pot fi congelate....
Pentru ca galbiorii nu merg la congelator , din pacate se amarasc....uscati ramin prea tari, cauciucati chiar as spune.....
deci ?
Pentru ca galbiorii nu merg la congelator , din pacate se amarasc....uscati ramin prea tari, cauciucati chiar as spune.....
deci ?
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Buna iata o reteta!
NGREDIENTE
5 kg ghebe
sare mare
borcane (mai mari sau mai mici cum va place)
curatam ghebele.
ii spalam bine in foarte multe ape.
apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.
ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).
apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.
ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.
dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.
dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).
incepem sa ii asezam in borcane.
un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.
sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.
borcanele se dau la rece.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
NGREDIENTE
5 kg ghebe
sare mare
borcane (mai mari sau mai mici cum va place)
curatam ghebele.
ii spalam bine in foarte multe ape.
apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.
ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).
apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.
ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.
dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.
dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).
incepem sa ii asezam in borcane.
un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.
sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.
borcanele se dau la rece.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Deci inteleg ca ghebele stau bine si la congelator ...parca prefer asa decit cu sare.... oricum , multumesc frumos pentru reteta, e bine de stiut fiecare metoda.
pentru mine a fost prima data ca am cumparat si pregatit ghebe....minunate au iesit cu usturoi si patrunjel in ulei de masline....doar ca m-am luat de cap cu spalatul ....sunt atit de marunte si sa le iei pe fiecare in mina la spalat...( am eu un fix cu spalatul bucata cu bucata ) ...acum bine ca am aflat de trucul cu apa cu sare pentru 30 minute, multumesc.
pentru mine a fost prima data ca am cumparat si pregatit ghebe....minunate au iesit cu usturoi si patrunjel in ulei de masline....doar ca m-am luat de cap cu spalatul ....sunt atit de marunte si sa le iei pe fiecare in mina la spalat...( am eu un fix cu spalatul bucata cu bucata ) ...acum bine ca am aflat de trucul cu apa cu sare pentru 30 minute, multumesc.
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Mai fetelor, mai, ma omorati!!!
Da' au aparut deja ghebele?
O colega de-a mea de birou punea ghebele in saramura, apa cu sare, in bidoane si tineau foarte bine, pana primavara.
Mama le pune in congelator, in pungute de-o mancare si le mai punea in borcane: salata cu ghebe si gogosari. bun, de mori, nu alta!
Sper sa gasesc si eu ghebe aici, ca ciuperci am gasit, le-am tras un clocot cu sare, le-am pus in pungi la congelator si... le-am papat!
Delicioase cu mamaliguta si smatanica!
Da' au aparut deja ghebele?
O colega de-a mea de birou punea ghebele in saramura, apa cu sare, in bidoane si tineau foarte bine, pana primavara.
Mama le pune in congelator, in pungute de-o mancare si le mai punea in borcane: salata cu ghebe si gogosari. bun, de mori, nu alta!
Sper sa gasesc si eu ghebe aici, ca ciuperci am gasit, le-am tras un clocot cu sare, le-am pus in pungi la congelator si... le-am papat!
Delicioase cu mamaliguta si smatanica!
bubulina- incepator
- Mesaje : 36
Data de inscriere : 23/09/2012
gigi15- incepator
- Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Gigi,sa le papati sanatosi! Arata super zacusca!
Tiktakro,ghebele mereu le-am avut cumparate la putinici ,la saramura, cand eram copil, uneori numai le clateam de sare si le mancam asa, cu paine, acum le pun la congelator, caci sarat nu prea mai mananc,cel mai mult imi plac cu mamaliguta calda,cu mujdei de usturoi, sau drese cu smantana!
Tiktakro,ghebele mereu le-am avut cumparate la putinici ,la saramura, cand eram copil, uneori numai le clateam de sare si le mancam asa, cu paine, acum le pun la congelator, caci sarat nu prea mai mananc,cel mai mult imi plac cu mamaliguta calda,cu mujdei de usturoi, sau drese cu smantana!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Adelina, multumesc de sfatul cu ghebele....nu le vreau defel in saramura pt ca ne ferim de prea multa sare....deci merg si la congelator ! ma bucur sa aud ca nu se amarasc ca si galbiorii....
MI-ar place sa incerc si prajite in ulei si puse la borcan....asa ai pus vreodata ??
Si sa stii ca te-am pomenit azi : mi s-a prins zacusca Deliciu putin de cratita de inox, cu tot ajutorul meu din exterior ....sa nu-ti spun ce solutie am gasit !. De spaima , am pus-o in masina de piine la programul Marmelada . Mai are citeva minute si intra in borcane ).....fug la ea....
MI-ar place sa incerc si prajite in ulei si puse la borcan....asa ai pus vreodata ??
Si sa stii ca te-am pomenit azi : mi s-a prins zacusca Deliciu putin de cratita de inox, cu tot ajutorul meu din exterior ....sa nu-ti spun ce solutie am gasit !. De spaima , am pus-o in masina de piine la programul Marmelada . Mai are citeva minute si intra in borcane ).....fug la ea....
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Tiktakro, te referi la reteta asta cumva?
Ingrediente:
5 kg de ghebe 1 l ulei 6-7 catei de usturoi
Preparare:
se curata ghebele de pamant, se spala bine si se lasa putin la scurs (20 minute). se pune uleiul intr-o oala inalta apoi se adauga ghebele si se lasa la fiert, dupa 5-6 minute se curata cateii de usturoi si se adauga in oala.se lasa la fiert la foc mic aproximativ 2 ore, ele vor fierbe in ulei si zeama lor.........au un gust deosebit... IMPORTANT:daca cateii de usturoi isi modifica culoarea si devin maronii verzi sau negri inseamna ca printre ghebe s-a strecurat vreunul nesanatos si renuntati la toata operatiunea. daca nu eu le pun dupa ce au fiert fierbinti in borcane si astfel tin si pe iarna.......pot fi folosite in orice mod doriti sau chiar consumate ca si garnitura.........sunt deosebite...mentionez ca ele raman intregi despartindu-se insa din manunchi.....
Si inca o chestie,in momentul cand o mancare se pinde de oala o luati de pe foc si transferati in alta curata, dar fara arsura, caci va amara gustul mancarii
Ingrediente:
5 kg de ghebe 1 l ulei 6-7 catei de usturoi
Preparare:
se curata ghebele de pamant, se spala bine si se lasa putin la scurs (20 minute). se pune uleiul intr-o oala inalta apoi se adauga ghebele si se lasa la fiert, dupa 5-6 minute se curata cateii de usturoi si se adauga in oala.se lasa la fiert la foc mic aproximativ 2 ore, ele vor fierbe in ulei si zeama lor.........au un gust deosebit... IMPORTANT:daca cateii de usturoi isi modifica culoarea si devin maronii verzi sau negri inseamna ca printre ghebe s-a strecurat vreunul nesanatos si renuntati la toata operatiunea. daca nu eu le pun dupa ce au fiert fierbinti in borcane si astfel tin si pe iarna.......pot fi folosite in orice mod doriti sau chiar consumate ca si garnitura.........sunt deosebite...mentionez ca ele raman intregi despartindu-se insa din manunchi.....
Si inca o chestie,in momentul cand o mancare se pinde de oala o luati de pe foc si transferati in alta curata, dar fara arsura, caci va amara gustul mancarii
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Adelina....sunt ATIT de suparata....zacusca mea este AMARAAAAAA.....am transferat-o in alt vas bineinteles ( s-a prins extrem de putin de prima cratita ) totusi cred ca am lasat-o prea mult in masina de piine la fiert......
am muncit atita pentru 3 borcane care lasa in gura gust amar....miine, am sa va pun pozele , poate nu o sa patiti ca mine....azi sunt prea suparata....
Multumesc pentru reteta de ciuperci . Pot sa fie ghebe nesanatoase ( adica otravitoare ) ??
am muncit atita pentru 3 borcane care lasa in gura gust amar....miine, am sa va pun pozele , poate nu o sa patiti ca mine....azi sunt prea suparata....
Multumesc pentru reteta de ciuperci . Pot sa fie ghebe nesanatoase ( adica otravitoare ) ??
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Tik oare a fost ceva de aluminiu: lingura,oala? mama mea a facut odata zacusca la tara intr-un tuci de acela cum se foloseste la sat si eu mica si pofticioasa sari cu lingura la tuci ; avea un gust de am vomat - ma scuzati- tot sufletul din mine_ se coclise si era amara . mult timp nu am vrut sa mai aud cuvintul zacusca desi nu zacusca era de vina.
rodica- incepator
- Mesaje : 8
Data de inscriere : 03/10/2012
Varsta : 67
Localizare : bucuresti
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Sincera sa fiu, cu atatea radiatii ultraviolete, si cu seceta care a fost in acest an.. dar stiam ca nu, dar paza buna trece primejdia rea!
Zacusca ... ce ar fi sa fierbi separat niste orez, pui la urma o lingurita de miere si amesteci cu zacusca, ii dai cateva clocote si o transformi in tocana?Tot sunt numai trei borcane, fa o proba. Succes!
Zacusca a iesit amara pentru ca atunci cand se prinde fie si un pic gata,isi schimba gustul, nu e de la degustat, doar la dulceata se zahariseste daca umbli cu lingura uda sau gusti
Zacusca ... ce ar fi sa fierbi separat niste orez, pui la urma o lingurita de miere si amesteci cu zacusca, ii dai cateva clocote si o transformi in tocana?Tot sunt numai trei borcane, fa o proba. Succes!
Zacusca a iesit amara pentru ca atunci cand se prinde fie si un pic gata,isi schimba gustul, nu e de la degustat, doar la dulceata se zahariseste daca umbli cu lingura uda sau gusti
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Pagina 3 din 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Subiecte similare
» Lucrarile noastre
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
Pagina 3 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina