Rețetele noastre, încercate si neîncercate
+14
monatibi
kitty_1973
Valih
Victoria
Dandy
Alexuta
rodica
stoy
tiktakro
gigi15
bubulina
Vyky
Adelina
Coca
18 participanți
Pagina 7 din 11
Pagina 7 din 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
O reteta pe care v-o recomand:
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Blat: 300 gr biscuiti simpli.
Crema: 2oua, 80 gr zahar, 50 gr faina, 500 ml lapte, esenta de rom, 20 gr cacao, 1 tableta de ciocolata, 150 gr unt.
Decor: nuca de cocos
Preparare
Intr-un vas se pune laptele ( 400 ml ) pe foc la fiert, separat intr-un bol se amesteca cacao, faina, zahar si 100 ml lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga amestecul format mai sus si se amesteca pana obtinem o crema fina si consistenta.
Se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste.
Se lasa sa se racesca cca 10 min , se adauga untul cubulete , esenta de rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
Pe un platou se aseaza un strat de biscuiti se stropesc cu rom, se adauga un strat uniform de crema, apoi un strat de biscuiti si se continua , ultimul strat fiind de biscuiti.
Se imbraca prajitura cu crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
Se introduce la rece pentru 4-5 ore, de preferat prajitura se pregateste seara iar a doua zi se portioneaza.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste rece.
Dupa preferinta puteti adauga la servire o avelina din frisca.
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Blat: 300 gr biscuiti simpli.
Crema: 2oua, 80 gr zahar, 50 gr faina, 500 ml lapte, esenta de rom, 20 gr cacao, 1 tableta de ciocolata, 150 gr unt.
Decor: nuca de cocos
Preparare
Intr-un vas se pune laptele ( 400 ml ) pe foc la fiert, separat intr-un bol se amesteca cacao, faina, zahar si 100 ml lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga amestecul format mai sus si se amesteca pana obtinem o crema fina si consistenta.
Se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste.
Se lasa sa se racesca cca 10 min , se adauga untul cubulete , esenta de rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
Pe un platou se aseaza un strat de biscuiti se stropesc cu rom, se adauga un strat uniform de crema, apoi un strat de biscuiti si se continua , ultimul strat fiind de biscuiti.
Se imbraca prajitura cu crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
Se introduce la rece pentru 4-5 ore, de preferat prajitura se pregateste seara iar a doua zi se portioneaza.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste rece.
Dupa preferinta puteti adauga la servire o avelina din frisca.
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Oare crema se intareste suficient de mult ?? ma gindesc ca ar merge mai elegant sub forma de tarta, cu biscuiti sfarimati si amestecati cu unt ( ca blat ) si crema turnata in interior.... ar avea o prezentare superba pe orice farfurie....
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ruladă de ciocolată cu fructe
Ingrediente
150 g ciocolată
4 ouă
100 g zahăr tos
60 g făină
1 piersici
150 ml frişcă
1 lingură lichior de piersici
zahăr pudră
Mod de preparare
1.Topeşte 100 g de ciocolată şi freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase şi se deschid la culoare.
2.Adaugă crema de gălbenuşuri în ciocolata topită, apoi pune şi făina cernută. Separat, bate spumă albuşurile şi încorporează-le în compoziţia de ciocolată.
3.Toarn-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelează uşor şi dă la cuptor pentru 15-20 de minute sau până pandişpanula crescut şi e ferm la atingere.
4.Scoate din cuptor şi rulează blatul de cacao cu ajutorul hârtiei de copt. Lasă să se răcească. Între timp, taie cubuleţe piersica (dacă foloseşti fruct din compot, ai grijă să să-l scurgi bine de suc). Bate frişca spumă.
5.Adaugă alcoolul, amestecă uşor. Toarnă frişca peste blatul răcit, nivelează şi presară deasupra cubuleţele de piersică. Rulează, pudrează cu zahăr şi dă la rece măcar o oră.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Adelina ai incercat-o,foaia de rulada trebuie neaparat insiropata ,cu zeama de la compot sau sau fierbi apa cu zahar si ceva esenta,altfel il inghiti cam greu .Cand am timp va pun o reteta de rulada cu fructe care se face rapid si e si buna.
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Eu nu am facut niciodata rulada ....deci intii o rulez cu hirtia de copt si apoi dupa ce se raceste o desfac intinsa si pun umplutura pe ea si o rulez din nou, da ?
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Dandy!Se pune crema de frisca cu fructe,si se da le rece, fapt care o va fragezi, dar daca ti se pare ca e ,,innecacioasa"o poti stropi cu zeama de la compot.
Teodora!Da, se ruleaza intai blatul singurel, sa isi ia forma, apoi desfaci cu grija si pui ingredientele de mai sus care formeaza creama, si rulezi .
Succes!Eu cand eram domnisoara rulam blatul cu un prosop ud si strors , curat,nu era hartie de copt pe atunci,
Teodora!Da, se ruleaza intai blatul singurel, sa isi ia forma, apoi desfaci cu grija si pui ingredientele de mai sus care formeaza creama, si rulezi .
Succes!Eu cand eram domnisoara rulam blatul cu un prosop ud si strors , curat,nu era hartie de copt pe atunci,
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Salivez la fiecare reteta de dulciuri, daca este ceva la care pot spune ca sunt "pe minus", atunci categoric partea de dulciuri imi este alocata mie. Prefer oricind sa incerc o mincare de baza decit un dulce....dar de poftit , bineinteles ca poftesc mereu la ele
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Eu fac o rulada din 6 oua ,6linguri de zahar ,2 linguri de cacao si 3 linguri de faina/
Crema 1/2l de frisca batuta cu 2 iaurturi mici de visine sau cirese,las o parte pentru ornat si restul o amestec cuvisine sau cirese din compot.insiropez foaia cu zeama de la compot.pun crema,rulez si deasupra ornez .
Cand fac cu caise sau piersici in foaia de rulada pun 5 linguri de faina fara cacao si crema de branza.
Crema 1/2l de frisca batuta cu 2 iaurturi mici de visine sau cirese,las o parte pentru ornat si restul o amestec cuvisine sau cirese din compot.insiropez foaia cu zeama de la compot.pun crema,rulez si deasupra ornez .
Cand fac cu caise sau piersici in foaia de rulada pun 5 linguri de faina fara cacao si crema de branza.
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Reteta ta o faceam si eu mereu!Dar sunt adepta noutatilor..si o mare gurmanda cand e vorba de dulce
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ce de bunatati
De sarbatori am facut si noi bunatati dar nu am poze la toate
-5 linguri de untura se amesteca bine cu 5 linguri de zahar,pana se topeste zaharul.Se adauga un ou ,un pahar mic de rachiu de fructe,faina(in principiu cam 500gr ) si 2 pahare de lapte.In faina amestecati 1/2 pliculet praf de copt.
Aluatul se amesteca cu mana,pana devine omogen dar nu foarte tare ,sa poata fi intins foaie.De aceea aveti grija cata faina adaugati.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
De sarbatori am facut si noi bunatati dar nu am poze la toate
-5 linguri de untura se amesteca bine cu 5 linguri de zahar,pana se topeste zaharul.Se adauga un ou ,un pahar mic de rachiu de fructe,faina(in principiu cam 500gr ) si 2 pahare de lapte.In faina amestecati 1/2 pliculet praf de copt.
Aluatul se amesteca cu mana,pana devine omogen dar nu foarte tare ,sa poata fi intins foaie.De aceea aveti grija cata faina adaugati.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
gigi15- incepator
- Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ce aratoase sunt!
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Miam-miam....ce bine arata !! dar sunt pufoase sau sunt crocante ? intotdeauna prefer acest gen de prajituri de casa ....old-time fashion .
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Ce pofta mi-ai facut!
Ajutor de nadejde ai avut de aceea sunt atat de frumoase .
Ajutor de nadejde ai avut de aceea sunt atat de frumoase .
Coca- Admin
- Mesaje : 6975
Data de inscriere : 05/01/2012
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Sunt aratoase,si le poti lipi cu dulceata,sau ornate cu ce preferi..
La inceput in prima zi, sunt putin mai crocante,dar apoi pufoase... Tinute la rece in cutiute de metal cu capac(eu am oprit de la frusecurile cumparate din comert) se pot consuma mult timp.
La inceput in prima zi, sunt putin mai crocante,dar apoi pufoase... Tinute la rece in cutiute de metal cu capac(eu am oprit de la frusecurile cumparate din comert) se pot consuma mult timp.
gigi15- incepator
- Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Cred ca gasesti la Lidl din acestia , se numesc biscuiti danezi :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si arata asa cutia :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si am vazut si la Kaufland alte sortimente in tot felul de cutii dreptunghiulare, hexagonale, etc. Arunca un ochi la dulciuri sectiunea biscuiti in orice supermarket. Mie nu-mi plac biscuitii acestia , dar cutiile da
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si arata asa cutia :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si am vazut si la Kaufland alte sortimente in tot felul de cutii dreptunghiulare, hexagonale, etc. Arunca un ochi la dulciuri sectiunea biscuiti in orice supermarket. Mie nu-mi plac biscuitii acestia , dar cutiile da
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
MUltumesc, Teodora!Mie imi plac dulciurile, dar cel mai mult cele de casa, de asta nici nu stiam cum arata cutiile, caci sincer la acele rafturi chiar nu am tras cu ochiul!Am notat pe lista de prioritati!Sa am unde pune la fragezit cornuletele si fursecurile!
Ultima editare efectuata de catre Adelina in Dum 20 Ian - 14:11, editata de 1 ori
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Si mie imi plac cutiutele de tot felul si de multe ori cumpar ceva pentru ambalaj
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Da! asa arata si cutiutele mele,dar de la alta firma!
gigi15- incepator
- Mesaje : 95
Data de inscriere : 08/08/2012
Localizare : mihajlovac serbia
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
O reteta usor de facut!
Placinta cu branza dulce
Ingrediente
400 gr foi placinta, 200 gr unt sau margarina.
Umplutura: 2 oua, 400 gr branza proaspata dulce, coaja rasa de lamaie, 100 gr zahar, 40 gr gris, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml lapte caldut.
Decor: zahar pudra.
Preparare
Pregatim umplutura: ouale se amesteca cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, branza proaspata, grisul, vanilia, si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Untul se topeste. Intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt, se adauga jumatate din cantitatea de foi, unse intre ele cu unt topit. Se adauga umplutura , apoi restul de foi unse intre ele cu unt. Se portioneaza dupa preferinta si se introduce in cuptorul incins. Cand placinta incepe sa capete volum se adauga laptele caldut peste si se introduce din nou la cuptor. Se lasa pana devine auriu-roscat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cateva momente.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Placinta cu branza dulce
Ingrediente
400 gr foi placinta, 200 gr unt sau margarina.
Umplutura: 2 oua, 400 gr branza proaspata dulce, coaja rasa de lamaie, 100 gr zahar, 40 gr gris, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml lapte caldut.
Decor: zahar pudra.
Preparare
Pregatim umplutura: ouale se amesteca cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, branza proaspata, grisul, vanilia, si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Untul se topeste. Intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt, se adauga jumatate din cantitatea de foi, unse intre ele cu unt topit. Se adauga umplutura , apoi restul de foi unse intre ele cu unt. Se portioneaza dupa preferinta si se introduce in cuptorul incins. Cand placinta incepe sa capete volum se adauga laptele caldut peste si se introduce din nou la cuptor. Se lasa pana devine auriu-roscat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cateva momente.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Va rog sa nu rideti de mine ci sa imi explicati "babeste" care e diferenta intre foi placinta si foi foetaj....nu am indraznit sa cumpar foi placinta niciodata. Sa inteleg ca acestea nu se desfac in straturi-straturi ?
Cumpar doar foi foetaj pentru ca-mi plac enorm saratelele cu brinza si sare....am facut cred ca de 2 ori in viata acest gen de aluat si am renuntat....prea mult impaturit si intins....e mai simplu din vitrina de congelate
Deci ?
Cumpar doar foi foetaj pentru ca-mi plac enorm saratelele cu brinza si sare....am facut cred ca de 2 ori in viata acest gen de aluat si am renuntat....prea mult impaturit si intins....e mai simplu din vitrina de congelate
Deci ?
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Foile de placinta sunt acelea care se folosesc in patiserie pentru acele ,, pateuri" cu branza , iar foietajul sunt foile care nu se desfac, dar raman pufoase
La foile de placinta asa va arata prajitura?placinta;
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
iar la foietaj asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu radem deloc,Teodora!Nici tu nu razi de mine,
La foile de placinta asa va arata prajitura?placinta;
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
iar la foietaj asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu radem deloc,Teodora!Nici tu nu razi de mine,
Adelina- moderator
- Mesaje : 5591
Data de inscriere : 12/08/2012
Varsta : 53
Re: Rețetele noastre, încercate si neîncercate
Pai, cum ??? doar foetaj inseamna ca are mai multe etaje !! la noi o fi invers ??
Pagina 7 din 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Subiecte similare
» Lucrarile noastre
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
» Sa avem grija de mainile noastre!
» Micile si marile noastre secrete din bucatarie
Pagina 7 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun 20 Noi - 21:51 Scris de bilexa
» Expozitie lucrari crosetate valih
Mier 7 Iun - 13:51 Scris de Vyky
» Tutoriale crosetate
Mar 23 Mai - 20:58 Scris de Adelina
» Link-uri utile pentru tricotat.
Lun 3 Apr - 18:43 Scris de nastasia
» Expozitie tricotate de Adelinacomanescu
Mar 3 Ian - 18:16 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate Dandy
Joi 29 Dec - 10:52 Scris de nastasia
» Expozitie lucrari crosetate adelinacomanescu
Mier 30 Noi - 21:26 Scris de nuti09
» Poze pentru inspiratie - hainute tricotate pentru copii
Lun 28 Noi - 20:55 Scris de Adelina
» Scheme ,diagrame pentru tricotat
Dum 27 Noi - 21:19 Scris de Adelina