Lucrăm cu drag
Ultimele subiecte
» Expozitie -felicitari Bilexa
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa

» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky

» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina

» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia

» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia

» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09

» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina

» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


tomnarella handmade
Tomnarella handmade
Parteneri
forum gratuit


Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Pagina 3 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Lun 1 Oct - 22:30

Multumesc de sfaturi, si eu am asa ceva si le folosesc din plin , intrebam din alte motive, stiam de la mama ca sarea si mierea se adauga la urma sa nu se prinda mancarea de cratita, noi acand una anume pentru asa ceva, dar emailata Razz
si de ma voi impotmoli, voi intreba!De asta suntem pe aici,nu?

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Lun 1 Oct - 22:47

desigur, Adelina....doar sa nu ma intrebi la ora la care te trezesti tu, pentru ca va trebui sa cam astepti dupa mine Smile) ( am citit cit de matinal este programul tau Wink )
S-ar putea ca o cratita emailata sa reactioneze altfel....eu sincer am doar doua din inox adevarat ( mai antice dar adevarate ) si nu ma despart de ele pentru nimic in lume Very Happy . Sunt cratitele "de baza" in mica mea bucatarie ....
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mar 2 Oct - 10:50

Multumesc pentru reteta tiktakro ,este usor de facut,sper sa incerc si eu!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de stoy la data de Mar 2 Oct - 11:09

Ce bunatati aici!!! Eu la bucatarie sunt cam praf cel putin la zarzavaturi pentru iarna. Daca e mama sa traiasca ca ea imi pune. Va admir si va invidiez pentru rabdare!!!

stoy
incepator
incepator

Mesaje : 58
Data de inscriere : 02/10/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Mar 2 Oct - 11:17

Chiar daca in ziua de azi se gasesc toate legumele si fructele proaspete si in miezul iernii, tot noua - "femeia,stilpul casei" - ne ramine datoria sa gindim care sunt mai sanatoase....cele de toamna care le iei din piata de la tarani sau cele ce le gasesti la supermarket in miez de iarna...Si uite asa, cu putina gindire se nasc femeile gospodine Very Happy.....eu ador sa am camara plina cu de toate....atit cit imi permit, bineinteles....in final nu sunt foarte ieftine toate, dar sunt oricum mult mai ieftine acum toamna decit sa le cumpar iarna pe cele chimicalizate din greu ....sunteti de acord ? Smile
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Vyky la data de Mar 2 Oct - 11:41

tiktakro a scris:Chiar daca in ziua de azi se gasesc toate legumele si fructele proaspete si in miezul iernii, tot noua - "femeia,stilpul casei" - ne ramine datoria sa gindim care sunt mai sanatoase....cele de toamna care le iei din piata de la tarani sau cele ce le gasesti la supermarket in miez de iarna...Si uite asa, cu putina gindire se nasc femeile gospodine Very Happy.....eu ador sa am camara plina cu de toate....atit cit imi permit, bineinteles....in final nu sunt foarte ieftine toate, dar sunt oricum mult mai ieftine acum toamna decit sa le cumpar iarna pe cele chimicalizate din greu ....sunteti de acord ? Smile
Ai dreptate,asa este ,sunt de acord cu tine!
avatar
Vyky
moderator

Mesaje : 2713
Data de inscriere : 08/08/2012
Varsta : 72
Localizare : Pitesti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mar 2 Oct - 21:22

Chit ca la noi se gaseste si zarzavat pus la borcane, sticle de vanzatorii din piata, eu prefer sa le am pregatite cu manutele mele astea doua, oala de inox simpla am si eu, numai buna la gemuri si dulceturi, la tocana nu am probat-o caci nu le amestec asa.Nu ma apuc eu la ora aia de pus intrebari, caci nu intru pe net asa de dimineata, caci fac cafeaua, bagajul, am altele pe cap atunci, fac naveta impreuna cu sotul.. Razz

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mar 2 Oct - 21:32

Am terminat si eu gogosarii cu conopida

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mi-a mai ramas un borcan de conopida la care nu am avut otel sa-i mai pun.

Sa stiti ca gogosarii dau conopidei un gust deosebit daca sunt pusi ca in reteta de mai sus.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de bubulina la data de Mar 2 Oct - 22:22

Mai fetelor ce de bunatati ati facut voi aici!!!
Si eu as manca o zacusca de ,,numa-numa''.
Admina ai ,,bagat'' si poze ca sa ne omori de tot! Shocked

bubulina
incepator
incepator

Mesaje : 36
Data de inscriere : 23/09/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 3 Oct - 8:53

O sa va pun si reteta de zacusca pe care o fac an de an, din cartea de bucate. Dar vreau s-o scanez.
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Mier 3 Oct - 9:36

da-da Very Happy, continua tot asa ....ma duc sa cumpar borcane Wink sa fiu pregatita Very Happy....
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Coca la data de Mier 3 Oct - 9:44

Daca e asa o s-o pun si pe cea cu fasole verde Very Happy
avatar
Coca
Admin

Mesaje : 6974
Data de inscriere : 05/01/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Mier 3 Oct - 10:41

nope, cu asta nu mai ai sanse sa ma "zapacesti"anul acesta Razz ....e toata pusa deja in congelator Wink ...da' reteta nu strica, bineinteles , de pus la caietul cu retete pt la anul Smile
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 3 Oct - 20:55

Admina, ce frumos arata!Eu fac aceeasi reteta in principiu, doar ca le pun amestecate la borcane,si mai pun si frunze de telina,deasupra lor, si o smecherie sa nu prinda floare: pui boabe de mustar deasupra.... Wink
Cand se leaga varza in gradina pun si eu doua butoaie de 40kg la murat..ca noua ne plac placintelele cu varza
Felicitari pentru felul in care ti-au reusit toate!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Mier 3 Oct - 21:11

Doamnelor, voi mincati ghebe ? si cum le pastrati pentru iarna ?? la borcan ( gata preparate ) sau la congelator ?? eu pun doar hribe la congelator si vreau sa stiu daca ghebele pot fi congelate....
Pentru ca galbiorii nu merg la congelator , din pacate se amarasc....uscati ramin prea tari, cauciucati chiar as spune.....
deci ?
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Mier 3 Oct - 21:20

Buna iata o reteta!
NGREDIENTE

5 kg ghebe
sare mare
borcane (mai mari sau mai mici cum va place)


curatam ghebele.
ii spalam bine in foarte multe ape.
apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.
ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).
apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.
ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.
dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.
dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).
incepem sa ii asezam in borcane.
un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.
sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.
borcanele se dau la rece.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Mier 3 Oct - 22:11

Deci inteleg ca ghebele stau bine si la congelator ...parca prefer asa decit cu sare.... oricum , multumesc frumos pentru reteta, e bine de stiut fiecare metoda.
pentru mine a fost prima data ca am cumparat si pregatit ghebe....minunate au iesit cu usturoi si patrunjel in ulei de masline....doar ca m-am luat de cap cu spalatul ....sunt atit de marunte si sa le iei pe fiecare in mina la spalat...( am eu un fix cu spalatul bucata cu bucata Embarassed ) ...acum bine ca am aflat de trucul cu apa cu sare pentru 30 minute, multumesc. Smile
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de bubulina la data de Mier 3 Oct - 23:19

Mai fetelor, mai, ma omorati!!!
Da' au aparut deja ghebele?
O colega de-a mea de birou punea ghebele in saramura, apa cu sare, in bidoane si tineau foarte bine, pana primavara.
Mama le pune in congelator, in pungute de-o mancare si le mai punea in borcane: salata cu ghebe si gogosari. bun, de mori, nu alta!
Sper sa gasesc si eu ghebe aici, ca ciuperci am gasit, le-am tras un clocot cu sare, le-am pus in pungi la congelator si... le-am papat!
Delicioase cu mamaliguta si smatanica!

bubulina
incepator
incepator

Mesaje : 36
Data de inscriere : 23/09/2012

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de gigi15 la data de Joi 4 Oct - 15:18

Fetelor am terminat si eu zacusca
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu se vad toate borcanele in poza,sunt mai multe..
Acum am la racit sub patura borcanele de salata cu gogonele.Multumesc pentru reteta!
avatar
gigi15
incepator
incepator

Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 4 Oct - 18:55

Gigi,sa le papati sanatosi! Arata super zacusca!
Tiktakro,ghebele mereu le-am avut cumparate la putinici ,la saramura, cand eram copil, uneori numai le clateam de sare si le mancam asa, cu paine, acum le pun la congelator, caci sarat nu prea mai mananc,cel mai mult imi plac cu mamaliguta calda,cu mujdei de usturoi, sau drese cu smantana!

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Joi 4 Oct - 20:09

Adelina, multumesc de sfatul cu ghebele....nu le vreau defel in saramura pt ca ne ferim de prea multa sare....deci merg si la congelator ! ma bucur sa aud ca nu se amarasc ca si galbiorii....
MI-ar place sa incerc si prajite in ulei si puse la borcan....asa ai pus vreodata ??

Si sa stii ca te-am pomenit azi Very Happy : mi s-a prins zacusca Deliciu putin de cratita de inox, cu tot ajutorul meu din exterior Sad....sa nu-ti spun ce solutie am gasit !. De spaima , am pus-o in masina de piine la programul Marmelada Very Happy . Mai are citeva minute si intra in borcane Smile).....fug la ea....
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 4 Oct - 21:10

Tiktakro, te referi la reteta asta cumva?
Ingrediente:
5 kg de ghebe 1 l ulei 6-7 catei de usturoi
Preparare:
se curata ghebele de pamant, se spala bine si se lasa putin la scurs (20 minute). se pune uleiul intr-o oala inalta apoi se adauga ghebele si se lasa la fiert, dupa 5-6 minute se curata cateii de usturoi si se adauga in oala.se lasa la fiert la foc mic aproximativ 2 ore, ele vor fierbe in ulei si zeama lor.........au un gust deosebit... IMPORTANT:daca cateii de usturoi isi modifica culoarea si devin maronii verzi sau negri inseamna ca printre ghebe s-a strecurat vreunul nesanatos si renuntati la toata operatiunea. daca nu eu le pun dupa ce au fiert fierbinti in borcane si astfel tin si pe iarna.......pot fi folosite in orice mod doriti sau chiar consumate ca si garnitura.........sunt deosebite...mentionez ca ele raman intregi despartindu-se insa din manunchi.....


Si inca o chestie,in momentul cand o mancare se pinde de oala o luati de pe foc si transferati in alta curata, dar fara arsura, caci va amara gustul mancarii

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de tiktakro la data de Joi 4 Oct - 21:48

Adelina....sunt ATIT de suparata....zacusca mea este AMARAAAAAA.....am transferat-o in alt vas bineinteles ( s-a prins extrem de putin de prima cratita ) totusi cred ca am lasat-o prea mult in masina de piine la fiert......
am muncit atita pentru 3 borcane care lasa in gura gust amar....miine, am sa va pun pozele , poate nu o sa patiti ca mine....azi sunt prea suparata....
Multumesc pentru reteta de ciuperci . Pot sa fie ghebe nesanatoase ( adica otravitoare ) ?? Shocked
avatar
tiktakro
expert
expert

Mesaje : 526
Data de inscriere : 01/10/2012
Varsta : 48
Localizare : Maramures

http://tiktakro.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de rodica la data de Joi 4 Oct - 22:13

Tik oare a fost ceva de aluminiu: lingura,oala? mama mea a facut odata zacusca la tara intr-un tuci de acela cum se foloseste la sat si eu mica si pofticioasa sari cu lingura la tuci ; avea un gust de am vomat - ma scuzati- tot sufletul din mine_ se coclise si era amara . mult timp nu am vrut sa mai aud cuvintul zacusca desi nu zacusca era de vina.

rodica
incepator
incepator

Mesaje : 8
Data de inscriere : 03/10/2012
Varsta : 61
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Adelina la data de Joi 4 Oct - 22:16

Sincera sa fiu, cu atatea radiatii ultraviolete, si cu seceta care a fost in acest an.. dar stiam ca nu, dar paza buna trece primejdia rea!
Zacusca ... ce ar fi sa fierbi separat niste orez, pui la urma o lingurita de miere si amesteci cu zacusca, ii dai cateva clocote si o transformi in tocana?Tot sunt numai trei borcane, fa o proba. Succes!
Zacusca a iesit amara pentru ca atunci cand se prinde fie si un pic gata,isi schimba gustul, nu e de la degustat, doar la dulceata se zahariseste daca umbli cu lingura uda sau gusti

_________________
Ce-i folosește omului să câstige lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? (sf Scriptură Marcu 8, 36)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Adelina
moderator

Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 47

Sus In jos

Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 11 Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum